Дали Господ казнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
Рајот сеуште не ги има отворено портите за човечки души. Освен Исус и еден илегалец кој ги делел страданијата Негови на Голгота нема други во рајот. Се до страшниот суд ниедна човечка душа нема пристап таму, дури после второто доаѓање ќе се знае кој ќе оди каде, квотата беше 2/3 за пеколот, 1/3 за рајот.
Припадниците на христијанските деноминации се во заблуда за задгробниот живот, нема одење во рајот или пеколот одма после умирачката. Тоа е една од најпопуларните недоразбирања меѓу Зборот негов и стадото овоземно.
Поправилно е да се каже “во христијанскиот рисајкл бин“.
Beware the Purgatory :coffee: Се чека во лимбо.

Рајот сеуште не ги има отворено портите за човечки души. Освен Исус и еден илегалец кој ги делел страданијата Негови на Голгота нема други во рајот. Се до страшниот суд ниедна човечка душа нема пристап таму, дури после второто доаѓање ќе се знае кој ќе оди каде, квотата беше 2/3 за пеколот, 1/3 за рајот.
Припадниците на христијанските деноминации се во заблуда за задгробниот живот, нема одење во рајот или пеколот одма после умирачката. Тоа е една од најпопуларните недоразбирања меѓу Зборот негов и стадото овоземно.
Поправилно е да се каже “во христијанскиот рисајкл бин“.
Дури и квоти имало?Колку повеќе дознавам толку посмешно ми станува.

Beware the Purgatory :coffee: Се чека во лимбо.

Према католичката теологија чистилиштето служи за оние за кои сеуште има надеж, не е достапно за сите мислам.
Малку е во контрадикција со писмото кое кажува дека Судот е на “крајот на времињата“, католичката претстава е дека постхумно има инстант суд на небесата со три можни исходи, рај,пекол и втора шанса (чистилиште) што е лага, судејќи према Писмото.

Има сосема јасни квоти и кај Исаија и кај Јован во Откровението.
Има и други заблуди како оние за рајот.
Рајската градина е со точни географски координати во Писмото.
Се наоѓа во денешен Ирак.
Праведните и покајаните ќе одат во Ирак.

Си го нашол местото каде да ги „дознаваш“ работите. Но во ред е, штом те насмејува, тогаш целта е постигната.

ИраН, се пишува ИраН ...

Huh?

Битие 2-10
Река извираше од Еден за да ја натопува градината; оттаму беше раздвоена, и настанаа четири главни реки.
Битие 2-14
Третата река е Тигар, а тече на исток од Асирија; четвртата река е Еуфрат.
Битие 2-15
Господ, Бог, го зеде човекот и го постави во Еденската Градина, за да ја обработува и да ја чува.

cia-map.jpg

:rolleyes:

Значи таму рајот си го замислувале пишувачите на Библијата... мора да е од приказните за убавините на антички Вавилон..

На Ева змија и' зборела, тебе гулаб ти зборел... Оваа поверувала и не сјебала сите, за век и веков. Оти сеа ти слушаш што те лаже гулаб некој?

Не се заебавај, дете, земи учи книги, не туку си праи бајрам со утки, гуштери и остало животинско царство... гулабот му кажал...
Мора да е вистина - гулаб е гулаб!
Nema nikakva razlika od chovek koj bukvalno gi razbira religioznite knigi i reven vernik. No ako za tebe pod poimot "gulab" si mislish na gulab OK,revno veruvaj deka e taka.

Nema nikakva razlika od chovek koj bukvalno gi razbira religioznite knigi i reven vernik. No ako za tebe pod poimot "gulab" si mislish na gulab OK,revno veruvaj deka e taka.
А ти што мислиш кога велиш гулаб? Ако не е животното гулаб, зошто воопшто го спомнуваш, можеби и тој мисли на истото што и ти, само не го асоцира со гулаб. Ако денес имаме богат избор наизрази за да се изеазуваме, зошто да ја повторуваме грешката на религиите кои изразувајќи се со метафора не успеале да се доискажат и резултираат со безброј предрасуди.

Znaci ti ko vikas edno, mislis drugo. Mnogu e toa zbunuvacki.

Aj sea, bez da se zaebavas, te molam, odgovori na prasanjeto.

Go napishav odgovorot i so zagrada objasneto shto sakav da kazam. No za tebe toa nepostoi,pa zatoa prodolzi da pishuvash za zmii i gulabi.
Ах, конечно разбирам! Тебе Светиот Дух ти кажал дека постои Света Троица.Затоа знаеш.

Ти мора да си многу посебен фраер. Не се познавам со многу луѓе на кои баш Светиот Дух вака им кажал муабет ко што викаш. Машала.

Боље да се пазам од тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom