Kaјгана - 9 најчитан веб сајт во Македонија.

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за Кајгана. Би сакал и да ја споделам мојата фрустрација гледајќи ги 500те наши најпосетени страници. Меѓу првите 200 најдов многу српски, хрватски, словенски и чат пат по некој бугарски сајт (но предимствено српски) додека интересни сајтови како cooleria.mk, ilike.mk итн. се скроз на крај. Направив споредба со сајтовите во Србија и Бугарија и погодете што заклучив. Нема ниту еден македонски сајт меѓу нивните 500. Кој резил сме како народ значи, стварно се срамам што имаме такви луѓе. :confused:
Ај сега националности и во веб сајтови ќе мешаме.
Ако е интересна страната, ќе ја посетувам, па макар и од Тунгузија да е, а нема на Фемина.мк да идам само затоа што е македонски сајт.

Ај сега националности и во веб сајтови ќе мешаме.
Ако е интересна страната, ќе ја посетувам, па макар и од Тунгузија да е, а нема на Фемина.мк да идам само затоа што е македонски сајт.
Зошто тогаш тоа не важи за Србите и Бугарите? :) Немаме ние интересни страни?

Зошто тогаш тоа не важи за Србите и Бугарите? :) Немаме ние интересни страни?
За жал, нашиот веб простор е светлосни години позади српскиот, бугарскиот и хрватскиот.
И има многу мала креативност во нашиот веб простор, повеќето страни се копии на странски популарни портали.
Кајгана е можеби најдоброто нешто на нашиот веб простор и сигурен сум дека има посетители од околните земји, не којзнае колку се разбира.

Time.mk незнам зошто те изненадува...
Па ме изненадува пошто до вчера незнаев за таа страна, од анкетава дознав за неа ЛОЛ

(пред да ме прогласиш за чудак, рачунај не живеам во Мк така да не знам многу македонски страни)

За да не ме сфати некој погрешно, ја читам кајгана исто колку што го читам он нет, идивиди, и останати сајтови.

По некоја дефиниција, како непишано правило, првите се и меѓу најдобрите секоташ.

Ако ја погледнеме статистиката малку поубаво ќе видиме дека форумот е тоа што ја пробива кајгана на ова високо место.

kajganastats.jpg
Мала корекција, во статистиките податоци на Alexa никаде не е вбројан форумот... :)
Освен во „Where visitors go on Kajgana.com".

Тоа е така затоа што форумот е на посебен поддомен (forum.kajgana.com), а статистиките се однесуваат само на kajgana.com*.
Е сега, ако го префрлиме форумот на kajgana.com/forum, тогаш сигурно ќе рипнеме повеќе места нагоре. Не се будали google што сите сервиси им се со /servis, а не со поддомени :)

Мала корекција, во статистиките податоци на Alexa никаде не е вбројан форумот... :)

Тоа е така затоа што форумот е на посебен поддомен (forum.kajgana.com), а статистиките се однесуваат само на kajgana.com*.
Е сега, ако го префрлиме форумот на kajgana.com/forum, тогаш сигурно ќе рипнеме повеќе места нагоре. Не се будали google што сите сервиси им се со /servis, а не со поддомени :)
Па нели иде то заедно? Дека kajgana.com и forum.kajgana.com имаат исто место според alexa.com? Па така сигурно треба да рачуна и од forum.kajgana.com или пак не е средено тоа со robots.txt

Мора да има нешто...

Зошто тогаш ги има форум.кајганам кајгана и огласи.кајгана посебно?

На ист домен се, не прави разлика дека е поддомен или не е.

Најмалку важно е тоа, не знаеме дури ни алекса со колкава точност работи. Можеби е многу повеќе.

Јас како што знам, Alexa во нивната статистика ги рачуна посетите и од поддомените. Еве што најдов:
Traffic is computed for sites, which are typically defined at the domain level. For example, the Web hosts www.msn.com, carpoint.msn.com and slate.msn.com are all treated as part of the same site, because they all reside on the same domain, msn.com.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom