- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Mene mi e 25-30min znaci na tie od centar/kapistec im e podaleku
ne me sfati mislev za FA...Mene mi e 25-30min znaci na tie od centar/kapistec im e podaleku
Не треси зелени и за нив идат доста луѓе од друѓите делови од градот, али поголем број се збира од Трубарево, Јурумлери, Горно и Долно Лисиче, Керамидница итн итн, не се само аЈродромциSuuurrrrreeeeee......
Пред некоја година кога Работнички беше у криза, навивачите ја бојкотираа поголем дел од сезоната со неидење на утакмици, а и кога почнаа да идат беа 50тина души. Се собираа единствено на утакмици против МЗТ.
За разлика од нив, FA последниве неколку години константно има 300+ луѓе на утакмици на свој терен. А кога се игра во "Борис Трајковски" имаат и преку 1.000.
И знаеш што е другиот проблем? Што CPB за да ја напунат својата сала мора да викаат луѓе од сите можни населби од Скопје и пак се помалку од FA кои имаат навивачи само од Аеродром, Ново Лисиче и Лисиче.
Колку само си у заблуда со ова - ама ај .... Ја шо не следам ни мак баскет ни сум член на некоја група знам дека ти се ова глупости.
Ја имаВ само 5-6 души што идеа на секоја утакмица на МЗТ ради Јане ....од КАПИШТЕЦ !
Т.д , Аеродром,Лисиче и ново лисиче , yeah right ... + убаво пиша некој на прошлата страна бе - Салата им е на 10 мин од дома .... на овие не им е - и тоа придонесува (колку толку)
ае поз.
Најбитното зборче и 2цата сте го пропуштил во мојот цитат, па еве јас ќе го болдирам:Не треси зелени и за нив идат доста луѓе од друѓите делови од градот, али поголем број се збира од Трубарево, Јурумлери, Горно и Долно Лисиче, Керамидница итн итн, не се само аЈродромци
И јутуб навивачите скоро на секоја утакмица се снимаат и со обични навивачи како кај нас трибина А, и прокламираат бројка ти незнам каква ....
Значи зборев конкретно за Family Aerodrom. Нормално дека секој клуб си има свои симпатизери/навивачи/фанови или како и да се изразам што не е битно кај живеат. Сигурен сум дека има и луѓе што се од општина Аеродром, а навиваат за Работнички (никој не може да им забрани). Али зборот ми е дека навивачите на Family Aerodrom се само од општина Аеродром....и пак се помалку од FA кои имаат навивачи само од Аеродром, Ново Лисиче и Лисиче.
А што правиме со муабетот дека ајродромци стандард јадат ќутек од ново лисиче =)Најбитното зборче и 2цата сте го пропуштил во мојот цитат, па еве јас ќе го болдирам:
Значи зборев конкретно за Family Aerodrom. Нормално дека секој клуб си има свои симпатизери/навивачи/фанови или како и да се изразам што не е битно кај живеат. Сигурен сум дека има и луѓе што се од општина Аеродром, а навиваат за Работнички (никој не може да им забрани). Али зборот ми е дека навивачите на Family Aerodrom се само од општина Аеродром.
@ Деко Il Drago: ти сакаше да ми кажеш дека тие твои другари биле дел од FA?
Wait, what?!А што правиме со муабетот дека ајродромци стандард јадат ќутек од ново лисиче =)
da skokaat a ti so oova kazuvas deka si samo za kopac u race i na niva i planina .a moze i eden stap za ofcar ke te bideНе сте сите Шќиптари, ама сте потурчени сите .Различно име, исто паковање.
Боље сељаци од Дебрелце, Росоман, Крива Паланка, Пробиштип отколку потурчени Срби од Санџак и Босна.
--- надополнето: Dec 7, 2011 4:52 AM ---
Голем срам за ЦПБ!!Продадени газови.Викате Шќиптари, Турци, Санџаклии односно потурчени да тепате МакедонциЖално!!!
Нека ви гледаат сеир сечените од Чаир.Браво за вас.Дали истите тие Шќиптари, Турци и Босанци скокаат за наши кога се тепаат со нивни?
Се знае уште од времето дека Ново Лисиче е страв и трепет за ајродромци ... котек јадат од нив кога ќе затребаWait, what?!
Нејќам да идам off-topic во ваш фан-клуб (всушност ова нема никаква врска со кошарка), али јас сум од Ново Лисиче и морам да кажам дека иако порано имаше некоја омраза меѓу Аеродром и Ново Лисиче (појма немам зошто), во последниве години не е баш така и нема никакви проблеми меѓу овие 2 населби. Од одделувањето од општина "Кисела Вода" овие населби си се рачунаат ко едно, и немаат никаква причина за тепачки и омраза меѓу нив. Не знам тебе од кај ти е тоа мислење дека Ново Лисиче било страв и трепет за аеродромци, кога сите тие се жители на општина "Аеродром".Се знае уште од времето дека Ново Лисиче е страв и трепет за ајродромци ... котек јадат од нив кога ќе затреба
Нема гајле за офф топик ... и така стандард забегуваме со муабетите ... ова е постар муабет ... и ми е потврден од другари и од аеродром и од нл .... сега може е сменето, но се знае дека дечките од нл пак може да побудалат во врска со аеродромци, малце ли тепачки имало во бисер меѓу нив ....Нејќам да идам off-topic во ваш фан-клуб (всушност ова нема никаква врска со кошарка), али јас сум од Ново Лисиче и морам да кажам дека иако порано имаше некоја омраза меѓу Аеродром и Ново Лисиче, во последниве години не е баш така и нема никакви проблеми меѓу овие 2 населби. Од одделувањето од општина "Кисела Вода" овие населби си се рачунаат ко едно, и немаат никаква причина за тепачки и омраза меѓу нив. Не знам тебе до кај ти е тоа мислење дека Ново Лисиче било страв и трепет за аеродромци, кога сите тие се жители на општина "Аеродром".
rasprasaj se poubavo... muabeti ima kolku sakas ama na homos kako tebe na gazeto samo ona sto mu e ubavo toa go zbori... a AERODROMCI od usta ne gi izvadi...А што правиме со муабетот дека ајродромци стандард јадат ќутек од ново лисиче =)
Многу си културен у везе сексуалност, изгледа педер, обратен си ... ама јас сум многу хомофобичен, па можам комотно да ти ја направам фацата како чмарот ....rasprasaj se poubavo... muabeti ima kolku sakas ama na homos kako tebe na gazeto samo ona sto mu e ubavo toa go zbori... a AERODROMCI od usta ne gi izvadi...
rasprasaj se poubavo... muabeti ima kolku sakas ama na homos kako tebe na gazeto samo ona sto mu e ubavo toa go zbori... a AERODROMCI od usta ne gi izvadi...
Нејќам да идам off-topic во ваш фан-клуб (всушност ова нема никаква врска со кошарка), али јас сум од Ново Лисиче и морам да кажам дека иако порано имаше некоја омраза меѓу Аеродром и Ново Лисиче (појма немам зошто), во последниве години не е баш така и нема никакви проблеми меѓу овие 2 населби. Од одделувањето од општина "Кисела Вода" овие населби си се рачунаат ко едно, и немаат никаква причина за тепачки и омраза меѓу нив. Не знам тебе од кај ти е тоа мислење дека Ново Лисиче било страв и трепет за аеродромци, кога сите тие се жители на општина "Аеродром".
Многу си културен у везе сексуалност, изгледа педер, обратен си ... ама јас сум многу хомофобичен, па можам комотно да ти ја направам фацата како чмарот ....
--- надополнето: Dec 7, 2011 3:29 PM ---
Кои деца од Ново Лисиче бе ???? Лелел све мрднато .....зашто беше тепачката кај мостот? зашто беше тепачката во борис трајковски дивтар со деца од ново лисиче???