Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона (1:3)

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    308
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Во такви ситуации да се крени оффсајд е релативна работа...донекаде се и во право фановите на реал Мадрид дека се крева офсајд во такви ситуации, но сепак тоа зависи дали играчот каде што му е доделена топката му смета на одбранбениот играч кој ја исфрла топката......во оваа ситуација не му смета во никој случај(иако му е доделена на играчот во офсајд) што значи дека помошникот изреагира правилно и ситуацијата е чиста!
Не ги знам правилата точно, али гледам фудбал секој ден.
Да, не му посмета, али овој се пушти со клизачи и ја исфрли топката, значи далеку било од тоа дека можел смирено да си ја прими топката и да си одигра со свој соиграч. Значи самото тоа што топката била упатена кон играчот во офсајд, и самото тоа што ако не интервенираше на тој начин на кој интевенираше(со клизачи) топката ќе стигнеше до противничкиот играч.

Јас колку што сум гледал, ама буквално секогаш се суделе овие ситуации, освен ако топката стигнеше до играч на Реал, па и во тој случај некои судии го свират ова како офсајд.

Затоа има Колина судии и Роки судии...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
А да знаеш ?К*р ги боли сите ти кај си бил,и до кој си седел и кај си шетал.Така да ако пишуваш пиши нешто паметно не трескај глупости.Без навреда.
Типичен пост на некултура. Шанкуриња онаму. Ебате селан ебате. Шо сакам си пишам, барем е поврзано со темата, а не ко твојов начин на (не)размислување.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Овој Фабрегас се изгради кај вас ????

Да бил толку добар, Барселона не би го пуштила да си оди. Би си го оставиле да се развива дома!

Ти го разбираш зборот/зборови through the youth ranks ???????
came up through the youth ranks
значи дошле од младинската школа, Фабрегас бил но во барселона дојде од Арсенал! Капиш?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дај бе БАРСЕЛОНЦИ мн итри сте како на форум така овие јавниве, па толку па ќе застанам на страна на ацететово зашто е во право , ако беше толку добар оти го пуштиве да си оди , па после видовте невидовте дека е играчиште( се развил во Арсенал), и си го зедовте, толку е наивен човекот (ФАБРЕГАС) што не можи да сфати дека како помал го продале па сеа го бараат, фактички си поигрувале со него само што тој не бил (е) свесен. Така да продавајте многу пуфки овде.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Да бил толку добар, Барселона не би го пуштила да си оди. Би си го оставиле да се развива дома!

значи дошле од младинската школа, Фабрегас бил но во барселона дојде од Арсенал! Капиш?

Фабрегас сам си отиде никој не го избрка! Во Шпанија такви се правилата што клубот не може лесно да ги задржи младинците!

Имаше изјава од него зошто си отишол!

Мислел дека никогаш нема да заигра во првиот тим поради Чави и Иниеста исто како и вие што викавте дека ќе ја грее клупата во Барселона!

Е Бога ми многу погрешил и он и вие !

Сега има шанса да си ја поправи грешката што ја направил пред 7-8 години и одлично го прави тоа!

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Дај бе БАРСЕЛОНЦИ мн итри сте како на форум така овие јавниве, па толку па ќе застанам на страна на ацететово зашто е во право , ако беше толку добар оти го пуштиве да си оди , па после видовте невидовте дека е играчиште( се развил во Арсенал), и си го зедовте, толку е наивен човекот (ФАБРЕГАС) што не можи да сфати дека како помал го продале па сеа го бараат, фактички си поигрувале со него само што тој не бил (е) свесен. Така да продавајте многу пуфки овде.
samo da se citate sebe, zboruvate za nesta za koi nemate vrska i mislite ste kazale esto pametno, ebate nepismeni, da znaevte podobro kako zavrsi vo arsenal toj nemase vaka da kukate. venger go krade cesc togas, posto toj bese 16 godisen i nemase profesionalen dogovor, barsa go prijavi slucajot vo uefa i dvete klubovi se dogovorija arsenal da mu go dava gio na barsa bez pari za kompenzacija, ne tresete gluposti samo

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Тоа е најголемата грешка која беше направена.Затоа во кандидатурата на Лапорта за претседател на клубот се донесе агенда со која сите оние кои ја напуштиле Масиа да бидат вратени назад.Tака беа вратени Пике и Фабрегас.Венгер искочи паметен како и секогаш за таленти го намириса и го зема.
--- надополнето: Dec 11, 2011 5:53 PM ---
Што ли ќе правеше Фабре да не беше ти да му ги отвориш очите.Имаше таа година скандал тој беше украден и Уефа донесе одлука Арсенал да плаќа годишен надоместок на Барса затоа што го украде во време на меѓудоговор.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.643
Незнам дали некој има пишано претходно, али за време на преносот со другариве избројавме дека Алфа даде 29 реклами (зборам за тие што ги пуштаа паралелно со преносот на пола екран), 14 во прво полувреме, 15 во второ.
Да речеме дека една реклама трае по 40 секунди, значи дека едно добри 20 минути ни поминале во пцуење :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
samo da se citate sebe, zboruvate za nesta za koi nemate vrska i mislite ste kazale esto pametno, ebate nepismeni, da znaevte podobro kako zavrsi vo arsenal toj nemase vaka da kukate. venger go krade cesc togas, posto toj bese 16 godisen i nemase profesionalen dogovor, barsa go prijavi slucajot vo uefa i dvete klubovi se dogovorija arsenal da mu go dava gio na barsa bez pari za kompenzacija, ne tresete gluposti samo
Добро де , изглеа не сум знаел доволно. :smir:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ах леле букфалисти.....Па што ако играл за Арсенал ???Ги набројуваат фудбалерите кој излегувале од школата на Барса и сега играат за Барса односно тие вчера кои изиграа...
Ок,дај испрати му една порака на официјалната страна на Барса оти тие го дадоа овој податок,изгледа не знаеа дека Фабре играл за Арсенал. Отвори ги очите малце море.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom