Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Од сабајле од 9 сум излезен од дома. Тек сеа си доаѓам. Преморен сум еј. Среќа трезвено што размишљав пред малку иначе ќе загазев до сабајле....
Надвор е кочан ладно еј. Измрзнав доека чекав автобус кај веро. Мачка и глушец заедно спијат од шо е ладно :pos:
И да, ВАРДАР Е ЕСЕНСКИ ШАМПИОН ! Какво чувство еј :D (y)

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Драга...
Ладно ми е...ми се спие...собава ми е катанга а утре ми доаѓаат гости... ама јас сеа ке си легнам

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Од коа фатив армоника у рука ... праам парче по градов ..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
DzK....

koga imam so koja neam kade... koga imam kade, neamm so koja.... surof e zhivotot nasushen...

X

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
драга ..време е за спикањее ..многу убав ден беше денес а поготово ноќта преубава и незаборавна..цела сум среќна и мирно и убаво ке спијам и сонувам :pipi:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич, викендот вака го поминав...

‎-WINS – Вино Има, Наточи за Сите
-DVD- Дај Вино Друже
-GPS – Горско Пиво за Сите
-NET – Нека Етанол Тече
-WWW – Водка Води кон Вандализам
-3D- 3 Домашни
-GPRS – Големо Пиво и Ракија Сместа!
-USB – Уживај во Стрејт Бурбон
-PDF – Пиеме До Фајронт
-MP3 – Мали Пива 3
-JPG – Јагодинско Пиво Големо
-WIN XP – Водка Исклучиво на ЕКС Пијам

и шо е најстрашно уште трае....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Преку такво од се. Дајте ми криља да си метнам и од овде да си прелетнам. Да ми се гледа местово како зрно. Рано е за новогодошни желби, ама како сакам да кажам едно аривидерчи....

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ќе ме мрднат коинциденцииве, колку и да не можам да поверувам се дешава со години а на некои периоди и ќе ме излудат хаха, сабајле сонував еден тип што пред два месеци му се курчеше на братми како ми се курчел и сум сакал да го тепам.. станувам уклучувам фејсбук и што да видам, ми пишал мејл на фејсбук да не сум се дигал нешо, од пред два месеци дури сега божем го прочитал мејлот! WTF незнам како вие би изреагирале ама јас незнам како да реагирам веќе o_O

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
7.996
Преку такво од се. Дајте ми криља да си метнам и од овде да си прелетнам. Да ми се гледа местово како зрно. Рано е за новогодошни желби, ама како сакам да кажам едно аривидерчи....
Муабетов ме потсети на муабетот со колега од друга институција. Типов целиот ентузијастичен ми вика, брат ова ќе напраиш, она ќе му кажеш на шефот, морате институцијава да ја опраите, поим сте човек, а и ти си способен знам....
А јас на сето тоа му викам, брат, ќе ти кажам наскоро зошто ништо не превземам на тоа поле.
Во вторник одам на лекарски прегледи, па после можеби ќе му поминам на работа да му кажам за моите идеи, тоооолку далеку од Македонија.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Разговорот ни тече вака...

Те сакам.

И јас.
Ај се фатиме за рака и да мижиме.
И мижиме. Цела недела мекнеење. Јогурт од малина по кревет, од што не можам да се освестам. Балони ко испуштени души си се акаат по небо. На работа, неделно, опуштено, запуштено. Хакнат мејл и аналогно на тоа вето на ФБ и Твитер. Опака некоја завера. Да не може човек душа да си пушти, макар и лажно o_O.
Но не е тажно, а тоа е суперБ!
Си ги верглам последниве месеци. Каква есен е оваа... Лисја ко спомени. Паѓаат. Некои по глава, некои ги газам. Што има врска.
И, нема, навистина. Разговорите тежат и течат погусто од порано. Се гледаме ко непрскани јаболка, ко војничиња од кал и рози. Не ми се верува дека можам.
Да љубам пак и да ми е гајле за овој виртуелен свет, во кој сите какаме.
А ретко сакаме.

Have a nice day.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Земам да пишувам на некоја тема, и пишувам така два-три-пет реда, и после бришам све и си викам “што кур па ја најпаметен да не сум па ке објаснувам“.
Иначе его е лек. Некои луѓе мислат дека тоа е лошо, ама не е, лек е за душа, а кога задоволуваш душа убаво ти иде :)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Rather amazing weekend, huh?
Или, Диско као шо би рекол еден кул момак.
Неколку брзи заклучоци:
1. Ги сакам луѓето што ме опкружуваат. Zenk you for making me feel special, i promise to be there for you♥
2. It takes guts да сакаш некој. Да му се даеш на тацна, да може да те скрши во било кој момент, да му веруваш бескрајно.
This is the shamanic dance in the waterfall. This is how magic is done. By hurling yourself into the abyss and discovering it's a feather bed.
Поштуем храбри луѓе. Луѓе што не се плашат од неуспехот, него му викаат Come at me, bro! Пошо подобро е да се прашуваш What if i didn't него What if i did... Секој може да се стутка и да се огради од чувства, не секој има јајца да сака.
3. Неможам да се сфатам зашо размислувањата ми искачаат како у кутија некаква, спакувани баш као за на форум, и многу очекувано тука и завршуваат, пошо стваааарно не очекувам никој да ми се замара со тоа какви генијални заклучоци сум донела денес, освен можда ти, пошо немаш шо попаметно да праиш па ме ќиташ тука. Не се сеќавам кога последно ми било све толку скоцкано во главата. Или некое тешко срање ќе се деси сеа, пошо Марфи е педер, или finally нема да иам зафатен ум за да се вадам на него коа не ми се учи. Незнам шо е полошо xD
I'm not used to zis! I want my mess back!
4. Прошка е многу голем термин. Многу голем збор, не у смисла дека е повеќе од шес букви.
Just realised tho, тесно е поврзана со храброста. Треба да имаш king sized cojones за да простиш од срце, да го избркаш стравот пак да те повредат и пак да љубиш безрезервно. Бааги поинаку ќе гледам на прошките од сега, tbh.. Не џабе и празник има за тоа, duhh !!!!!!!11

Како и да е, идам под туш, па ќе си легнам.
П.с. Иам некое ново млеко за тело од јагоди и незнамкаквицвеќиња. Страшно добро мириса. Ќе ширам ареа на торта со јагоди, пошо не мириса на обични јагоди.
П.п.с. Саам снек да падне.

И то. Добра ноќ :)
Dream lucid, bitches!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom