Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Одма знаат големите патриоти да се закараат на ваква тема. Не значи дека ако си заминам од државата дека плукам по истата. И како не имало доволно за прживување.. кој од каква фамилија си дошол така мисли. Кога и да отидам во Македонија сите само се жалат колку немаре пари, тука нема живот, досадно е бла бла бла.. и после секој ден по кафаните и кафичите. Вие самите си плукате по државата,а прес сите други после ја сакате и сте најголеми патриоти, а да ви понудат некаде работно место во странство со пари и све одма ќе ја земете.
Пола од луѓето во Македонија ги слушам како го вртат тој муабет.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Во помали места може да дават помали плати,ама затоа и трошоците за живот се помали.Земаат по 9000 и работат по 12 саати ама доброволно,никој не ги тера со сила.Издавав кола за такси.Рентачот работеше двократно 6+6 и секој ден ми даваше по 700 денари.Кажуваше дека месечно заработува околу 45-50000 од кои мене ми даваше 21-22000.Со останатите пари ја одржуваше колата и живееја со сопругата и двете деца,а исто така и сопругата негова придонесуваше со некои 7-8000 денари.Сега и тој има сопствена кола вози такси и живее добро.И јас и тој се снајдовме,останавме во Македонија.
Не се продадовме
Еј сега ме затна, дека со подвлечено напиша :pos: А јас се продадов дека не сакав со европска диплома, која со тежок труд ја стекнав, да нуркам волонтер 2 години ( како шо единствено ми понудија во ценетата ви татковина) БЕЗ ПАРИ, во болницата и неколку приватни клиники па после ќе размислеле дали ќе ме примат, епа ако гледаме така: ГОРДО СЕ ПРОДАДОВ ;)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Еј сега ме затна, дека со подвлечено напиша :pos: А јас се продадов дека не сакав со европска диплома, која со тежок труд ја стекнав, да нуркам волонтер 2 години ( како шо единствено ми понудија во ценетата ви татковина) БЕЗ ПАРИ, во болницата и неколку приватни клиники па после ќе размислеле дали ќе ме примат, епа ако гледаме така: ГОРДО СЕ ПРОДАДОВ ;)
OOOOOOOOOO па ти одма сакаш генерален директор да бидеш:tapp:,па кај го има тоа.Без два часа работно искуство генерален директор,па после фирмата пропаднала.:pos::tapp:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А зошто на патријотите им смета тоа што младите сакаат да си одат од РМ, и масовно си одат од РМ !?
Што е тоа што им пречи во наведениот факт?
Секој индивидуално си знае каков му е животот и каков избор би направил по ова прашање.
Не ми е јасно...колку ниска свест треба да има некој за да убедува некого околу очигледен избор, наметнат од реалниот секојдневен живот.

Прикаски за таксисти кои заработувале по 50.000 нема да натераат ни една болва да се врати назад од емигрирање кон шугав пес, не пак човек кој има реални животни проблеми.
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:19 PM ---
OOOOOOOOOO па ти одма сакаш генерален директор да бидеш:tapp:,па кај го има тоа.Без два часа работно искуство генерален директор,па после фирмата пропаднала.:pos::tapp:
Што тебе те засега што и како сака таа да биде? Или каде ќе биде и што ќе прави?
Како си земаш за право воопшто и да коментираш за туѓи одлуки кои немаат ништо со тебе?
Види се добро во огледало и сфати дека постоењето на лица како тебе е само една голема реклама, нешто како огромен неонски знак кој вели “GTFO from Macedonia„...:)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Брат колку претеруваш и одиш во крајности не си свесен, или просто намерно се зајадуваш. Како и да е не ме тангираш ама баш ич ;) Инаку ај заврши ти лекар и после да те стават да менуваш пелени на болни и да бришеш :гомце: и плус со години и плус без пари и плус со голема веројатност да те шутнат после година две. Ти ако би бил таква будала, некое :гомце: со средно медицинско да ти е шеф и да се прави доктор, јас не сум. А во нормалните држави коа си со диплома имаш почетна плата, а не 0 плата и аргатување, волонтерството е додека студираш

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А зошто на патријотите им смета тоа што младите сакаат да си одат од РМ, и масовно си одат од РМ !?
Што е тоа што им пречи во наведениот факт?
Секој индивидуално си знае каков му е животот и каков избор би направил по ова прашање.
Не ми е јасно...колку ниска свест треба да има некој за да убедува некого околу очигледен избор, наметнат од реалниот секојдневен живот.

Прикаски за таксисти кои заработувале по 50.000 нема да натераат ни една болва да се врати назад од емигрирање кон шугав пес, не пак човек кој има реални животни проблеми.
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:19 PM ---

Што тебе те засега што и како сака таа да биде? Или каде ќе биде и што ќе прави?
Како си земаш за право воопшто и да коментираш за туѓи одлуки кои немаат ништо со тебе?
Види се добро во огледало и сфати дека постоењето на лица како тебе е само една голема реклама, нешто како огромен неонски знак кој вели “GTFO from Macedonia„...:)
А што тебе те засега па да браниш некого и кој ти даде право да се мешаш во мислења
Јас сум се видел во огледало,а тешко на тие околу тебе ако си таков како на сликата
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:51 PM ---
Брат колку претеруваш и одиш во крајности не си свесен, или просто намерно се зајадуваш. Како и да е не ме тангираш ама баш ич ;) Инаку ај заврши ти лекар и после да те стават да менуваш пелени на болни и да бришеш :гомце: и плус со години и плус без пари и плус со голема веројатност да те шутнат после година две. Ти ако би бил таква будала, некое :гомце: со средно медицинско да ти е шеф и да се прави доктор, јас не сум. А во нормалните држави коа си со диплома имаш почетна плата, а не 0 плата и аргатување, волонтерството е додека студираш
Е па имам 20 и кусур години искуство и не сум станал генерален одма Инаку додека студирав бев потрчко и општ работник во фирмите кај татко ми и чичковците кои имаат заеднички бизнис интереси,за денес да имам сопствен бизнис и бизнис интереси со татко ми и чичковците.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Види батице сега кога имаш по 2000 еур плата, коа имаш коли мотори одмори по острови, коа си видела нешто малку од светот(иако мислиш дека си мн прошетана), остави не нас од вукојебина да си го живееме животот како што ни е убаво со 6000ден плата. Мислам стварно ноу сенс, си отишла таму си почнала да работиш добро ти иде и ќути си, немој да не вреѓаш нас дека сме од вукојебина, незнаеме што е живот, не сме прошетале да видиме како е, од такви муабети ми се лоши. Тоа ти се вика си видела малце урда сакаш бачило да праиш.

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Парите, море.. :ROFLMAO:
--- надополнето: Dec 5, 2011 12:41 AM ---

И мене..:pos:
Песнава кинеееее бе ! Спремај ме мајко на печалба :pos:
Јас печалбарка ќе бидам Woow колку само песни имат за печалбарите.
Пусти пари проклети :place:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Песнава кинеееее бе ! Спремај ме мајко на печалба :pos:
Јас печалбарка ќе бидам Woow колку само песни имат за печалбарите.
Пусти пари проклети :place:
Ами сеа шчо да прајме, не сме сите патриоти. :confused:

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А ко ќе фатите странство,од шо ќе се напуните пари,ни војнички каиш нема да може да ви ги држи гаќите....(Ќе им га копате гарден,на некои дебели американци)Ви се смее светот...Сите си гледаат за својот двор,за својата држава,овие ќе идат да копаат у туѓ двор.. -.-
Толкуа време ропство,аргат рмбачење коњско за туѓи мераци..Сеа има слобода,ако си брилијатен ум ќе успееш и тука..А не,само спи дома,собирај шљајмови,дојди на форум и изркај ја земјава...
Засрамете се..Лош пример за младината..Многу лош пример за младината..

Kajgana Shop

На врв Bottom