Kaјгана - 9 најчитан веб сајт во Македонија.

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Според рејтингот на Американската институција за следење на сообраќајот на интернет www.alexa.com
Kajгана е на високото 9 место по посетеност на он - лајн просторот во Р.М.

CutPicture.com_2011-Dec-05_05_50_39.jpg

(y)

Facebook пред Google? Како е тоа можно... Иначе честито Кајгана.

Facebook пред Google?
Што ти прави сељачана, кога пред некој месец lajkuvaj.com беше во први 20 најпосетени МК страни, тогаш ова не е ни изненадувачки. А освен да имаат лајк на сликата не верувам дека нешто друго би ги интересирало, а најмалку да гулгнат нешто интересно..

(y) за кајгана.

Wikipedia само 7 место?Инаку ова е одличен резултат за кајгана,само напред.

Poveke bi rekol: Kajgana vtor najcitan veb sajt vo Makedonija.

Google, Facebook, Yahoo, Youtube, ne se citaat, a Wikipedia ne e makedonski sajt, t.e. 100% sum siguren deka nad 90% od statiite sto se citaat na Wiki od nas se na angliski jazik.

Браво за Кајгана. Би сакал и да ја споделам мојата фрустрација гледајќи ги 500те наши најпосетени страници. Меѓу првите 200 најдов многу српски, хрватски, словенски и чат пат по некој бугарски сајт (но предимствено српски) додека интересни сајтови како cooleria.mk, ilike.mk итн. се скроз на крај. Направив споредба со сајтовите во Србија и Бугарија и погодете што заклучив. Нема ниту еден македонски сајт меѓу нивните 500. Кој резил сме како народ значи, стварно се срамам што имаме такви луѓе. :confused:

Yahoo Mail ваљда :)
Па за тоа и мислеше...

малце е глупо што гугл.цом и гугл.мк како посебни страни ги рачунал, да беше како една, гугл ќе беше прв, а сите под 6тото место ќе беа едно погоре... реално глеано истата страна е... Мене највеќе ме изненадуваат јаху и тајм, не очекував така високо да котираат...

Па за тоа и мислеше...

малце е глупо што гугл.цом и гугл.мк како посебни страни ги рачунал, да беше како една, гугл ќе беше прв, а сите под 6тото место ќе беа едно погоре... реално глеано истата страна е... Мене највеќе ме изненадуваат јаху и тајм, не очекував така високо да котираат...
Time.mk незнам зошто те изненадува... си заслужува сајтот, вакво нешто одамна фалеше на македонската интернет сцена.

Него ме чуди зошто го нема on.net.mk? На www.alexa-mk.com on.net.mk е пред Кајгана, а тие исто така работаат на принципот според alexa.com.

Очекувано и помалце изненадувачки ќе беше да сигурно се вброи меѓу први 5.
фејс-от е на прво зашто многу бабиња и дедовци тоа им е најинтересно да отворат и најлесно.
Според мене гугл мк е во рангот со гугл како што кажаа погоре.
А во следните 10 се наоѓаат сајтовите:
11. мотика
12. он.нет
13. фемина
14. твитер
15. точка
16. за забава
17. замунда
18. имдб
19. курир
20. идивиди
интересен е и понатамошниот распоред :)

За да не ме сфати некој погрешно, ја читам кајгана исто колку што го читам он нет, идивиди, и останати сајтови.

По некоја дефиниција, како непишано правило, првите се и меѓу најдобрите секоташ.

Ако ја погледнеме статистиката малку поубаво ќе видиме дека форумот е тоа што ја пробива кајгана на ова високо место.

kajganastats.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom