Клубови за боречки вештини

• Креатор на темата Креатор на темата devojcence
  • Време на започнување Време на започнување
D

devojcence

Гостин
znaci ke moze li da gi navedete site borecki klubovi vo skopje ?
vestini koi gi poznavate?
dali trenirate nekoja borecka vestina ?
i dali mozat i devojcinja da treniraat ??

1.znaci ke moze li da gi navedete site borecki klubovi vo skopje ?
2.vestini koi gi poznavate?
3.dali trenirate nekoja borecka vestina ?
4.i dali mozat i devojcinja da treniraat ??

1. Не знам кои се сите клубови во Скопје .
2. Западен бокс, кик бокс, кинески бокс
(вештините се учат цел живот, познавањето е релативен поим :))
3. сите три под 2, плус џудо
4. Можат ама треба да одберат вештина што им лежи и да имаат многу добар тренер инаку на 18 години најголем дел се откажуваат :)

Темава гарант ќе ти ја префрлат во друг подфорум кај што жив чоек нема да ја види пошо сме само петорица редовно што пишуваме :).

За што имаш ти интерес: Види клипчиња на Ју Тубе, ако ти се бендиса нешто пиши.
Па секако дека и може девојчињата да тренираат, се зависи од твојата добра желба.

1. Не знам кои се сите клубови во Скопје .
2. Западен бокс, кик бокс, кинески бокс
(вештините се учат цел живот, познавањето е релативен поим :))
3. сите три под 2, плус џудо
4. Можат ама треба да одберат вештина што им лежи и да имаат многу добар тренер инаку на 18 години најголем дел се откажуваат :)

Темава гарант ќе ти ја префрлат во друг подфорум кај што жив чоек нема да ја види пошо сме само петорица редовно што пишуваме :).

Брат кога нема квалитетни школи како сакаш да останат? Или ќе те горат од пари ништо нема да научиш или ќе вежбаш за малку пари на некое затуцано место а тренерот ќе знае само 2 техники.. :cuc:
--- надополнето: Nov 20, 2011 11:02 AM ---
Мој совет барајте вештина како карате,аикидо,џудо.. Иако нема многу да ви помогнат во реален живот барем ќе можете да се опуштите на тренинг и енергијата да ја истрошите..

Бокс,кик бокс.. заборавете

Брат кога нема квалитетни школи како сакаш да останат? Или ќе те горат од пари ништо нема да научиш или ќе вежбаш за малку пари на некое затуцано место а тренерот ќе знае само 2 техники.. :cuc:

Мој совет барајте вештина како карате,аикидо,џудо.. Иако нема многу да ви помогнат во реален живот барем ќе можете да се опуштите на тренинг и енергијата да ја истрошите..

Бокс,кик бокс.. заборавете

Чекај брат како заборавете, полека ;). Зар ќе ми го ништиш тренигот дека не ми чини? Мене карае и аикидо не ми лежат како систем и плус за борба ми се тешко употребливи. Боксот и кик боксот правилно тренирани се убиствени и супер ефикасни за борба со истренирани прсти за пробивање.

За клубовите си во право што не значи во блиска иднина нема нешто да се промени и на тоа поле :).

Чекај брат како заборавете, полека ;). Зар ќе ми го ништиш тренигот дека не ми чини? Мене карае и аикидо не ми лежат како систем и плус за борба ми се тешко употребливи. Боксот и кик боксот правилно тренирани се убиствени и супер ефикасни за борба со истренирани прсти за пробивање.

За клубовите си во право што не значи во блиска иднина нема нешто да се промени и на тоа поле :).

Зборев за клубовите брат таква е и темата никој не рече дека твојот тренинг не е во ред :) А за промена ќе видиме ако искочи нешто квалитетно прв сум да вежбам пак ..

Зборев за клубовите брат таква е и темата никој не рече дека твојот тренинг не е во ред :) А за промена ќе видиме ако искочи нешто квалитетно прв сум да вежбам пак ..

Тогаш погрешно сум те разбрал и во право си :). Второто ќе биде само сеуште не знам кога точно :).

jas sakam radi hobi ne profesionalno, i megju drugoto postara sum i sakam del za praznenje na energija del za da se branam nedaj boze :)

jas sakam radi hobi ne profesionalno, i megju drugoto postara sum i sakam del za praznenje na energija del za da se branam nedaj boze :)

Магнус.. на урко фитнес центарот.. таму имаш кик бокс за женски.. најдобри услови во Македонија ама малце скапичко : )

А кај има клуб во Скопје за MMA знаете?

Иначе да одговорам на прашањата, имам тренирано карате до плав појас и нинџуцу околу 2 ипол години, ама сега некои добри четири години немам ништо тренирано што се однесува до боречки вештини.

А кај има клуб во Скопје за MMA знаете?

Иначе да одговорам на прашањата, имам тренирано карате до плав појас и нинџуцу околу 2 ипол години, ама сега некои добри четири години немам ништо тренирано што се однесува до боречки вештини.
клубот се вика The Strongest, најдобри се во Македонија колку што знам, а тренираат во аеродром.разбарај се ваму-таму.

samo ova (y), vestina koja vleci koreni od Samuraite :)
Aikido Founder Morihei Ueshiba

morihei.gif

The founder of Aikido, Master Ueshiba Morihei, was born on December 14,1883. Living in the turbulent time of Japan's modernization, he dedicated himself to establishing a martial art that would meet the needs of contemporary people but would not be an anachronism. The following factors were at the core of Master Ueshiba's primary concerns: an abiding love for traditional martial arts, the care that it not be misunderstood and a deep wish to revive the spiritual quality of budo. He sought to achieve his goal through a relentless quest, given substance by constant training in the martial arts, for the truth of budo throughout the vicissitudes of modern Japenese history.
Ultimately, Master Ueshiba concluded that the true spirit of budo is not to be found in a competetive and combative atmosphere where brute strength dominates and victory at any cost is the paramount objective. He concluded that it is to be realised in the quest for perfection as a human being, both in mind and body, through cumulative training abd practise with kindred spirits in the martial arts. For him only such a true manisfestation of budo can have a raison d'etre in the modern world, and when that quality exists, it lies beyond any particular culture or age. His goal, deeply religious in nature, is summarized in a single statement: the unification of the fundamental creative principle, ki, permeating the universe, and the individual ki, inseparable from breath-power, of each person. Through constant training of mind and body, the individual ki harmonizes with the individual ki, and this unity appears in the dynamic, flowing movement of ki-power which is free and fluid, indestructable and invincible. This is the essence of Japanese martial arts as embodied in aikido.
Text taken from the book "The Spirit of Aikido", by Kisshomaru Ueshiba.

mislam deka asistentot po voved na pravo :), na Praven faklutet, ima aikido klub vo skopje, eve i link (y)
http://www.aikido.org.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2&Itemid=2

имаш и во Кисела Вода.. The strongest исто.. зависи кај ти е поблиску

Јас тренирав во Кисела Вода некое време. ОК друштво има на тренинг, ама тренерот е посебна приказна. Све знае типот: џит кун до, бразилско џиу џицу, кали, ескрима, граплинг, ММА..., а во живот ниту мрднал од Македонија, ниту некад се борел во ринг.

На секој чекор во Македонија имаш фалбаџии, ама овој е друга димензија.

Незнам како е на другите локации. Не сум бил.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom