Фифа избор за Фудбалер на годината 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување
Фудбалер на годината,2011.Значи Меси беше лани,тоа е тоа.Не мерите ташаци,кој бил ваков,кој бил таков.Не се збори генерално,туку се збори за изминатата сезона.
Освои со Барселона ЛШ и Примера,даде преку 50 гола ако не се лажам.Малце објективност,сепак.Не дека и мене ми е омилен,ама џабе да јадам трици кога и самиот ќе знам дека не сум во право.

Меси.
Еден куп голови и асистенции, 4 титули во 2011 год, ( ЛШ, Примера, Супер куп на Европа, Супер куп на Шпанија ), голови во сите три финалиња.
Фала, чао, пријатно.

Значи тука се мреи се туто комплето! Еве да идеме по овој случај критериумите се одличен играч + успеси... Ај сга покушај да објасниш зошто лани освои Меси а не Снајдер Иниеста Робен Чави Па лани колку он толку и Милито требаше да освои чак Милито и во вториот сегмент трофеите беше поуспешен од Меси...

Нигде не прочитав дека некој се буни дека снајдер не требал да ја земе.
Јас прв велам дека Снајдер требаше да ја земе наградата,ама си помина тоа..
сега се дискутира за овогодинешната награда,мада се прашувам дали воопшто беше потребна дискусијата :)

Нигде не прочитав дека некој се буни дека снајдер не требал да ја земе.
Јас прв велам дека Снајдер требаше да ја земе наградата,ама си помина тоа..
сега се дискутира за овогодинешната награда,мада се прашувам дали воопшто беше потребна дискусијата :)
Зошто Снајдер?
Ако идеме според тоа кога освои Канаваро, значи кој освоил СП, тогаш требаше или Чави или Иниеста...

Зошто Снајдер?
Ако идеме според тоа кога освои Канаваро, значи кој освоил СП, тогаш требаше или Чави или Иниеста...
Ако идеш така според тоа кој што освоил сигурно и порано имало такви случаи.
Таа година Снајдер беше во животна форма,освои се со Интер,постигна клучни голови и беше носител на играта,Холандија ја однесе до финале на светско во кое изгубија во продолженија,тоа мене ми е рамно на титула бидејќи тука е веќе среќа во прашање.

Меси, Чави и Кристијано се играчите кои влегоа во потесниот круг, т.е. во финалето за Златната Топка. Добитникот ќе се дознае на 9ти Јануари во Цирих.

1552193_FULL-LND.jpg

Ако идеме според критериумите од лани, Роналдо.

Меси и статистички беше подобар од Роналдо(ако мислиш на тој критериум).

Не, туку слично е се како што беше со споредбата на Меси и Снајдер лани. Инаку да, ако гледаме правилно, Меси треба да ја освои. Но па од другата страна ако не ја освои сега Чави, којзнае кога, веќе 31 година има ако не се лажам така да ќе видиме на 9ти кому ќе му припадне.

Меси и статистички беше подобар од Роналдо(ако мислиш на тој критериум).
Не беше ...
И да, ако се оди по критериумите од лани, Роналдо е најдобриот, не дека се согласувам со тоа само што оваа година претпоставувам дека истите критериуми нема да важат, а и не треба да важат.

После ставањето на Асамоа Гијан лани пред Милито :pos: , прекинав сериозно да го сваќам овој избор за најдобар играч.

Не беше ...
И да, ако се оди по критериумите од лани, Роналдо е најдобриот, не дека се согласувам со тоа само што оваа година претпоставувам дека истите критериуми нема да важат, а и не треба да важат.

После ставањето на Асамоа Гијан лани пред Милито :pos: , прекинав сериозно да го сваќам овој избор за најдобар играч.
Исто голови, Меси дупло повеќе асистенции...

Повеќе голови има Роналдо.

И плус не се дупло повеќе асистенциите, ако гледаме за минатата сезона, сосе репрезентативни настапи, Меси има само 6 асистенции повеќе од Роналдо, ама затоа Роналдо пак има 5 повеќе гола.. Е сега стриктно за 2011 не знам точно колку имаат и двајцата.

Но головите на Меси се постигнати на утакмици кои Роналдо може само да ги гледа на тв сега засега :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom