Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Го гледам онака распоредот и гледам дека играме мечеви исклучиво во ПЛ. Единствен меч надвор од ПЛ е онај во Грција, кој не ни зависи за ништо, освен лична сатисфакција.

Имено, мечот со Виган го добивме, наредната недела играме дома со Евертон. После тоа две тешки гостувања кај Сити и Вила, па дома со Вулвс. Годината ја завршуваме на ден Нова година, со QPR на Емирати. Од сите меча би бил задоволен и со 10 до 11 бода. Се повеќе од ова е успех :)))

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Го гледам онака распоредот и гледам дека играме мечеви исклучиво во ПЛ. Единствен меч надвор од ПЛ е онај во Грција, кој не ни зависи за ништо, освен лична сатисфакција.

Имено, мечот со Виган го добивме, наредната недела играме дома со Евертон. После тоа две тешки гостувања кај Сити и Вила, па дома со Вулвс. Годината ја завршуваме на ден Нова година, со QPR на Емирати. Од сите меча би бил задоволен и со 10 до 11 бода. Се повеќе од ова е успех :)))
Барем 12 бодови треба да извадиме, и тоа рачунајќи секако победа против граѓаните да им вратиме за таквата мизерна победа!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Да да, ама да бидеме искрени, тешко е то. Али два фактори ни одат во полза. Првиот, ќе се врати скоро цел тим (без Сања и Џек), ќе бидеме комплетни, со пласман во ЛШ, чекајќи противник таму. Второ, сигурно ќе бидеме аутсајдери на тој меч и тоа можеме да го искористиме. Можеме и мораме, а Венгер тоа го знае. Се е можно на тој меч, да ме вервате.

Друго, пуштам официјален сајт на ПЛ, и гледам 4ти сме со 2 бода зад 3от. Да ме отепаш не знаев кај сме. :))) Последен пат отворив ко бевме 17ти или 18ти на табелата. Мислам, дека сезонава можеме многу повеќе и до тоа толку посакувано 4то или 3то место, ако се знае дека тимовите од Манчестер ќе се борат до крај за титулата.

Јас нашата шанса ја гледам во ЛШ.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Незнам за вас ама јас сеуште верувам ПЛ титула. Иде нова година а ние имаме најлесен распоред од сите останати.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнам за вас ама јас сеуште верувам ПЛ титула. Иде нова година а ние имаме најлесен распоред од сите останати.
Сити и Вила на гости, едноподруго.. и не е баш некој лесен распоред. Пример, да се изгубат 2та меча, тоа сигурно многу би влијалело врз целата атмосфера на тимот и многу повеќе од 6 бода би изгубиле.

Ако извади Арсенал позитивен исход од овие два меча, тогаш што би се рекло.. сме на коњ.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Знае некој колку време ќе биде повреден Дијаби?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
имаше една ,не ми текнува баш како беше ке пробам да ја склопам.

вика: What if David Villa played for Aston Villa,Antonio Valencia played for F.C Valencia and Daniel Shittu played for Spurs
А Pascal Cygan за Манчестер Јунајтед.

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148

...има ли уште надеж за момчево ?

Кратко само ке се изјаснам...
Нема за него во Арсенал,жртва на системот кој го играме 4-3-3...не му одговара,се надевам дека ќе успее во некој друг тим..
Јас мислам он нема добиено права шанса да ја искористи да се докаже во Арсенал, го пушташе Венгер само на куп мечеви и даваше гол скоро секоја утакмица, смирен е пред гол, убава реализација прекрасна техника. Многу го сакам овој играч..

Еве една мајсторија од него :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Се согласувам дека Волкот и ван Перси сезонава одлично кликаат заедно, ама Волкот отсекогаш бил и отсекогаш ќе остане one trick pony играч. Џонсон ќе биде покорисен од него во секој поглед.
Да не ја спамаме темата за ПЛ еве тука ти реплицирам :)

Со вакви Волкот, РВП и Жервињо не ни треба никој по крилата освен ако не биде Џонсон донесен како резерва и да ротираат пошто реално освен Чемберлејн немаме замена таму по тие позиции (Аршавин не го рачунам веќе а Бенајун или Росицки или кој друг и да игра принудно ја нема таа пробивност што право крило би ја имало).
Џонсон за резерва/ротација може ама да му земе место на Волкот не пошто кај и да е Чемберлејн ќе игра по таа десна страна ;)

Првите 11 од секогаш ни биле добри ама замените ни биле тиња и тука губиме задниве сезони и сам знаеш кои ни беа замени. Добро е сега што еден куп квалитетни младинци (не како Денилсон, Хојт, или незнам кој све не пројде) кои се желни да се докажат ни се резерви а + имаме и искусни играчи од типот на Росицки, Бенајун.

Јас сум задоволен од играта, и од тимот во глобала пошто покриени сме скоро на секоја позиција и спомнав поназад само уште 2-3 квалитетни играчи со кои би можеле да ротираме и идна сезона сериозно треба да атакуваме на титулата пошто кога ќе видам каков спој се создава на млади играчи желни за успех (Фримпонг, Џеки, Тео, Војче, Чемберлејн, Ремзи) и искусни играчи кои немаат земено титула (РВП, Артета, Росицки, Вермален, Сања, Сонг) прв пат у задниве 3 години владее таков оптимизам кај мене незнам за вас другите

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Сити и Вила на гости, едноподруго.. и не е баш некој лесен распоред. Пример, да се изгубат 2та меча, тоа сигурно многу би влијалело врз целата атмосфера на тимот и многу повеќе од 6 бода би изгубиле.

Ако извади Арсенал позитивен исход од овие два меча, тогаш што би се рекло.. сме на коњ.
Saturday 10 December 2011
Arsenal v Everton

Sunday 18 December 2011
Man City v Arsenal

Wednesday 21 December 2011
Aston Villa v Arsenal

Monday 26 December 2011
Arsenal v Wolves

Saturday 31 December 2011
Arsenal v QPR

Monday 2 January 2012

Fulham v Arsenal

Sunday 15 January 2012
Swansea v Arsenal

Sunday 22 January 2012
Arsenal v Man Utd

Tuesday 31 January 2012
Bolton v Arsenal

Osven so Siti i Junajted do sredina na Februari nemame teski dueli. Aston Vila ne uspea da mu dade gol na Junajted so takva odbrana, ne veruvam deka ce storat povece so nas.

Siti nemoze da pobeduva so site golemi ekipi se na nekoj ce se sopne, veruvam deka nie sme tie.

Kako i da e poentata mi e pred, za i posle nova godina nie imame natprevari so ekipi od dolniot del do tabelata, ocekuvam da se vklucime vo borba za titula.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
имаше една ,не ми текнува баш како беше ке пробам да ја склопам.

вика: What if David Villa played for Aston Villa,Antonio Valencia played for F.C Valencia and Daniel Shittu played for Spurs
:pos: Може и Philip Degen да им го трансфернеме.
ПС: Ireland plays for Ireland.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А Pascal Cygan за Манчестер Јунајтед.

А видиш, сепак играше за Арсенал :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Шала :pipi:

Не знам што толку се секирате за кај Вила, се додека игра Хески фудбал, победувате таму.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Arsenal squad vs Olympiacos - Arshavin, Benayoun, Chamakh, Coquelin, Djouorou, Eastmond, Fabianski, Frimpong, Mannone, Miquel, OC, Ozyakup, Park, Rosicky, Santos, Squillaci, Vermaelen, Yennaris

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дечки, гледам не му се обрнува многу внимание на нашето најдобро засилување летово, Андре Сантош.
Фантастичо игра бразилчево, требаше многу порано да го купиме.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Дечки, гледам не му се обрнува многу внимание на нашето најдобро засилување летово, Андре Сантош.
Фантастичо игра бразилчево, требаше многу порано да го купиме.
Ќе видиш ако почне да греши колку внимание ќе се обрне на него. :D

Него, многу фама некако се крева за Џонсон. Мислам дека на форумов е повеќе сакан и од самите навивачи на Сити. Некој да не го знае Џонсон и да го чита форумов ќе мисли дека е во ранг на Меси и Кристиано, а не резерва на Сити и често критикуван. Џонсон > Волкот?? Нема шанси. Што ако е one trick pony Волкот кога тоа и те како функционира. Да не го урочам, ама откога сврза утакмици без повреда е еден од најконстантните во тимот. Плус не знам дали приметивте ама Волкот е многу подобар дефанзивно од минатите сезони. Се гледа голем напредок во Тео. Џонсон ќе напредува? Мислам дека Волкот кој е 2 години помлад од Џонсон и го има Венгер за тренер ќе напредува многу повеќе.
Имаше една многу убава реченица после мечот Арсенал - Сити:
Two English wingers on show. Only one of them played like an international, and it wasn't Johnson. Chamberlain superb.

За во иднина ќе бидеме покриени и по левата страна со Мијаичи. Не за џабе Венгер го зема од средно школо и доби дозвола како спешл талент. Само што мислам дека ќе земеме уште едно крило во јануари или на крај на сезона така да ќе бидеме и повеќе од покриени, а највеќе типувам на Варгас од Фиорентина. Имало шпекулации во Чиле дека ќе потпише за Арсенал, а е одличен играч за на клупа. Плус може да игра и повеќе позиции, а Wenger loves that. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom