Донирани стари автобуси за 40 општини!

Дали мислите дека е добра таа идеја???

• Да

Гласови: 46 36,8%
  • Не

Гласови: 62 49,6%
  • Незнам

Гласови: 17 13,6%

• Вкупно гласачи
    125

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Ниту еден граѓанин не е приоритетен, јас со што сум приоритетна што дремам 3 саати пред болница, зошто ти и пола Македонија нема услови да оди кај нив, па доаѓа во Скопје? На кој начин сум приоритетна што во Скопје живеат еден тон студенти, па истите се конкуренција на работните места? Каде сум јас тука во ќар?
Како сум јас во ќар кога некој од некаде дошол во Скопје да протестира и го саботира моето нормално живеење? Свесни сте вие дека за секој протест и штрајк, Скопјани најмногу страдаат?

Оној ден кога ќе сфатите дека Скопје не е само на Скопјани, туку на секој еден жител во оваа земја, нема да паѓате во несвест зошто ова или она имало тука. А тоа не значи дека кај вас не треба да има, напротив.
--- надополнето: Dec 11, 2011 4:41 PM ---

Не се ни трудам да прочитам, благодарам.
1.Нема услови зш Скопје е привилегиран, приоритетен.90% инвестиции одат во Скопје.А сакаш да не чекаш ред во болница?Е ќе чекаш уште долго изгледа.
Само го потврди моето мислење дека сакаш сите инвестиции да идат во твојот град, а не сакаш луѓе отстрана да дојдат да си ги завршат своите основни потреби од причина шо тој град е *приоритетен*.

2.Дај им нормални болници, патишта и можности за инвестиции во Источна Македонија и послабо развиените региони.Прво идење на инвеститор, ако инвестираш надвор од Скопје не плаќаш државни давачки одреден период итн.Ама пак нема да ти одговарат.
Остани живеј во Тетово да видиш дали лесно ќе се вработиш (особено ако сакаш според твоето образование).

3.Изгледа ја плаќаш цената на приоритетноста на Скопје.Колатерална штета.И не се само Скопјани.

Многу си контрадикторна.Прво, зошто нескопјаните иделе во Скопје ти праеле гужва ова она...и после Скопје не е само на Скопјани.

T

Tetro

Гостин
Темава, од автобусите ... дојде до ...
Свесни сте вие дека за секој протест и штрајк, Скопјани најмногу страдаат?
Мислам дека е доста.
Пак крена со верглање :icon_lol:
Не е апдејтуван софтверот. :pos:
--- надополнето: Dec 11, 2011 4:53 PM ---
Многу си контрадикторна.Прво, зошто нескопјаните иделе во Скопје ти праеле гужва ова она...и после Скопје не е само на Скопјани.
Се шмеша, малку.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
1.Нема услови зш Скопје е привилегиран, приоритетен.90% инвестиции одат во Скопје.А сакаш да не чекаш ред во болница?Е ќе чекаш уште долго изгледа.
Само го потврди моето мислење дека сакаш сите инвестиции да идат во твојот град, а не сакаш луѓе отстрана да дојдат да си ги завршат своите основни потреби од причина шо тој град е *приоритетен*.

2.Дај им нормални болници, патишта и можности за инвестиции во Источна Македонија и послабо развиените региони.Прво идење на инвеститор, ако инвестираш надвор од Скопје не плаќаш државни давачки одреден период итн.Ама пак нема да ти одговарат.
Остани живеј во Тетово да видиш дали лесно ќе се вработиш (особено ако сакаш според твоето образование).

3.Изгледа ја плаќаш цената на приоритетноста на Скопје.Колатерална штета.И не се само Скопјани.

Како што кажав, досадно е веќе, навистина, жалопојки ме мрзи да слушам.
И не можам јас никому ништо да дадам, си гласавте за некого, барајте си ги правата од него.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Како што кажав, досадно е веќе, навистина, жалопојки ме мрзи да слушам.
И не можам јас никому ништо да дадам, си гласавте за некого, барајте си ги правата од него.
Досадни сме - магарето му рекло на зајакот имаш големи уши...
Ако не ти е по кеиф - жалопојки се.Не си ти во позиција да ја креираш таа политика, нормално.Ама не ги брани тие шо Македонија за некое време со ова темпо ќе ја трансформираат во Република Скопје.Пред вистината и боговите молчат :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Досадни сме - магарето му рекло на зајакот имаш големи уши...
Ако не ти е по кеиф - жалопојки се.Не си ти во позиција да ја креираш таа политика, нормално.Ама не ги брани тие шо Македонија за некое време со ова темпо ќе ја трансформираат во Република Скопје.Пред вистината и боговите молчат :D
Ги бранам тие за кои гласав, знам за што гласав, и го прават тоа што го очекувам од нив, барем во поголемиот дел.
Очигледно додека вие плачете на форум колку е Пума wоша и скwжава, во Скопје се прави секој ден по нешто. Ете последно што ми фати око, беше средувањето на Аеродром, и Аква паркот зад Борис Трајковски.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Ги бранам тие за кои гласав, знам за што гласав, и го прават тоа што го очекувам од нив, барем во поголемиот дел.
Очигледно додека вие плачете на форум колку е Пума wоша и скwжава, во Скопје се прави секој ден по нешто. Ете последно што ми фати око, беше средувањето на Аеродром, и Аква паркот зад Борис Трајковски.
А твојата населба?:D
Македонија не е само Аеродром и Карпош!

Кај е мојата вина на пример шо во Охрид е градоначалник од опозициска партија, па работата на принцип меѓусебен инает.Една многу битна улица (2,7 км) се градеше 4 години.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
А твојата населба?:D
Македонија не е само Аеродром и Карпош!

Кај е мојата вина на пример шо во Охрид е градоначалник од опозициска партија, па работата на принцип меѓусебен инает.Една многу битна улица (2,7 км) се градеше 4 години.
За мојата населба имам зборувано, исто така, не сум сигурна во која тема, дека да, од дувло, сега живеам во цивилизирано место.
Без оглед од која партија е, треба да се сфати дека градоначалник се бира човек кој вреди.
Во Карпош е ,,опозиција,, па човекот одлично работи, додека во К.Вода е ,,власт,,, па К.Вода е дупка.

Немаш ти лична вина, но имате колективна вина. Кај нас така беше до пред некое време (мојата општина), кога малце повеќе ,,ги стегнавме,, - се освестија дека и ние постоиме.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Немаш ти лична вина, но имате колективна вина. Кај нас така беше до пред некое време (мојата општина), кога малце повеќе ,,ги стегнавме,, - се освестија дека и ние постоиме.
Кажи како ги стегнавте, жити Бога.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не се срамам, скржава скопјанка сум јас. Знаеш, не ја издаваме ние тајната на успехот.
Те молам биди лажен профил и да не си од Скопје. Ме срамиш како скопјанец...

И ептен глупо ова. Ние од Скопје нови автобуси а старите за други градови. Како греотка да се другите градови. Види богати то. Свашта. Стари автобуси се супер само за во музеј и организирани пензионерски прошетки и излети. Толку...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Те молам биди лажен профил и да не си од Скопје. Ме срамиш како скопјанец...

И ептен глупо ова. Ние од Скопје нови автобуси а старите за други градови. Како греотка да се другите градови. Види богати то. Свашта. Стари автобуси се супер само за во музеј и организирани пензионерски прошетки и излети. Толку...
Драг Кралу, јас ти кажав дека не исполнувам желби. Од Скопје сум, сега покриј си го лицето и срами се. :love:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не се срамам, скржава скопјанка сум јас. Знаеш, не ја издаваме ние тајната на успехот.
И да не ја издавате. Чувајте си ја и возикајте си се во новите автобуси купени од „ваши“ пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom