Спречена хуманитарна помош за косово

L

.Lost Angel.

Гостин
Читам субјектибни антички македонци (освен Гего кој е србин).

Меѓународната полицијата на Косово ја спречи колоната на хуманитарна помош затоа што русите не сакале да имаат полициска придружба.

Истовремено србите го блокирале патот за Еулекс и КФОР.

Ова е уште еден доказ дека србите не сакаат владеење на правото , целта им е да имаат слободен шверц и криминал.

Наводно србите се хуманитарно загрозени , албанците не им дозволуваат лебот да им стигне на продавници ехехе.
Ама затоа се градат бесплатни згради , добиваат трактори и по две плати , една од косовската влада , друга од српската.

Ако косовските срби се хуманитарно загрозени тогаш јас сум сомалиец.

Од каде си уверен дека србите шверцуваат и сакаат да имаат слбоден криминал? дали би ти дозволил во Македонија, Албанците да си ги добијат своите делови и при тоа да нема доволно храна? Ако косово стане како Македонија што се одвои од Југолавија очекувај да побараат и овие тука Албанците свои делови и да се приспојат кон косово ;)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Разликата меѓу србите на Косово и палестинците е голема.

Албанците не градат населби во српските села или општини , со цел да променат етничка слика на истите.

Косово има Министерство за повратак на бегалците , секој кој прифаќа да се врати му се гради нова куќа ако му е уништена.
Истото министерство пружа и вистинска хуманитарна помош за србите.

Од централната или локалната власт на Косово , на српските селани им се купени дури и трактори со цела земјоделска опрема.

Израелската армија на гаѓање со камен одговара со куршум. Косовската полиција на стрелање со куршум одговара со солзавец и гумени куршуми.
(y)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Косово било Србија и пак ќе биде Србија.
А косовската драма ќе започне одкако ќе си отидат западните сили кои се сега на таму.
Западните сили тек сега се прошируваат низ Балканот , а ти мислиш за кога ќе отидат некогаш.
Србија нема што да бара на Косово , тоа е чисто албанска територија.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Kosovo e ALbanska teritorija,nezavisna i suverena zemja.. I toa e veke zavrsena rabota, so sreka neka im e na Kosovskite ALbanci...(y)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Западните сили тек сега се прошируваат низ Балканот , а ти мислиш за кога ќе отидат некогаш.
Србија нема што да бара на Косово , тоа е чисто албанска територија.
Абе ме влечеш за јазик, кои албанци, албанците се католици а косоварите се Албанци, за да бидеш албанец треба да си католик а како пто гледам не си.

Како второ ако европјаните сакаа муслиманска држава во границите на европа Турците одамна ќе беа членки а Босна сега ќе беше како Црна Гора а не како што е сега, поделена на три енклави како што е поделено и Косово

L

.Lost Angel.

Гостин
Прво да се разбереме. Косово не е држава, и никогаш нема да биде држава. Држава која не ја признаваат две постојани члени на Советот за безбедност на ООН, која не е член на ООН, и која не е член на ниту една меѓународна организација, не може да биде држава. Косово е во најдобар случај протекторат. Немој да ме сфатиш погрешно, затоа што не сум некој љубител на Србите и Српската политика, но фактите се тие.

Второ, навистина не те разбирам. Гледаш некој Канаѓанец, Норвежанец, Данец на форумот? Не, така? Па на кого му продаваш мадиња за бубрези? Па тука сме ние,
Македонците, по некој Србин, по некој Бугарин и по некој Турчин. Сите добро знаеме какво племе се Косоварите. Навистина не те разбирам, на КОГО сеуште му глумиш жртва??? Или во генот ви влезе да глумите жртви?

Мислам, навистина е огавно. Подобро речи, глумевме жртви, се преправавме, и политички добивме многу. Срамота е вака, сериозно ти велам...

Ако правиме реално муабет сите знаеме од Србија,Македонија,Бугарија,Словенија,Албанија, едноставно какви се косоварите.... Иако сум србин и по мајка и по татко си ја Сакам Србија и Македонија Албанците го почитувам... ама косоварите јок тие за мене не постојат и никогаш нема да постојат... а Косово не е држава иако некои ја имаат признаено ама како што кажа никаде ги нема... а ако Косово стане стварно Држава .... верувај те дека ќе има војна и во Македонија.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 18:35 ---
Абе ме влечеш за јазик, кои албанци, албанците се католици а косоварите се Албанци, за да бидеш албанец треба да си католик а како пто гледам не си.

Како второ ако европјаните сакаа муслиманска држава во границите на европа Турците одамна ќе беа членки а Босна сега ќе беше како Црна Гора а не како што е сега, поделена на три енклави како што е поделено и Косово

Во Европска унија - Нато нема да има муслиманска држава. тоа на сите и е јасно.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
.

Ова е уште еден доказ дека србите не сакаат владеење на правото , целта им е да имаат слободен шверц и криминал.
Неодамнешниот конфликт на Косово и барикадите се борба за превласт на шверцот на Балканот помеѓу српската и албанската мафија.
Немој да мислиш дека Пацоли и компанија немаат умешано прсти во ова.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286

Abe ne sakaa, ama im go skrsija kicmata na Srbite,i gi ostadoja na kolicka, a ako se otcepi i Vojvodina,togas Srbija ke bide Belgradski Pasaluk, i zasekogas ke ostane vo koma..

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
а ако Косово стане стварно Држава .... верувај те дека ќе има војна и во Македонија.
Тоа дека во Македонија ќе има војна ако Косово стане држава е веќе бајата закана на Српските пропагандни кујни. Уште само Вук Драшковиќ ја вергла.

L

.Lost Angel.

Гостин
Kosovo e ALbanska teritorija,nezavisna i suverena zemja.. I toa e veke zavrsena rabota, so sreka neka im e na Kosovskite ALbanci...(y)
Вака тие што ја признаа ја признаа ама ако Стварно стане Косово Држава како Македонија што се одели верувај ќе има Војна бидејќи - Тука овие Косовари кои за време војната во косово Дојдоа тука молеа за да ги примиме ќе бараат дел. и истите држави кои го признаа косово ќе го признаати верувам дека ќе сакаат да се спојат со косово а косово со албанија бидејќи - Албанците имаат едно зацртано во нивната политика - Голема Албанија како - порано што беше Југославија долго време - Од Србите нема да ќутат верувај бидејќи јас сум србин и знам мене како мие ... јас немам против некој албанец ама имам против Косоварите кои се неподнослив народ.

M

Muranyi

Гостин
Ако правиме реално муабет сите знаеме од Србија,Македонија,Бугарија,Словенија,Албанија, едноставно какви се косоварите.... Иако сум србин и по мајка и по татко си ја Сакам Србија и Македонија Албанците го почитувам... ама косоварите јок тие за мене не постојат и никогаш нема да постојат... а Косово не е држава иако некои ја имаат признаено ама како што кажа никаде ги нема... а ако Косово стане стварно Држава .... верувај те дека ќе има војна и во Македонија.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 18:35 ---

Во Европска унија - Нато нема да има муслиманска држава. тоа на сите и е јасно.
Е веќе во НАТО има.За ЕУ не знам дали ќе има,ама мислам дека не.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Вака тие што ја признаа ја признаа ама ако Стварно стане Косово Држава како Македонија што се одели верувај ќе има Војна бидејќи - Тука овие Косовари кои за време војната во косово Дојдоа тука молеа за да ги примиме ќе бараат дел. и истите држави кои го признаа косово ќе го признаати верувам дека ќе сакаат да се спојат со косово а косово со албанија бидејќи - Албанците имаат едно зацртано во нивната политика - Голема Албанија како - порано што беше Југославија долго време - Од Србите нема да ќутат верувај бидејќи јас сум србин и знам мене како мие ... јас немам против некој албанец ама имам против Косоварите кои се неподнослив народ.

Македонија го призна Косово

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Од каде си уверен дека србите шверцуваат и сакаат да имаат слбоден криминал? дали би ти дозволил во Македонија, Албанците да си ги добијат своите делови и при тоа да нема доволно храна? Ако косово стане како Македонија што се одвои од Југолавија очекувај да побараат и овие тука Албанците свои делови и да се приспојат кон косово ;)
Па ваљда од Србите? Дај не бидете наивни, пола Србија го кажува ова болдираното ние ли ќе затвараме очи пред тоа?
Еве ти го последното на оваа тема, обрати внимание на коментарите. Тешко на обичниот народ, ама стварно несвесно си работат на своја штета додека некој убаво си го тера бизнисот:
Priština plaćala Veselinoviću
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=12&dd=14&nav_category=16&nav_id=565704

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Abe ne sakaa, ama im go skrsija kicmata na Srbite,i gi ostadoja na kolicka, a ako se otcepi i Vojvodina,togas Srbija ke bide Belgradski Pasaluk, i zasekogas ke ostane vo koma..
Си го сакаш косово, епа моли се да не го чепнат иран и ако го чепнат американците да победуваат и исто да не падне некоја нуклеарка пошто ако се деси сево ова ќе биде хаос а србите ќе го искористат тоа за да си го вратат она што им припаѓа а никој нема да реагира пошто сите ќе се во гомна до гуша.

M

Muranyi

Гостин
Абе ти сериозно веруваш во тоа дека Американците тукутака ќе се откажат од своето дувло и ќе дозволат да се припои тоа кон некојаси романтична држава?

Kajgana Shop

На врв Bottom