Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав Drive и од мое субјективно гледање сосема заслужено котира високо на имдб и на патлиџаните.
Иако немаше многу дијалози/монолози во филмот,предобрата музика не само што го надополни тој сегмент, туку и ја направи атмосферата перфектна низ целиот филм -

800834_700b.jpg

Едноставо морав :)

Morase, okej. Ama toa prvoto trebase na kraj da sedi. :)

Go gledase nekoj Another Earth(?), filmov e snimen za vkusot na IoSono i Rocknrolla. Za niv a moze i za ne tolku pametnata Darling, treba da dobie oskar filmot.

Го гледав новиот на Алмодовар - The Skin I Live In. Уште не знам што да мислам.

Mmmmm yeah, I'm gonna go ahead and say филмов е легендарен :). Карактерите се кој од кој посмешни, дури и оние ептен споредните.
Омилен, шефот :)

Буквално се ваљав на 2 сцени, кога го кршеа фотокопирот/факсот/принтерот што и да беше и кога главниов лик го замислуваше шефот како ја кова Анистон :))
Yeah, I'm gonna go ahead and need those T.P.S. reports mmkay :D:D:D hahahahaha

Дали некој го има гледано Real Steel ?

Да го пофали искритикува ?

аууу станувам и шо да видам
лимит ствари за симињање

American Giving Awards 2011 HDTV XviD-2HD
SpikeTV Video Game Awards 2011 HDTV XviD-2HD
Bag.of.Bones.part.1.720p.hdtv.x264-orenji
Dexter.S06E11.720p.HDTV.x264-IMMERSE
Family.Guy.S10E09.720p.HDTV.X264-DIMENSION
Once.Upon.a.Time.S01E07.720p.HDTV.X264-DIMENSION

Буквално се ваљав на 2 сцени, кога го кршеа фотокопирот/факсот/принтерот што и да беше и кога главниов лик го замислуваше шефот како ја кова Анистон :))
Yeah, I'm gonna go ahead and need those T.P.S. reports mmkay :D:D:D hahahahaha

мислам дека баш по таа сцена со копирот е напознат филмот, и песницата уз неа е јака :D

Поима неам дали сте читнале, ама ај пак да пишам. Значи се спрема филмот за Хичкок Alfred Hitchcock and the Making of Psycho кој ќе се фокусира на обидите на Хичкок да обезбеди финансии за легендарниот филм, со додатен акцент на односот со неговата жена Alme Ravil. Филмот ќе биде заоснован на документарниот роман на Стивен Ребел. Поставата на филмот е све ол старс. Ентони Хопкинс :cuc:како Хичкок, Хелен Мирен како неговата жена, Саша Герваси е режисер ( автор на документарецот Anvil! The Story of Anvil) и Џон Меклефин како сценарист ( Black Swan ви текнува нели).
Јас лично одвај го чекам, шо ради Хичкок уше повеќе ради Хопкинс кој мислам дека ќе биде маестрален ( како и секогаш).

mh7zn6.jpg
Ремек-дело. Преубав филм. Приказна за пријателството и љубовта. Во првата половина од филмот дејството се одвива во Италија нешто после втората светска војна. Го имаме малиот Салваторе(Тото) чив татко сеуште се нема вратенo од војната и живее со својата мајка и мала сестра. Тото се спријателува со Алфредо кој работи како прожектонист во локалното кино и го поминуваат своето време најчесто тука, кај прожекторот. Тото е палав, непослушен, го внесува во неволји Алфредо но и покрај се нивното пријателство е најчисто, најискрено и нераскинливо.​
Филмов е многу реален, на некој начин едноставен и лесно допира до гледачот. Има доста тажни моменти.​
Алфредо е интересен лик. Делува на глуп човек, кој нема завршено школо но има некои јаки, сопствени сфаќања(и покрај честите цитати кои ќе ги користи од други филмови) и филозофии за животот кои на повеќето луѓе би им биле чудни. Ќе му раскаже една многу интересна љубовна приказна на Тото со бесмислен крај, која Tото на некој начин ќе ја искористи во својот живот.​
Во втората половина од филмот,
Тото е средношколец и се заљубува во Елена. Алфредо не е баш најрадосен поради ова и има некое песимистичко мислење.
Не можам више да ви го раскажувам. Ако не сте го гледале, и сте љубители на јаки драми, моментално download.​

Значи ќе побарам од админите филмов да биде предуслов за пишување на Филм и ТВ. Постирање само после рецензија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom