MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
За филмовите мислам,цртаните горе долу скоро сите ги имам изгледано и ептен беа зверски во тоа време.
Точно дека концепциите на Бартон и Нолан во поглед на филмот се различни,исто како моите и твоите замисли.
Но муабетот ми беше,со Џокерот во филмот некако поинтересно ми делува,има многу акција,некако повеќе жив ми изгледа филмот.
Ги имам изгледано и двата филма во кој е Џокер,Џек Николсон во тоа време си беше топ и докажан актер,а Леџер не така многу докажан во поглед на улоги како Џокер,но сепак го одглуми Џокер за чиста 10-ка,многу се соживеа со улогата.
Не знам,мене повеќе ми се допадна како одглуми Леџер од Николсон,можеби е прашање на вкус.
Хех.. абе добро сеа.. види Џокерот е таков лик, дури и Бетмен во стриповите, а и во анимираните тртани Batman Beyond вели: „With the joker you have to expect the unexpected“.
Во секој случај, со ликовите од Бетмен секој си има своја прича... Малку бев скептик кога објавија дека Бејн ќе се појави како негативец во The DArk knight rises, ли коа простудирав малце што во суштина значи Bane, и што он има улога во стриповите за Бетмен, онда како еден континуитет во приказната на Нолан за Бетмен, тогаш тоа е одличен избор.
Можда малку бев разочаран кога се отфрли шпекулацијата за ликот на Др Хуго Стренџ како негативец во The Dark Knight Rises, али шо знам, ќе видиме.. Мислам дека Нолан многу добро знае што прави... не е толку наивен, а и сигурно не би си дозволил клише филм или некој дебакл...