David Icke

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Незнам за рептилите и тие нешта али видеово има смисла

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
се согласувам делумно со Ставрогин, ајк е жив само затоа што така им одговара на елитистите. ама не затоа што се навистина рептили, туку затоа што теоријата за рептилите е доволно луда за никој да не верува повеќе во заговори
Не е тоа проблемот. Туку налепницата "рептили".

Поради таа проклета налепница, сите мислат (вклучително и ти предпоставувам) дека Ајк или е луд, или е наместен, или нешто погрешно перцепирал (веројатно за третово си).

Тоа што Ајк, и многу други го нарекуваат "рептили" се однесува всушност на некаква вонземска цивилизација, чиј начин на дејствување е совладување на домородниот систем на управување и раководење со сферите на општеството на домородната цивилизација.

За поефикасно раководење, доаѓа објаснението за хибридите, кое се дел од истиот заговор. Полесно се поминува како човек, и можеш колку толку да комуницираш на ист начин, а сепак да си нешто друго суштински.

За детали околу ова треба посебна тема, ама поентата ми е дека ако човекот не е луд или мрднат според тебе за доста работи за кои збори, тогаш не гледам зошто некој не би верувал во останатото, поточно за вонземјаните за кои зборува. Мислам дека на голем број луѓе, единствено налепницата им пречи, и се дистанцираат од тој дел од заговорите кои Ајк ги третира.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не е тоа проблемот. Туку налепницата "рептили".

Поради таа проклета налепница, сите мислат (вклучително и ти предпоставувам) дека Ајк или е луд, или е наместен, или нешто погрешно перцепирал (веројатно за третово си).

Тоа што Ајк, и многу други го нарекуваат "рептили" се однесува всушност на некаква вонземска цивилизација, чиј начин на дејствување е совладување на домородниот систем на управување и раководење со сферите на општеството на домородната цивилизација.

За поефикасно раководење, доаѓа објаснението за хибридите, кое се дел од истиот заговор. Полесно се поминува како човек, и можеш колку толку да комуницираш на ист начин, а сепак да си нешто друго суштински.

За детали околу ова треба посебна тема, ама поентата ми е дека ако човекот не е луд или мрднат според тебе за доста работи за кои збори, тогаш не гледам зошто некој не би верувал во останатото, поточно за вонземјаните за кои зборува. Мислам дека на голем број луѓе, единствено налепницата им пречи, и се дистанцираат од тој дел од заговорите кои Ајк ги третира.
Колку што јас сум го читал и слушал Ајк рептилите не се во оваа наша димензија туку во димензија блиска до нашата и поради тоа можат да влијаат на нас иако не се поеволуирани духовно во таа смисла без разлика дека се на друго ниво од реалноста, само што они можат да не гледаат, а ние нив не во овие услови во кои сме денес. Но тоа не значи дека јас верувам во таа теорија за рептилите уствари не ни треба да веруваш, ја прифаќам теоријата како хипотеза, тоа значи дека ако успеам да дознаам со свое искуство нешто такво тогаш ке знам дека е така или не. Така да многу е примитивно да се етикетира веднаш кој и да е и што и да кашува, дури и да е глупост зар нема право да си го каже своето човек без разлика што и да е.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Незнам за рептилите и тие нешта али видеово има смисла
Види, не го гледав клипот, но од насловот - The coming World War.. некако се ми стана јасно..

Знаеш зошто има смисла? Не оти Ајк знае кога и дали ќе има светска војна, него тој изведува општ заклучок од случувањава во светов последните 50-60 години. Па следствено на тоа, забрзаниот технолошки развој, општествените тензии околу економскава криза и слично. Кога се случи 9/11 2001 година, со авионите во Њу Јорк и Пентагон, одма и тој, како и сите други слични на него, излегоа со став дека тоа е дело на задкулисната корумпирана влада во содејство со арапите - а заради нафта. Разликата е што Ајк на тоа придодаде и придодава, рептили вонземјани. Но не постои никој друг на светов што неговите тврдења може да ги потврди, освен тој самиот. Другите, тие што го слушаат и читаат, што би се рекло - they get on with the flow, звучи вистинито, па зошто и не би било?

Па така, проблемот со овој Ајк (а го имаше на едно 2-3 пати на ХРТ 1 - во емисијата Na rubu znanosti и сум го гледал) е што он појма нема што ќе се случи и како и во која насока ќе се движи човештвото (како и најглем дел од луѓето). Сите тие претпоставуваат и изнесуваат некои такви „морбидни“ сценарија, те вака ќе било, те онака ќе било, но во суштина никој не знае. Е сеа ќе се најде некој што ќе трефне нешто и одма, он кажал вистина, он предвидел! Никој ништо такво не предвидел, ниту може да предвиди, едноставно, колку и да глупо звучи, ама така е - СЕ ТРЕФНАЛО.

Така и со ова со светскава војна што ја збори. Никој не знае дали со сигурност ќе има (а ко што глеам ни он тоа не го збори, он збори дека само ќе има светска војна), никој не знае кога ќе има, зошто ќе има, само знаат дека ќе има (но и тоа е климаво), а сето тоа е извлечено како некој општ заклучок од тензичната денешница и турбулентото минато, па оттукаи заклучокот - ако имало до сега две светски војни, па кој вели дека утре нема да има уште една?! Но тоа во најмала рака не значи дека ќе се случи, односно дека нема да се случи. Немаме моќ да го предвидиме тоа, онака гатачки или предвидувачки. како сакате кажете го...

Е заради тоа, друже, не им верувам во мамбо-џамбо причите на Дејвид Ајк. За мене бил и ќе остане шарлатан, но не од оние наконтените, туку од оние кои не можат да ги согледаат сопствените стравови, па на некој креативен начин ги пренесуваат на и онака лабилното јавно мислење. И нормално, тоа се вика добар улов!

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
„DarthKaran напиша: ↑
се согласувам делумно со Ставрогин, ајк е жив само затоа што така им одговара на елитистите. ама не затоа што се навистина рептили, туку затоа што теоријата за рептилите е доволно луда за никој да не верува повеќе во заговори

Па во тој поглед и мислењето дадено погоре, дека Ајк е шарлатан.

Ми се чини дека се до оној момент кога ќе сфатиме дека позади тој наводен„заговор“ и тие „задкулисни рептили вонземјани“, како и за сличните на нив, стојат во суштина најобични луѓе, тогаш ќе сфатиме дека овие теории на заговор се чиста небулоза, а тек тогаш луѓето малку поише би размислувале со своја глава и би се побуниле и против овие што ги прават ваквите теории на заговор, а и против оние т.н. „рептили“.

(Еј абе се изјаснив за рептил - може и мене ќе ме скичмат од ќотек шо знајш...)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Види, не го гледав клипот, но од насловот - The coming World War.. некако се ми стана јасно..

Знаеш зошто има смисла? Не оти Ајк знае кога и дали ќе има светска војна, него тој изведува општ заклучок од случувањава во светов последните 50-60 години. Па следствено на тоа, забрзаниот технолошки развој, општествените тензии околу економскава криза и слично. Кога се случи 9/11 2001 година, со авионите во Њу Јорк и Пентагон, одма и тој, како и сите други слични на него, излегоа со став дека тоа е дело на задкулисната корумпирана влада во содејство со арапите - а заради нафта. Разликата е што Ајк на тоа придодаде и придодава, рептили вонземјани. Но не постои никој друг на светов што неговите тврдења може да ги потврди, освен тој самиот. Другите, тие што го слушаат и читаат, што би се рекло - they get on with the flow, звучи вистинито, па зошто и не би било?

Па така, проблемот со овој Ајк (а го имаше на едно 2-3 пати на ХРТ 1 - во емисијата Na rubu znanosti и сум го гледал) е што он појма нема што ќе се случи и како и во која насока ќе се движи човештвото (како и најглем дел од луѓето). Сите тие претпоставуваат и изнесуваат некои такви „морбидни“ сценарија, те вака ќе било, те онака ќе било, но во суштина никој не знае. Е сеа ќе се најде некој што ќе трефне нешто и одма, он кажал вистина, он предвидел! Никој ништо такво не предвидел, ниту може да предвиди, едноставно, колку и да глупо звучи, ама така е - СЕ ТРЕФНАЛО.

Така и со ова со светскава војна што ја збори. Никој не знае дали со сигурност ќе има (а ко што глеам ни он тоа не го збори, он збори дека само ќе има светска војна), никој не знае кога ќе има, зошто ќе има, само знаат дека ќе има (но и тоа е климаво), а сето тоа е извлечено како некој општ заклучок од тензичната денешница и турбулентото минато, па оттукаи заклучокот - ако имало до сега две светски војни, па кој вели дека утре нема да има уште една?! Но тоа во најмала рака не значи дека ќе се случи, односно дека нема да се случи. Немаме моќ да го предвидиме тоа, онака гатачки или предвидувачки. како сакате кажете го...

Е заради тоа, друже, не им верувам во мамбо-џамбо причите на Дејвид Ајк. За мене бил и ќе остане шарлатан, но не од оние наконтените, туку од оние кои не можат да ги согледаат сопствените стравови, па на некој креативен начин ги пренесуваат на и онака лабилното јавно мислење. И нормално, тоа се вика добар улов!
Како можеш да кажуваш за нешто ако не си го видел или прочитал и слично.​
Немој да ме сватиш погрешно нит верувам нити не верувам во Ајк, туку неговите теории ги земам за хипотеза што не значи дека се точни, инаку он не ги збори рептилите со цел да ги затскријат заговорите на елитата против обичниот човек, баш напротив ги кажува со докази многу нешта што можат да се стават во границата на реалноста онаа прифатена од колективитетот, како пример хемтрејелс, злоупотребата на денешната медицина пример преку вакцините, разни лекови кои едно ке излечат 10 нешта ке разболат, отрови во храната, модифицирана животинска и растителна храна, електромагнетни зрачења од многуте мобилни предаватели кои се ставаат во близина на населено место, отрови во водата, значи може да се каже дека денес сме нападнати од сите страни воздух,вода,храна,зрачење... да не ги заборавиме разните т.е. многубројните психолошки напади кои се добро изманипулирани од самиот старт за производ на робови, т.е. луѓе кои се секогаш во согласност со статускво-то на општеството. Мојата поента е следнава, сите овие нешта и многу други во денешницава водат до заклучок дека животот на планетава се повеќе наликува на некој експеримент кој се спроведува глобално. Е сега дали сето ова се случува свесно или поради големата заспаност на луѓето или можеби некој од страна има убацено прсти не се знае со сигурност, али изгледа сите три нешта се вмешани, и свесно некој има корист од ова, и несвесно се случува бидејки луѓето се во длабок сон и некои туѓи прсти се имаат вмешано во овој голем хаос наречен човештвото во 21 век.:icon_lol:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Како можеш да кажуваш за нешто ако не си го видел или прочитал и слично.​
Немој да ме сватиш погрешно нит верувам нити не верувам во Ајк, туку неговите теории ги земам за хипотеза што не значи дека се точни, инаку он не ги збори рептилите со цел да ги затскријат заговорите на елитата против обичниот човек, баш напротив ги кажува со докази многу нешта што можат да се стават во границата на реалноста онаа прифатена од колективитетот, како пример хемтрејелс, злоупотребата на денешната медицина пример преку вакцините, разни лекови кои едно ке излечат 10 нешта ке разболат, отрови во храната, модифицирана животинска и растителна храна, електромагнетни зрачења од многуте мобилни предаватели кои се ставаат во близина на населено место, отрови во водата, значи може да се каже дека денес сме нападнати од сите страни воздух,вода,храна,зрачење... да не ги заборавиме разните т.е. многубројните психолошки напади кои се добро изманипулирани од самиот старт за производ на робови, т.е. луѓе кои се секогаш во согласност со статускво-то на општеството. Мојата поента е следнава, сите овие нешта и многу други во денешницава водат до заклучок дека животот на планетава се повеќе наликува на некој експеримент кој се спроведува глобално. Е сега дали сето ова се случува свесно или поради големата заспаност на луѓето или можеби некој од страна има убацено прсти не се знае со сигурност, али изгледа сите три нешта се вмешани, и свесно некој има корист од ова, и несвесно се случува бидејки луѓето се во длабок сон и некои туѓи прсти се имаат вмешано во овој голем хаос наречен човештвото во 21 век.:icon_lol:
Види другар, да не настане забуна како со Бодич, еве да ти се „оправдам“ и тебе... Не сум го видел клипот, и немам намера да го гледам, но од насловот се ми е јасно, со оглед на тоа дека сум прочитал од него и за него, а и сум го гледал пред едно 2-3 години беше гостин via satelite на ХРТ1 на емисијата Na Rubu Znanosti и токму зборуваше за овие теми за кои овде на овој топик се расправа. Така да, од тие причини нема потреба зошто би го гледал тој клип дополнително. Но Бодич си е Бодич.. шо ќе прајш...
А ниту негде те ословив директно дека ти баш веруваш во Ајк, мислам ти се гледа тоа во дискусијата што претходно си ја водел..
А она за што спомнав претходно е само го искажав мојот став за неверување кон ваквиот тип на Conspiracy theories... Имам прочитано повеќе вакви, така да овој не ми е нешто посебно, смешен ми е.. Џим Марс ако си го читал, е он е малку поинаков,, он е посериозен од Ајк, али во суштината на неговата теорија (башка сите забораваме дека се се тоа теории, што патем речено не значи и дека тоа е факт - т.е. вистина) и он забегува со вонземјани. Он има една книга „Владеење со тајната (тајното)“, кај нас ја има на српски - Владавине Тајном, каде што почнува од модерното време, а завршува со Исус и апостолите, па со Сумер и Акад и нивните древни божества (вонземјани - иако нема некој конкретен доказ). Сличен ти е и Ерик фон Деникен.. и така натаму и така натаму.

Е единствени што во таквиот тип на книги се далеку поразлични, не само во стилот, туку во начинот на тоа како го презентираат сето тоа во јавноста, се овие тројцава британци - новинари, што ја пишале книгата „Светата крв и светиот грал“. Тие никад јавно не кажале (а ниту во книгата не го тврдат тој став, само претпоставуваат) дека се она што е запишано во книгата, и сите тие наводи што ги произнеле дека се вистинити, туку дека пронашле некои работи за кои што веруваат дека можеби се вистини, а можеби и не, но бараат да се испитаат (за што во суштина мислам дека тоа и се прави). А што е за право, заради тоа и се тужакаа со Ден Браун, затоа што тој во своите романи, нивните претпоставки ги издигна на ниво на факт, а и ги злоупотреби за свои цели. Така да мислам дека исходот од таа „парница“ беше и негативен но и позитивен, негативен затоа што судот ја отфрли тужбата на тројцава британци дека Ден Браун нешто злоупотребил, а позитивна дека она што тројцава го кажуваат е претпоставка, а не факт, како што тврди Ден Браун.

Значи, да не должам многу, она што ти го пишав претходно, а и сега, е само изјава на скепса. Значи, добро да се размисли што некој кажува и изјавува јавно, пред да се поверува во се и сешто, а за што, за наша среќа, подоцна во суштина се докажува дека повеќето од таквите шарлатани се или лажливци, или неинформирани глупаци.

добро малце забегав, но тоа е тоа..
поздрав до тебе друже..

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не сум го видел клипот, и немам намера да го гледам, но од насловот се ми е јасно, со оглед на тоа дека сум прочитал од него и за него, а и сум го гледал пред едно 2-3 години беше гостин via satelite на ХРТ1 на емисијата Na Rubu Znanosti и токму зборуваше за овие теми за кои овде на овој топик се расправа. Така да, од тие причини нема потреба зошто би го гледал тој клип дополнително. Но Бодич си е Бодич.. шо ќе прајш...
А која книга поточно си ја прочитал (ако воопшто) ?!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Највеча тајна - Дејвид Ајк

Глобална завера - Дејвид Ајк
Ахам...
И ги запамети само рептилите...:icon_lol:

Еве нешто поконкретно, што мислиш за неговото тврдење кое го формулира како “проблем-реакција-решение„?
Го имаше во Највеча тајна btw...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Оваа последнава книга за месечината интересна испадна т.е. дебатата за книгата , се глеа дека филмот They Live му е инспирација.
Као шо кажа Ајк , Карпентер и Лукас се мадафака инсајдери :нинџ:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ахам...
И ги запамети само рептилите...:icon_lol:

Еве нешто поконкретно, што мислиш за неговото тврдење кое го формулира како “проблем-реакција-решение„?
Го имаше во Највеча тајна btw...
абе види сеа. тоа со рептилите, па пеер како да не го запамтиш живти се ! мислам рептили... :pos:

За тоа негово тврдење - „проблем-реакција-решение“.. па не се слагам баш..
Види.. прво ми смета што токму тоа тврдење се провлекува баш во тоа негово „сомневање“ кај Елитите (Братството) дека се рептили.. Мислам дури и самата формулација на елити и братство ми е стварно смешна... (не велам дека не постојат интересни групи, но не е баш така како што тој тврди)..

второ.. тоа негово тврдење и не е нешто ново, поготово што во неколку наврати он истото тоа тврдење го нарекува и како „да се создаде ред од хаосот“. Во суштина тоа би значело дека „хаосот е ред“! И тоа не е некое негово тврдење?! Тоа го имаш и во античките грчки филозофии наназад, за постанокот на космосот, на државата, иопштеството и сл исл. На пример, во стара грција, како општествен проблем, најчесто се зборувало за тоа како да се направи совршена држава, но зошто? - затоа што стара грција била сочинета од градови државички - полиси, кои меѓу себе војувале (хаос), па оттука сакале да најдат „солуција“ - ред, во тој хаос. Чисто ти го разглабам како принцип на размислување, кој што несомнено дека и до ден денес, од филозофски аспект гледано, сеуште во одредена мера е акутелен.
Има една изрека на Мао Це Тунг - „There is great disorder under heaven - the situation is excellent!“
Е она што ми смета во ова што он суптилно го провлекува, е дека тоа е дел од заговорот - што е чиста глупост! Он вели дека , на пример, еве сакам тебе да те убедам или понудам нешто што ти ама ни во нос не го сакаш, па ти создавам проблем - нешто знам дека ќе го сакаш, но ќе ти го укакам за да те навлечам на она што јас сакам да го сакаш, а знам дека не го сакаш, и ќе почнам да серам, ти се курчиш - реакција, и прашуваш, чаре, шо праиме?, јас ти велам ова - решение, а фактички ти го пружам решението на проблемот што сум ти го создал, а во суштина тоа е она што ти не го сакаш, а јас го знам тоа. Е ама проблемот е што тука нема ништо задкулисно ниту као заговор. Не велам дека такви ствари немало во историјата, но ни под разно дека биле дел од некој си заговор, па поготово не на рептили ебаго! На пример, земи го нападот на Нацистичка Германија врз Полска, како почеток на WW2. Али па земи го на пример, како историски пример, распадот на СФРЈ или на СССР, ако погледнеш подлабоко, тука нема апсолутно никаква врска со тврдењето „проблем-реакција-решение“. Или еве, на пример земи го проблемот што го имаме со името - спорот меѓу нас и грците, апсолутно нема никаква врска.
Ако пак идеме сеа по таа аналогија, онда испаѓа дека, историски земено, дури и револуциите ширум нашава човечка историја, се дел од таква една „фарса“ (Октомвриска, Француска, Февруарска, Кубанска, Јужноамериканска, Кинеска, Американска и сл исл, да не набројувам). Поготово пак ако се земат в предвид сегашните бунтовнички турбуленции ширум светот. Онда испаѓа дека тие луѓе таму се мулиља невидени што протестираат, па така најдобро решение би им било да седат и да ќутат! Односно, како наравоучение, ако сакаш да ги победиш рептилиштана елитистички, ќути си и не подлегнувај на провокации! (а патем речено, ако одиме по истата логика, пак испаѓа дека тоа е она што тие го сакаат - мислам Уат Д Фак? ) Е јебо те перпетум мобиле!

трето и последно, токму од овие причини не ми се допаѓа Ајк, и го сметам за шарлатан, но не од оние помпезни шарлатани, кои што се нешто као трчи лажи, туку од оној тип на шарлатани - наивенковци - грубо речено недоинформирани глупаци. Тоа е од причина пак што токму тие негови тврдења се една илузија дека сето тоа во светот баш така се случува, бидејќи ако тие Елити-рептили, креираат некоја илузија околу нас, е тогаш токму тврдењата на Ајк не само што одат во прилог на таа илузија, туку и се илузија сами по себе. Да се биде буден е да се согледа илузијата, а не да се креира нова. Така да во суштина реалноста е многу поинаква, затоа што пред се токму тие „рептили“ се луѓе како сите нас, а и истовремено се дел од проблемот наречен како до промена.
Поради тоа ми е неуверлив и евтин. Рака на срце, даде добра порака на демонстрантиве од Occupy Wall St., но тоа е само толку од него. Така да, просто и едноставно, пак ќе кажам за Ајк, (според мене) он само ги толкува на свој начин нештата кои што се веќе општо познати. Што би рекле америне - if it seems plausible, looks plausible, than it must be true!
Вака сеа коа ќе размислам, баш сеа ми текна, испаѓа дека овие conspiracy theorists, ако некад би се одлучиле да играат фудбал и да постанат фудбалери, онда би биле запамтени како играчи со најмногу дадени автоголови. :D

B

Black Guard

Гостин
Вака сеа коа ќе размислам, баш сеа ми текна, испаѓа дека овие conspiracy theorists, ако некад би се одлучиле да играат фудбал и да постанат фудбалери, онда би биле запамтени како играчи со најмногу дадени автоголови. :D

Ајде цел зајтгејс нека направи конспираси фудбалска лига па ќе се кладиме кои заговорници појќе заговарале,преговарале и договарале а узпат и автоголовите не ќе бидат на одмет.

Kajgana Shop

На врв Bottom