Порака на еден злоставуван средношколец

Статус
Затворена за нови мислења.
До некаде и си во право,ама нели има мекушлаи деца во примеров овај чим го малтретирале ете попуштал едноставно... Зарем морало толку насилство?
И што да прави кога не може/сака да се тепа ? Секако дека ќе побара помош, на школо не им е гајле на професорите и надлежните битно е на час да нема ништо 2-3 чекори излези од школото , двајцата од класот "најјакиот" и "најслабиот" се разбира се прај јак покрај тој НАЈјакиот ти идат те нашибуваат и така оди тоа...

ako si poslab imas tehnika, ce vezbas ce gradis masa ce go spremas teloto ne predizivkuvaj borba ama ako dojde do toa najgolema greska ce napravis ako izbegas protivnikot ko kuce ce te brka sekogas.
namesto toa udri go so kloca po mucka ce ja podvika opaskata i ce bega.
borba ima i ce ima se dodeka e covestvoto vo samiot gen na sekoj covek ja ima i od toa nema beganje moze samo vo podosnezni godini ( da premine vo rivalitet za rabotno mesto ili za koj bilo drug motiv, ) ne moze sekogas i sekade da se bega tuku naprotiv sooci se so opasnosta gledaj ja vo oci samata ce izbega od tebe (y) nekogas se ne se resava so zbor

ako si poslab imas tehnika, ce vezbas ce gradis masa ce go spremas teloto ne predizivkuvaj borba ama ako dojde do toa najgolema greska ce napravis ako izbegas protivnikot ko kuce ce te brka sekogas.
namesto toa udri go so kloca po mucka ce ja podvika opaskata i ce bega.
borba ima i ce ima se dodeka e covestvoto vo samiot gen na sekoj covek ja ima i od toa nema beganje moze samo vo podosnezni godini ( da premine vo rivalitet za rabotno mesto ili za koj bilo drug motiv, ) ne moze sekogas i sekade da se bega tuku naprotiv sooci se so opasnosta gledaj ja vo oci samata ce izbega od tebe (y) nekogas se ne se resava so zbor
Па затоа детево пробува некако преку пораки , повеќе да се заозбилат институцииве што помалце или да се искорени тоа насилство.
Не сум цвеќе за мирисање и знам како е да се малтретира некого, и на мене го пробувале тоа ама сум им враќал физички.
Треба што помалце да има насилство, а не со тепање да се решава се ;)

Тоа е реалноста ... одсекогаш имало вакви што биле на мета ... јас сваќам да си мирен али ако не се спротиставиш ќе го јадеш цел живот . Тоа е човечка природа...нема што некој социјални работници да продаваат муда за бубрези , иди пукни му го носот на најакиот во школо и ќе видиш дали уште еднаш некој ќе те чачне.

Незнам типов што ќутел толку години, па сеа дури па на јутуб става клип. Или му е филмот да направи јутуб канал со најголема гледаност, и сабскрајбинг, или е навистина луд. Што на јутуб? Иди пријави бе човеку полициј, надлежни има едно друго или сфати после 16 години дека фактички аналниот секс кој го добивал и не е баш толку добар па сеа ќе се сврти кон жени.

Жал ме фати како и да е... Воздивна на крајот од видеото длабоко, си кажа шо си имаше и верувам сега му е полесно. Физичкото малтретирање може да те направи копиле, психичкото од друга страна е заебана ствар. Носи комплекси, носи стравови, носи избегнување на реалноста, носи асоцијалност. Како пацифиста верувам дека се може да се среди со муабет ( освен тогаш кога неможе :D). На крајот на краиштата по тоа се разликуваме од животните. Меѓутоа се согласувам и со тоа дека некогаш концептот на Хулиганите од зелената улица те оформува повеќе како човек. Значи, кога дојдеш до ситуација " Више пукнав " мораш да се спротиставиш пред се вербално а потоа ако не ти останува избор ондах...

Па затоа детево пробува некако преку пораки , повеќе да се заозбилат институцииве што помалце или да се искорени тоа насилство.
Не сум цвеќе за мирисање и знам како е да се малтретира некого, и на мене го пробувале тоа ама сум им враќал физички.
Треба што помалце да има насилство, а не со тепање да се решава се ;)

najdobro e ako mozes da se razberes so zbor da izbegnes konflik ama ne e toa sekogas taka
sekogas e ovaja varijanta zato ko cicko stalone tegot vo raka :) i razbivaj :)

До некаде и си во право,ама нели има мекушлаи деца во примеров овај чим го малтретирале ете попуштал едноставно... Зарем морало толку насилство?
И што да прави кога не може/сака да се тепа ? Секако дека ќе побара помош, на школо не им е гајле на професорите и надлежните битно е на час да нема ништо 2-3 чекори излези од школото , двајцата од класот "најјакиот" и "најслабиот" се разбира се прај јак покрај тој НАЈјакиот ти идат те нашибуваат и така оди тоа...
У градинка се оди на 5 години, дечково има 16. 11 години го злоставувале и тек сеа му текнало да бара помош?

Pearl Jam имаат многу убава песна за оваа проблематика кога еден тинејџер се самоубива, мислам дека во 90тите во САД беше уште поекспониран овој проблем, инаку лесно е да се каже требало да се спротистави но тој има менталитет на жртва, мене ми се гади од тие што биле покрај него, го забележале малтретирањето и не помогнале воопшто.

Верувам дека повеќето од постарите членови (кои не потекнуваат од времето на Покемон и Телетабиси) ќе се согласат дека најдобрите пријателства во училиште настануваат откако ќе се избоксираш со најголемиот „крвник“. Јеп - True story.

Абсолутно точно, дури не му излезиш на мавање (макар и да го кркаш) нема да те смета за човек.

....секој човек има граница на толеранција...меѓутоа најпроблематични се оние кај кои таа граница е високо...ќутат, собираат, собираат и еден ден ...БАМ...паѓаат сите морални норми, сите филтри, сите механизми што може да кажат СТОП....поради ова сме сведоци на масакри по училишта, универзитети и слично...но најтрагично е тоа што не страдаат само МАЛТРЕТИРАЧИТЕ...туку секогаш има и колатерална штета

Го „злоставувале“ во градинка, основно, средно, на улица... Се прашувам што го прави детево магнет за насилство.
Јас разбирам дека „мир, среќа, дружење, помош, љубов“ е убав сон, ама тука некаде измеѓу - постои и реалниот свет. А во него, некогаш треба да му го пукнеш носот на некој, па дури потоа да станеш најдобар пријател со истиот. Верувам дека повеќето од постарите членови (кои не потекнуваат од времето на Покемон и Телетабиси) ќе се согласат дека најдобрите пријателства во училиште настануваат откако ќе се избоксираш со најголемиот „крвник“. Јеп - True story.

Слика која најдобро ја објаснува ситуацијата:
16333-872010-400-278.jpg
Acid, и јас во основно сум бил вербално „злоставуван“ и не сум сакал да се тепам. За среќа и никогаш не сум бил истепан (освен еден мал бокс што го добив на игралиште од еден кепец - Шпон што избега одма). Искрено мило ми е што немам возвратено со сила затоа што ретки се луѓето кои пробале да решат нешто без тепање. Се чувствувам како подобар човек што му немам пуштено крв на било кого.. (not to mention the fact што живеам во најдивата населба во МК - Чаир). Насилството не се спречува со насилство..

Acid, и јас во основно сум бил вербално „злоставуван“ и не сум сакал да се тепам. За среќа и никогаш не сум бил истепан (освен еден мал бокс што го добив на игралиште од еден кепец - Шпон што избега одма). Искрено мило ми е што немам возвратено со сила затоа што ретки се луѓето кои пробале да решат нешто без тепање. Се чувствувам како подобар човек што му немам пуштено крв на било кого.. (not to mention the fact што живеам во најдивата населба во МК - Чаир). Насилството не се спречува со насилство..
И јас сум од таму, во Пенко да немаш завршено основно?

Е тоа ти е дива лига школо, таму не важи "степај се еднаш и ќе ти се плашат сите, никој нема да рчне." како што тврдат овде... Баш обратно.

И јас сум од таму, во Пенко да немаш завршено основно?

Е тоа ти е дива лига школо, таму не важи "степај се еднаш и ќе ти се плашат сите, никој нема да рчне." како што тврдат овде... Баш обратно.
Во Рајко завршив. Помирно беше кај нас, имаше нормално и тепачки понекад ама јас никогаш не учествував во нив.

У градинка се оди на 5 години, дечково има 16. 11 години го злоставувале и тек сеа му текнало да бара помош?
Едноставно си чутел, трпел трпел , ама ете некако му пукнало филмот,собрал храброст на јутубе,
Друга веројатна варијанта би била да лажи колку да стекне фанови на јутубе ама не верува да лажи за вакви сериозни работи.
Да се вратиме на првото, зарем во животот си немал почутено од некого макар и ден два?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom