Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.179
- Поени од реакции
- 18.255
1.Нема услови зш Скопје е привилегиран, приоритетен.90% инвестиции одат во Скопје.А сакаш да не чекаш ред во болница?Е ќе чекаш уште долго изгледа.Ниту еден граѓанин не е приоритетен, јас со што сум приоритетна што дремам 3 саати пред болница, зошто ти и пола Македонија нема услови да оди кај нив, па доаѓа во Скопје? На кој начин сум приоритетна што во Скопје живеат еден тон студенти, па истите се конкуренција на работните места? Каде сум јас тука во ќар?
Како сум јас во ќар кога некој од некаде дошол во Скопје да протестира и го саботира моето нормално живеење? Свесни сте вие дека за секој протест и штрајк, Скопјани најмногу страдаат?
Оној ден кога ќе сфатите дека Скопје не е само на Скопјани, туку на секој еден жител во оваа земја, нема да паѓате во несвест зошто ова или она имало тука. А тоа не значи дека кај вас не треба да има, напротив.
--- надополнето: Dec 11, 2011 4:41 PM ---
Не се ни трудам да прочитам, благодарам.
Само го потврди моето мислење дека сакаш сите инвестиции да идат во твојот град, а не сакаш луѓе отстрана да дојдат да си ги завршат своите основни потреби од причина шо тој град е *приоритетен*.
2.Дај им нормални болници, патишта и можности за инвестиции во Источна Македонија и послабо развиените региони.Прво идење на инвеститор, ако инвестираш надвор од Скопје не плаќаш државни давачки одреден период итн.Ама пак нема да ти одговарат.
Остани живеј во Тетово да видиш дали лесно ќе се вработиш (особено ако сакаш според твоето образование).
3.Изгледа ја плаќаш цената на приоритетноста на Скопје.Колатерална штета.И не се само Скопјани.
Многу си контрадикторна.Прво, зошто нескопјаните иделе во Скопје ти праеле гужва ова она...и после Скопје не е само на Скопјани.