Фан клуб: МЗТ Скопје

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
...Исто така крив е и што Стефанов играше 26 минути, а беше MUP (most useless player) на утакмицата.
За тие пари што му ги даваат на Стефанов можат да ги земат близнаците Стојановски (секако, ако се отпуштат уште 1-2 кошаркари). Барем они ќе играат 100 пати повеќе со срце од Стефанов.
Што ви реков :D

Незнам,но Дамјан послем европсково многу го замрзев..... :)
А за Војдан (y)
Дамјан дур играше во Македонија имаше просек од 20 поена по натпревар ;)
Тоа што не му тргна најубаво на европското е друга приказна. За клуб игра поопуштено и верувам дека ќе ги убие со тројки. Боље он да шутира отколку Кејд Дејвис. Некако многу ноншалантно игра американецов, преголема слобода си има земено.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Боље он да шутира отколку Кејд Дејвис. Некако многу ноншалантно игра американецов, преголема слобода си има земено.
Ноншалантно? што значи тоа?

Ја па мислам дека на Дејвис му треба уште поголема слобода,и му треба да поминува повеќе време на паркетот.
Да не ме сфатиш погрешно,и ја едвај чекам да дојде Дамјан ако доаѓа. али од друга страна мислам дека Дејвис има најголем простор за напредок од сите овие играчи,само му треба уште време за да се навикне на многу работи тука во нашава лига.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ноншалантно? што значи тоа?

Ја па мислам дека на Дејвис му треба уште поголема слобода,и му треба да поминува повеќе време на паркетот.
Да не ме сфатиш погрешно,и ја едвај чекам да дојде Дамјан ако доаѓа. али од друга страна мислам дека Дејвис има најголем простор за напредок од сите овие играчи,само му треба уште време за да се навикне на многу работи тука во нашава лига.
Значи дека си зема преголема слобода со шутирање на тројки. Не е толку добар шутер за да шутира постојано, па уште и од неизградени позиции. А башка и фактот дека е просечен накај слаб играч во одбрана...
МЗТ играта оваа година треба да продолжи да ја гради играта со играње во рекет. Очигледно е дека Гечевски е 2 класи над останатите центри во лигава, па тоа мора да се искористи. Чековски и Далман се и те како добра подршка за него. Доволно беше веќе форсирање на шут за тројка со надеж дека ќе тргне. Затоа МЗТ до сеа ништо не освои, а и ние како репрезентација губевме баш заради ова. Среќа оваа година се променија работите.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Значи дека си зема преголема слобода со шутирање на тројки. Не е толку добар шутер за да шутира постојано, па уште и од неизградени позиции. А башка и фактот дека е просечен накај слаб играч во одбрана...
МЗТ играта оваа година треба да продолжи да ја гради играта со играње во рекет. Очигледно е дека Гечевски е 2 класи над останатите центри во лигава, па тоа мора да се искористи. Чековски и Далман се и те како добра подршка за него. Доволно беше веќе форсирање на шут за тројка со надеж дека ќе тргне. Затоа МЗТ до сеа ништо не освои, а и ние како репрезентација губевме баш заради ова. Среќа оваа година се променија работите.
Ја па мислам сосема спротивно од тебе,мислам дека не шутира доволно и дека не е олабавен да се распуца убаво. :)
Тренерот за мала грешка го вади и не му дава да влезе у ритам.За одбраната се согласувам.Али пак ке кажам,има време,ке биде подобро понатака.
Ке праиме муабет..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.397
Ау брат... Почитувам, тоа си е твое мислење, ама реалноста мислам дека е малце подруга. Kејд напротив, он е одличен играч во одбрана и одличен шутер само му треба време да се прилагоди на европската кошарка. Него му свират многу лични зашто е навикнат на амерички баскет, малце погрубо се влага у дуели и помашка кошарка се игра таму за разлика од тука, плус на тоа додај ги и ретардите кои судат по македонската лига и ќе ти биде јасно. За другиот дел од постот си во право, Гечевски е две димензии над сите во Македонија, само мене едно ме плаши, Ноа Далман, дечкото игра страшно сега за сега ама 4ка со 195 сантиметри некако не бива. Мислам дека кога ќе дојдат потешките натпревари во серија, со Фени, Работнички и Торус ќе се изгуби и нема да изигра на ниво. Али омилен ми стана типов што се однесува до мене нека остане, али кој ме прашува мене... :)
П.с. Изгледа браќава ќе дојдат кај нас, а и се шушка нешто за Антич дека ќе дојде наредна сезона за НЛБ.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Гечевски е две димензии над сите во Македонија, само мене едно ме плаши, Ноа Далман, дечкото игра страшно сега за сега ама 4ка со 195 сантиметри некако не бива. Мислам дека кога ќе дојдат потешките натпревари во серија, со Фени, Работнички и Торус ќе се изгуби и нема да изигра на ниво. Али омилен ми стана типов што се однесува до мене нека остане, али кој ме прашува мене... :)
П.с. Изгледа браќава ќе дојдат кај нас, а и се шушка нешто за Антич дека ќе дојде наредна сезона за НЛБ.
Моментално е најдобар скокач во лигата, а уште појакото е што има најмногу офанзивни скока во лигата.​
Мислам дека нема врска неговата висина, чим уште од првата утакмица се уклопи во тимов на МЗТ така ќе си продолжи и до крај, ќе ГАЗИ.​
Поинтелигентен играч од Далман нема во лигава ( се мисли на поставување напад/одбрана, користење мозок во одредени ситуации... ).​
Башка за разлика од почетокот каде беше исмејуван од поединци во публиката ради неговиот специфичен шут, моментално е омилен играч кај сите и мислам дека нема никакви теоретски шанси да си замине.​

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.397
Моментално е најдобар скокач во лигата, а уште појакото е што има најмногу офанзивни скока во лигата.​
Мислам дека нема врска неговата висина, чим уште од првата утакмица се уклопи во тимов на МЗТ така ќе си продолжи и до крај, ќе ГАЗИ.​
Поинтелигентен играч од Далман нема во лигава ( се мисли на поставување напад/одбрана, користење мозок во одредени ситуации... ).​
Башка за разлика од почетокот каде беше исмејуван од поединци во публиката ради неговиот специфичен шут, моментално е омилен играч кај сите и мислам дека нема никакви теоретски шанси да си замине.​
Истото и ја го викам, омилен играч ми е, си ќути и си игра, не е некој што се курчи и што дига галама. Останува да видиме како ќе игра во вториот дел од сезоната, се надевам дупло боље од првиов дел. Само ти викам ме плаши од една страна дали ќе се снајде кога ќе дојдат тешките утакмици...

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
...само мене едно ме плаши, Ноа Далман, дечкото игра страшно сега за сега ама 4ка со 195 сантиметри некако не бива. Мислам дека кога ќе дојдат потешките натпревари во серија, со Фени, Работнички и Торус ќе се изгуби и нема да изигра на ниво. Али омилен ми стана типов што се однесува до мене нека остане, али кој ме прашува мене...
Еве ти линкови од утакмиците на Далман против Работнички дома (30 поени даде тогаш :cool: ), Куманово на гости, Работнички на гости, Торус на гости, Фени дома (иди во Box Score). Спореди го со Дејвис и ќе видиш кој има поголем допринос за тимот. Еве ти и бонус, против Фени на гости. Тогаш не знам поради која причина Далман не играше (воопшто не беше во составот), а Дејвис играше 21 минута. Види му допринос за тоа време.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.397
Еве ти линкови од утакмиците на Далман против Работнички дома (30 поени даде тогаш :cool: ), Куманово на гости, Работнички на гости, Торус на гости, Фени дома (иди во Box Score). Спореди го со Дејвис и ќе видиш кој има поголем допринос за тимот. Еве ти и бонус, против Фени на гости. Тогаш не знам поради која причина Далман не играше (воопшто не беше во составот), а Дејвис играше 21 минута. Види му допринос за тоа време.
Глеј, ја пратам секоја утакмица на МЗТ и ги знам статистиките, у реду е тоа, ти пишав дека Далман е ѕвер во првава полусезона, а и зошто Дејвис не го дава својот максимум сега за сега, потребно му е повеќе време за адаптација на европската кошарка. Јас ти пишав дека ме плаши вторава полусезона како ќе се снајде Ноа, кога ќе дојдат потешките утакмици, али ова е мое мислење не значи дека мора да биде така. :) Иначе Далман не играше со Фени бидејќи беше затруен од храна и имаше проблеми со стомакот.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 13:16 ---
И Бај д веј, не правев споредба меѓу Ноа и Дејвис туку пишав само дека Дејвис не е слаб одбрамбен играч и слаб шутер.

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
http://basketball.org.mk/default.asp?ItemID=D4894023CDB21442801CF3E8AAB1FCFE
Предпоследна рубрика шут за 2 поена. Штета што не се води статистика за поени од втора шанса - и таму ќе беше прв. Инче со висината која ја има и е скромна за четворка Ацо Свински го играше петка. Нормално е да го буши кој ќе стигне у одбрана и него и Станко. Сега со Гечевски е друга приказна.

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Ау брат... Почитувам, тоа си е твое мислење, ама реалноста мислам дека е малце подруга. Kејд напротив, он е одличен играч во одбрана и одличен шутер само му треба време да се прилагоди на европската кошарка. Него му свират многу лични зашто е навикнат на амерички баскет, малце погрубо се влага у дуели и помашка кошарка се игра таму за разлика од тука, плус на тоа додај ги и ретардите кои судат по македонската лига и ќе ти биде јасно. За другиот дел од постот си во право, Гечевски е две димензии над сите во Македонија, само мене едно ме плаши, Ноа Далман, дечкото игра страшно сега за сега ама 4ка со 195 сантиметри некако не бива. Мислам дека кога ќе дојдат потешките натпревари во серија, со Фени, Работнички и Торус ќе се изгуби и нема да изигра на ниво. Али омилен ми стана типов што се однесува до мене нека остане, али кој ме прашува мене... :)
Детето на Работнички ќе го раскини 2,3 милионскиот договор со Олимпијакос и Евролигата ќе ја замени со НЛБ и МЗТ :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.397
Детето на Работнички ќе го раскини 2,3 милионскиот договор со Олимпијакос и Евролигата ќе ја замени со НЛБ и МЗТ :)
Да а зашто мислиш дека он долго ќе игра таму? Оваа година е камен во Грција, кариерата му оди во надолна линија а веруј ако игра НЛБ нема да зема 5000 евра плата, сумата ќе биде доста поголема. И пишав дека се шушка, не дека доаѓа 10000%.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 14:08 ---
http://basketball.org.mk/default.asp?ItemID=D4894023CDB21442801CF3E8AAB1FCFE
Предпоследна рубрика шут за 2 поена. Штета што не се води статистика за поени од втора шанса - и таму ќе беше прв. Инче со висината која ја има и е скромна за четворка Ацо Свински го играше петка. Нормално е да го буши кој ќе стигне у одбрана и него и Станко. Сега со Гечевски е друга приказна.
@ Оld school
Ѕирни ја последната категорија од страницава и види каде е Кејд. :)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Хахаха, будала е антич у македонија да се враќа, кога по сезона му стигаат по 600.000 евра !

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Торус го нуди Караџовски во МЗТ Скопје, за да го земе Грнчаров.
Добро би било да дојде Караџовски, за Огнен да се стегне малу..но сепак од друга страна да оди Грне таму не се согласувам, зашто полека-полека влегува во ритам од сериозната повреда што ја имаше.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Торус го нуди Караџовски во МЗТ Скопје, за да го земе Грнчаров.
Добро би било да дојде Караџовски, за Огнен да се стегне малу..но сепак од друга страна да оди Грне таму не се согласувам, зашто полека-полека влегува во ритам од сериозната повреда што ја имаше.
Одма удрија демант на ова.
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3675

Kajgana Shop

На врв Bottom