- Член од
- 5 декември 2011
- Мислења
- 4
- Поени од реакции
- 1
so tebe sum bratМа каква татковина бе. Давај ваму парите !
--- надополнето: Dec 5, 2011 2:03 AM ---
tatkovina si e tatkovina ama so deka nema fajde be propadjame begaj stranstvo i uzivaj
so tebe sum bratМа каква татковина бе. Давај ваму парите !
dobro kazano pratenik i jas bi go kazal istoto i veruvam deka i drugite pozzzЗемам 7500 плата Да се осамостом од родителите ко шо пра по странствоно ...едно 2000 денари за стан ,за струја едно 1500,за вода едно 500 ,за комунали едно 500 ,за интернет едно 500 ,за МТВ 130 денари ,ами за јадејне едно 4000 и то да умираш за јадејне ,облека да купиш и башка некој други неопходни работи за по дома рачунај едно 15-16 иљади треба...а 7500 се..знам дека по странствоно седа по 2 - 3 во стан и плајча по на полу. и 2-3 да бидиш па истите пари се ...Имам другар замина америка поработи три месеци се врати со пара тарапана ...Во ова држава само од криминал се живеј или од некој добар бизнис ама и за тој бизнис ти треба капитал...така да странство му е мајката па кој сака нека речи Абе каков патриотизам за леб да прострадаш кое фајде имаме од патриотизам?Да гледам како грујо или бранко или кој да е кај шо седи оптегнат на фотеља и кажува за странски инвестици кој нема да ги има дури сме живи...
еве јас ќе ти кажам криво им е да им ја остаиме државава на љунгине тоа е прво ,второ при заминување ја вреѓаат македонија ја праат дека е покатастрофална држава од ЧАД и НИГЕР , трето мислат дека се многу попаметни од нас што сме останале и дека кујзне што напрајле со тоа што станале швеѓаниДругар Ctrkantia, ако сакаш да дискутираш, тогаш дискутирај, а не да шерифуваш на темава!
Најискрено ми се сере од твоите постови. Таксист со 50.000 месечно, и плус ти 21000 од истото возило? Такви приказни оди кажувај на некој со IQ помал од 80. Човече мислам дај освести се малку дека не се сите глупи и да веруваат во тие приказни.
Искрено да ви кажам на сите тука, најголемата придобивка при заминувањето од Македонија за мене не беа парите. Најголемата придобивка беше чувството дека државата не те ебе во здрав мозок. Луѓето во Македонија се израснати со тоа чувство и разбирам дека за некои е несватливо дека не треба да биде така (читај форумски патриоти).
И пак ќе прашам зошто патријотите се бунат кога некој сака да ја напушти државата? Дај просветлете ме? Помалку народ во МК, помала конкуренција за нив, поголема шанса да успеат.
Не знам нешто не ми е јасно тука.
ОК сфаќам што мислиш. За вреѓање тоа е индивидуално, има многу што уште се во Македонија и уште повеќе плукаат отколку тие што се на страна. Но и нив ги оправдувам, зошто? Не е нивна кривица што државата не им овозможила основни услови за живот. Не е нивна кривица што и за најосновно нешто да ти треба од државни институции да мораш да бркаш врски. Сваќаш што сакам да кажам?еве јас ќе ти кажам криво им е да им ја остаиме државава на љунгине тоа е прво ,второ при заминување ја вреѓаат македонија ја праат дека е покатастрофална држава од ЧАД и НИГЕР , трето мислат дека се многу попаметни од нас што сме останале и дека кујзне што напрајле со тоа што станале швеѓани
ете тоа и уште некој 2-3 причини ги нервира јасно ли ти е сега ?
Aко ти се лоши од муабетов и ако си среќен и весел со 6000 шо не ќутиш ти? Штом толку ти е добро очигледно за тебе не е вукојебина, се' ок, ама не се мачи друг да убедуваш. Патем ако вукојебина ја сметаш за навреда, се однесува на килавите хемороидни протурени квазифункционери, истите оние што ја направија вукојебина^^ Види батице сега кога имаш по 2000 еур плата, коа имаш коли мотори одмори по острови, коа си видела нешто малку од светот(иако мислиш дека си мн прошетана), остави не нас од вукојебина да си го живееме животот како што ни е убаво со 6000ден плата. Мислам стварно ноу сенс, си отишла таму си почнала да работиш добро ти иде и ќути си, немој да не вреѓаш нас дека сме од вукојебина, незнаеме што е живот, не сме прошетале да видиме како е, од такви муабети ми се лоши. Тоа ти се вика си видела малце урда сакаш бачило да праиш.
А каде ме виде ти дека јас да се жалам? За мене не е вукојебина и јас немам намера НИКОЈ друг да убедувам! Само ме изиритира фактот што си отишла таму негде богу иза трегера зимаш некоја просечна плата за тамошниот стандар и доагаш на форумов и ми продаваш м*да за бубрези, притоа нарекувајќи ја мојата земја вукојебина. Ми се лоши од таквите "македонци".Aко ти се лоши од муабетов и ако си среќен и весел со 6000 шо не ќутиш ти? Штом толку ти е добро очигледно за тебе не е вукојебина, се' ок, ама не се мачи друг да убедуваш. Патем ако вукојебина ја сметаш за навреда, се однесува на килавите хемороидни протурени квазифункционери, истите оние што ја направија вукојебина
: ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) лол.А што тебе те засега па да браниш некого и кој ти даде право да се мешаш во мислења
Јас сум се видел во огледало,а тешко на тие околу тебе ако си таков како на сликата
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:51 PM ---
Е па имам 20 и кусур години искуство и не сум станал генерален одма Инаку додека студирав бев потрчко и општ работник во фирмите кај татко ми и чичковците кои имаат заеднички бизнис интереси,за денес да имам сопствен бизнис и бизнис интереси со татко ми и чичковците.
Дечко гледам се мачиш многу да изиграваш нешто и не лупетај од памет коа немаш појма ни каде сум ни колку сум платена само и само да ми „докажеш“ дека МК не е вукојебина. Да тоа го правиш. Ај уживкај сиА каде ме виде ти дека јас да се жалам? За мене не е вукојебина и јас немам намера НИКОЈ друг да убедувам! Само ме изиритира фактот што си отишла таму негде богу иза трегера зимаш некоја просечна плата за тамошниот стандар и доагаш на форумов и ми продаваш м*да за бубрези, притоа нарекувајќи ја мојата земја вукојебина. Ми се лоши од таквите "македонци".
Муж ти да си го викаш вукојебина, кога ќе го начекаш со швалерка у кревет, а земјата на раат да ја оставиш зашто колку е твоја толку е моја и на сите и немаш право да пљукаш по неа на јавен простор , пљукај си по дома и лечи си фрустрации на друго место, има стручњаци за тоа ..Дечко гледам се мачиш многу да изиграваш нешто и не лупетај од памет коа немаш појма ни каде сум ни колку сум платена само и само да ми „докажеш“ дека МК не е вукојебина. Да тоа го правиш. Ај уживкај си
Колку што ти имаш право да ја лижеш земјата толку има право и таа да плука. Јеби га - демократија, пошто нели колку е твоја толку е и нејзина.Муж ти да си го викаш вукојебина, кога ќе го начекаш со швалерка у кревет, а земјата на раат да ја оставиш зашто колку е твоја толку е моја и на сите и немаш право да пљукаш по неа на јавен простор , пљукај си по дома и лечи си фрустрации на друго место, има стручњаци за тоа ..
За грев ептен се измачувате, нема шо да кажете и ајде све од ракав истреси, ај одјебете од мене и уживкајте си, кој со 6000 кој со наследените бизниси од тато и чичо, одете бранете си ја татковината на друго место, кај шо може да има ефект, не туку серете без врска на форуми, каде што меѓу другото, СЕКОЈ може да си искаже какво и да е мислење, ај пријатно. Инаку шо скокаш ко ти не беше цитиран?Муж ти да си го викаш вукојебина, кога ќе го начекаш со швалерка у кревет, а земјата на раат да ја оставиш зашто колку е твоја толку е моја и на сите и немаш право да пљукаш по неа на јавен простор , пљукај си по дома и лечи си фрустрации на друго место, има стручњаци за тоа ..
Не се замарај, на дечкото ова му е работа. Имам слушнато дека 300 денари давале дневница, плус бесплатен интернет (од штабот). Така да на овој начин тој работи и придонесува за татковината, ти текнува?За грев ептен се измачувате, нема шо да кажете и ајде све од ракав истреси, ај одјебете од мене и уживкајте си, кој со 6000 кој со наследените бизниси од тато и чичо, одете бранете си ја татковината на друго место, кај шо може да има ефект, не туку серете без врска на форуми, каде што меѓу другото, СЕКОЈ може да си искаже какво и да е мислење, ај пријатно. Инаку шо скокаш ко ти не беше цитиран?