Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 јануари 2009
Мислења
91
Поени од реакции
5
da, laptop e i sakam da go zamenam procesorot? :) ako moze normalno ako ne .... ke baram chare :D

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Дечки, ајде еден совет ако може...
Си порачав нова батерија за лаптопот, и кај и да е треба да ми стигне... Е сега прашањето ми е следново:
дали одма да ја ставам батеријата на полнење, или прво да ја потрошам до крај, па да ја полнам... во дилема сум, бидејки, знам порано на старите кадмиумски батерии првото полнење беше најважно... дали важи тоа и за новиве?

Пс. Мојата батерија беше 6 ќелиска, а оваа што ја порачав е 9 ќелиска, дали тоа значи дека морам да земам и нов - појак полнач, или може и со стариот, а само поспоро ќе ми се полни?
Ппс. Старата батрерија не е целосно мртва, па како да ја чувам, а да не ја „доубијам“, односно да ја чувам празна или полна?

благодарам однапред...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На лаптопот од вчера стално ми се појавува ова "Warning: Immediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may me imminent" и никако неможам да го средам. Пробав со форматирање со Windows XP и Windows 7 и после само неколку минути откако ќе почне форматирањето и двата оперативни система ми го покажуваат истото ова горе што го напишав.

Пробав да бутирам во Safe Mode да можам барем да си ги префрлам податоците од другата партиција ( D ) на PC-то за да не ги изгубам во случај да ми цркне хард дискот и додека да видам што ќе се најде решение ама нејќе да подигне и во Safe Mode. Имал некој досега ваков проблем? Има ли некое решение или ќе мора да го фрлам овој хард диск и да купам нов?

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Momci koj znae neka pomaga, kompjuterov sam mi se isklucuva posle nekoe vreme rabotenje ili igranje, primer ako otvoram poveke jazicinja na google chrome ke zamrzne pa ke se izgasi ili koga igram nekoja igra :S pomagajte PoZz

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Momci koj znae neka pomaga, kompjuterov sam mi se isklucuva posle nekoe vreme rabotenje ili igranje, primer ako otvoram poveke jazicinja na google chrome ke zamrzne pa ke se izgasi ili koga igram nekoja igra :S pomagajte PoZz
Мене така ми правеше пред да ми рокне матичната плоча :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
некој совет што вентилатори да сменам на пц то зашто многу гласно дуваат овие ме нервираат ептен

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нов хард диск. Тој ако веќе не ти рокнал, кај и да е...

некој совет што вентилатори да сменам на пц то зашто многу гласно дуваат овие ме нервираат ептен
Смени ги тие што ти се гласни.

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Дечки, ајде еден совет ако може...
Си порачав нова батерија за лаптопот, и кај и да е треба да ми стигне... Е сега прашањето ми е следново:
дали одма да ја ставам батеријата на полнење, или прво да ја потрошам до крај, па да ја полнам... во дилема сум, бидејки, знам порано на старите кадмиумски батерии првото полнење беше најважно... дали важи тоа и за новиве?

Пс. Мојата батерија беше 6 ќелиска, а оваа што ја порачав е 9 ќелиска, дали тоа значи дека морам да земам и нов - појак полнач, или може и со стариот, а само поспоро ќе ми се полни?
Ппс. Старата батрерија не е целосно мртва, па како да ја чувам, а да не ја „доубијам“, односно да ја чувам празна или полна?

благодарам однапред...
BUMP!!

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
^^^ За првото прашање - не ти треба нов полнач, можеш да го користиш и стариот ( ако е исправен )
За чување на батеријата подолго време - обично се препорачува да се наполни/испразни до 40% од капацитетот и да се чува на суво и ладно место ( некои препорачуваат и проветрено ).

За другите прашања - се што те интересира имаш овде http://www.laptop-battery.org/batterytips.html .

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да не знае некој каде има исправљач за Apple MacBook Pro?

Нов е 6200 ден. Јас сум заинтересиран и за половен - само, вчера ако може.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.215
На AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600+ со ОС XP 32-bit, останав со 1 гб (ддр2). Сега засега (здравје понатаму во бољи дани нова конфигурација :)) останувам со ова CPU, матична (asrock n68c и графичка nvidia 8600gt).

Ме интересира да му ставам 2 ГБ или 4 ГБ ддр2? Не знам 32-битниот XP максимум колку поддржува, а со 1 ГБ Skyrim едвај се вчитува.
И дали некој знае кој ОС е "подобар" за игри као Skyrim, NBA, Fallout NV... и програми како converxtodvd со Windows 7-64bit vs Windows XP 32-bit

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
На AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600+ со ОС XP 32-bit, останав со 1 гб (ддр2). Сега засега (здравје понатаму во бољи дани нова конфигурација :)) останувам со ова CPU, матична (asrock n68c и графичка nvidia 8600gt).

Ме интересира да му ставам 2 ГБ или 4 ГБ ддр2? Не знам 32-битниот XP максимум колку поддржува, а со 1 ГБ Skyrim едвај се вчитува.
И дали некој знае кој ОС е "подобар" за игри као Skyrim, NBA, Fallout NV... и програми како converxtodvd со Windows 7-64bit vs Windows XP 32-bit
Стај му 4GB обазезно, колку да те држи додека да земеш нов компјутер (а мораш, ако сакаш да ги играш асално новите игри, многу стари процесор и графичка имаш)
И можеш да му ставиш Win7 слободно, не им верувај на хардкор фановите дека на XP иделе побрзо игри побрз бил итн., чисти глупости. И на XP и на 7-ца ќе ти кочат нови игри поради старата машина.
А да 64-битна 7-ца стави само ако ставиш уште 3GB (вкупно 4GB) рам, иначе 32-битна 7-ца.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Стај му 4GB DDR2, Windows 7 x64 и ќе бидеш таман за евтини пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom