V
Vollstandig
Гостин
А уште помалце тетовирајте кинески букви, поготово, реченици по ваш избор.Еден пробал да се тетовира, т.е го истетовираја типот, али значењето му испаднало сосем некое безвезе. Летоска баш една од кина и баш за то правевме муабет, вика двосмислен им бил јазикот многу и не можело така лесно да се најди превод освен некој што добро го познава кинескиот јазик.
А па една цура, ќе тетовира некоја филозофија на арапски, цурава си ја ископирала реченицата од интернет преку гугл транслејт, и освен тоа кога го пастирала во world валјда не и било поддесено за од десно на лево да испаднат буквиве, испаднале од лево на десно сосем наопаку значењето, и ден денеска си има тетоважа со обратно значење, т.е без значење
Така да не експериментирајте со јазици на кои не знаете ни збор да изговорите, ниту буквите што значат, а камо ли да ги носите цел живот на тело.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 00:09 ---
А па една цура, ќе тетовира некоја филозофија на арапски, цурава си ја ископирала реченицата од интернет преку гугл транслејт, и освен тоа кога го пастирала во world валјда не и било поддесено за од десно на лево да испаднат буквиве, испаднале од лево на десно сосем наопаку значењето, и ден денеска си има тетоважа со обратно значење, т.е без значење
Така да не експериментирајте со јазици на кои не знаете ни збор да изговорите, ниту буквите што значат, а камо ли да ги носите цел живот на тело.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 00:09 ---
Не мора да има големо значење тетоважата, шо ако еве да речиме ти се бендиса да истетовираш еден лав на рамо, толку ти е убава сликата, не мора да си ни во хороскоп , ако ти е убава сликата, во редАпсолутно те подржувам и во право си, кај нас стана помодарство како и се.Еј ин е тетоважа сега ќе одам да ставам и јас тоа е размислувањето.Пред некое време една моја блиска личност се тетовирала.Кога ја прашав што ти значи ова и зашто баш ова,ми одговори:Па тоа ми се виде интересно на гоогле што најдов и ете го тетовирав.Никој не размислува кое е значењето на самата тетоважа,ретко кој сфаќа дека тоа е некоја посебна приказна со некое значење .