Луѓето може и да ги нема, самоубици врие на секој чекор.lugjeto ne se zlobni ., zlobno e nivnoto ego., koi prisilno gi pravi takvi .....
Абе ајде? Ако ти е крив и гаден носот, забите рчмави, муцката ко зелка, пун бубуљици, очите тата мата, ќе ми каеш дека не ти е фацата грда, туку само тие делови кои не ти ја составуваат фацата?lugjeto ne se zlobni ., zlobno e nivnoto ego., koi prisilno gi pravi takvi .....
Абе ајде? Ако ти е крив и гаден носот, забите рчмави, муцката ко зелка, пун бубуљици, очите тата мата, ќе ми каеш дека не ти е фацата грда, туку само тие делови кои не ти ја составуваат фацата?
Егото = ти, ако егото ти е злобно, ти си злобен, ако не ти е, не си. Крај на прича.
ооо писменех, компарација ти правам, километражо една.kaj najde vrska zloba i bubuljici na lice ., da kazheshe ., bubuljici vo glava ., ke ti drzheshe muabetot., ne sega znachi treba da e chov3ek lepotan ko tebe pa da bide zloben ., ko shto zlobata istekuva od tvojot post., ......vakvi nadrkani i frustrirani tipovi na kilometar se poznavaat a zlobata im e bez kilometrazhaq., kraj na prikaskata.
Луѓето се раѓаат злобни? Од очите им се гледа?Не постоеле злобни луѓе како не.Уште да верував во тие приказни.
Има луѓе на кои злобата дури им е вроден,едноставно само од себе го тера да биде таков и од очите само злоба се гледа ништо друго.
А сите ние што имаме проблеми со самите проблеми стануваме потиштени и нервозни што не значи дека се и злобни.
Одлични клипчиња и на место заклучок..
Оваа се мислењата на луѓе кои биле во експериментот на Зимбардо, и како од добри луѓе настануваат лоши личности само заради социјалната околина.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:36 ---
Еве го целиот експреимент од самиот почеток. Силата на социјалната ситуација и како влијае врз поединецот.
Како авторитетот влијае врз тоа дали поединецот ќе дејствува добро или лошо...
Ако добри луѓе ставиме во лоши социјални ситуации, добрите луѓе ќе почнат да се однесуваат лошо, односно како им наметнува самата социјална ситуација.
Zлобата била вродена? А? И како тоа изгледа злобата во очите на некој?Не постоеле злобни луѓе како не.Уште да верував во тие приказни.
Има луѓе на кои злобата дури им е вроден,едноставно само од себе го тера да биде таков и од очите само злоба се гледа ништо друго.
А сите ние што имаме проблеми со самите проблеми стануваме потиштени и нервозни што не значи дека се и злобни.