Предлог за добар ДВД концерт

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.467
Поени од реакции
8.662
Сега секои концерти кој се одржуваат во целиот свет ги снимаат на ДВД за да може да ги гледаат луѓето кои не биле на тој концет а и оние кој биле а сакаат да се потсетат на него...и ај да не пишувам доста реферати и да замарам тука ,овде може да си предложуваме концерти кој сте ги гледале на ДВД снимка со мала рензија (зошто го препорачувате и се др останато)

Јас ви го препорачувам концертот на Adele Live at the Royal Albert Hall
1322733542_adele-live-at-the-royal-albert-hall-2011.jpg

Aдел пее толку моќно ,преполна е со емоции ,публиката ја пее секоја незина песна со толку воодушевување ... се на се премоќно дури и местот на кој се одржува концертот се вклопи заедно со стилот на музиката на Aдел

The Prodigy - World's on Fire DVD/Blu-Ray

го има на сите поголеми торент сајтови...

Не е за секого нели, не секому му се допаѓа ваквиот вид на музика, но за љубителите на Продиџи коментар не е потребен... :)

Било кое DVD на Eric Clapton, Dead Can Dance, Phil Collins, Pink Floyd, Steve Ray Vaughan итн.
Hell Yeah! :cuc:
Би ги додал само на листава AC/DC , Стоунси , Queen и Dire Straits - апсолутно најдобро озвучени во живо , на 5.1 се перверзија , секој инструмент совршено се слуша , без препокривање на звуци + перкусиите!

А кога го спомна Клептон , концертот од 1999 година , Медисон Сквер Гарден! :vozbud:
Никако не можам да го најдам на убава снимка , го барам одкога знам за себе и за Клептон!

П.С. Си ги заборавил Portishead a? :sneaky:

Сум заборавил многу, ме мрзeше да набројувам али ајде :D

Radiohead - Ok Computer, Nirvana - Unplugged In New York,Jean Michele Jare- Equinox, Joe Satriani - Surfing With The Alien, Billy Idol - Rebel Yell, Miles Davis Kind Of Blue, Daid Bowie - Ziggy Stardust, Heart- Dreambot Annie, Massive Attack - Mezzanine, Michael jackson - Thriller, Gerry Rafferty - City To City, R.E.M. - Murmur, Police - Reggatta De Blanc, Led Zeppeline - The Song remain same, Deep Purple - Crash Landing ухх се уморив :D

EDIT: Ако сакаш добар звук, барај ги мастеринзите на Mobile Fidelity & Audio Fidelity, и заборави 5.1 звук, него 2.0 стерео (y)

ЕDIT 2: Го најдов концерот што го бараш, само треба да се регистрираш на еден тракер, и да сидаш! ако си заинтересиран пиши пп...

Пак сега сите ги редат тие што ги гледале а не според квалитет...
Имам барем 20-30 вакви изгледано ама овој подоле у врхунацот над врхунците...џабе набројувате верујте сите се срање у споредба со:...(лупнав и 17 евра за оригиналот од што толку е фантастичен концертов, плус сараунд саунд пичкенонен да полудиш...не се гледа на писи ова се буљи на огромно телевизориште со врло скупо озвучење и слично)

porcupine-tree-anesthetize.jpg

еве и еден настап чисто за да видите делче ама не е тоа тоа....квалитет на звукот може само од двд или блурејот дасе осети како што треба

Срање?

http://www.mofi.com/store/pc/home.asp

http://www.audiofidelity.net/

Дали мислиш дека најдобрите мастеринг инжињери (меѓу кои е Steve Hoffman) во светот не знаат што звучи добро? :D

Друго, сараунд викаш? од кога тоа сараунд т.е. повеќе каналните звучници звучат добро? или пак сите аудиофили незнаат и користат стерео сетап :D

Сите концерти кои сум ги гледал се во надобар можен квалитет во DVDa формат, DVD audio, подобар формат од ова е само SACD, или пак Ultra disk.

Е сега за цените, 17 евра, за Blu Ray диск ти изгледа многу? :D еве повели види сам колку чини копија од Pink Floyd издадена за Mobile Fidelity Sould Lab,

63Hy0.png

The Prodigy - World's on Fire DVD/Blu-Ray

го има на сите поголеми торент сајтови...

Не е за секого нели, не секому му се допаѓа ваквиот вид на музика, но за љубителите на Продиџи коментар не е потребен... :)

Го симнав штом го начекав на торент, кога го слушав беше комплетен терор за комшиите, концертон си владее прописно.

Исто и ова владее, од времето коа немав бркови :)

Срање?

http://www.mofi.com/store/pc/home.asp

http://www.audiofidelity.net/

Дали мислиш дека најдобрите мастеринг инжињери (меѓу кои е Steve Hoffman) во светот не знаат што звучи добро? :D

Друго, сараунд викаш? од кога тоа сараунд т.е. повеќе каналните звучници звучат добро? или пак сите аудиофили незнаат и користат стерео сетап :D

Сите концерти кои сум ги гледал се во надобар можен квалитет во DVDa формат, DVD audio, подобар формат од ова е само SACD, или пак Ultra disk.

Е сега за цените, 17 евра, за Blu Ray диск ти изгледа многу? :D еве повели види сам колку чини копија од Pink Floyd издадена за Mobile Fidelity Sould Lab,

63Hy0.png
Смири страсти младиќу.
Прво двд купив не блу реј.
Второ сликава шо си ја лупнал за жал и тоа ми е излгедано.
Трето ко ќе го гледаш ова шо ја го предложив тогаш коментирај, вака на слепо нишо не прајме.

За крај...не е срање ама во споредба со pt за жал делува аматерски.
Бла бла и ја ги љубам пинк флојд богови се знам и све тоа и пенис се тресе у ладна вода.

Смирени се страстите другар нема проблем.

Не зборувам јас за видот на музика, зборам за квалитет на звук/мастеринг, не е битно дали се Floyd, Лепа брена или било кој друг :D јас не слушам просечни DVD-a, нити албуми, зборам од поглед на мастеринг, него само од аудиофилски лабели кои се фокусираат на најдобар можен квалитет на звук. Е сега ако мислиш дека DVD издание од 17 евра, звучи подобро од Gold CD/Ultradisk од 450 долари, т.е. дека квалитетот не го одредува самата цена -материјалот од којшто е изработен layer-от на финалниот продукт, како и човекот којшто стои зад мастерингот (во случајов Steve Hoffman) незнам што да ти кажам, посети било кој аудиофилски форум и ќе видиш кои 10-на албуми се сврстуваат како врв од поглед на квалитет на звук, Porcupine tree, не се во ниедна од тие листи, тие листи се напревени од луѓе кои - со длабоки џебови - аудиофили кои имаат аудио опрема од по 100.000 евра + така да мислам дека они се далеку померодавни да проценат што е врв од поглед на продукција, затоа што ние како прво немаме акустичен третман на собите во кои што слушаме музика, за квалитетот на опрема нема ни да зборам, така да излишно е да се ставаме на рамниште со нив, или да ги ставаме нашите способности за проценка на квалитет на продукција на албуми над нивните. Се надевам дека нема да се разбереме погрешно, немам намера да наметнувам ништо само ги пренесувам логичките заклучоци кои доаѓаат од името на продуцентската куќа и материјалот/технологијата која што се користи за мастеринг на одреден албум.

Извинување за офтопик.

Не е фер, сите предлози ми ги земавте. Ми остана само Макфест 2010..

Али ај да извадам колку толку...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom