Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Е ова е веќе нешто друго (y)
Знаеш што е интересно, како бре, по ѓаволите, некој таму одредува, определува, или што знам прави, за да некои песни ги одреди како Ѓаолски или Сатанцки, а?

Кој е тој репер?!?

Текстот, музиката?! Пошто ако е музиката, таа сама по себе нито не може да одреди, дури ни наслов ако не и ставиш. Тоа ти е као на пример, еве песнине погоре од Жан Мишел Жар - Оксиџен, да ги стави под наслов - кончерто во Фис-мол, онда сами по себе не би можеле да претставуваат као некои си „сатански“ песни. Мислам кој е тој репер јебо те!?

А ако глеаш па според текстот, онда бре, Боб Дилан е сатанист, Битлси со песнана - Lucy in the Sky with Diamonds е ѓаолштина невидена, пошто наведуе на ЛСД (демек), а да не ги зборам па Стоунси со Sympathies for the Devil!?!?

Како и да е , ова е голем BULL SHIT,....

S

Sattva

Гостин
Знаеш што е интересно, како бре, по ѓаволите, некој таму одредува, определува, или што знам прави, за да некои песни ги одреди како Ѓаолски или Сатанцки, а?

Кој е тој репер?!?

Текстот, музиката?! Пошто ако е музиката, таа сама по себе нито не може да одреди, дури ни наслов ако не и ставиш. Тоа ти е као на пример, еве песнине погоре од Жан Мишел Жар - Оксиџен, да ги стави под наслов - кончерто во Фис-мол, онда сами по себе не би можеле да претставуваат као некои си „сатански“ песни. Мислам кој е тој репер јебо те!?

А ако глеаш па според текстот, онда бре, Боб Дилан е сатанист, Битлси со песнана - Lucy in the Sky with Diamonds е ѓаолштина невидена, пошто наведуе на ЛСД (демек), а да не ги зборам па Стоунси со Sympathies for the Devil!?!?

Како и да е , ова е голем BULL SHIT,....
’Ѓаволски’, но не од аспект на морална религија, туку вибрационо.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
’Ѓаволски’, но не од аспект на морална религија, туку вибрационо.
АУ тоа да! хехе. .море и Стравински и Прокофјев би ги ставил за „ѓаолски“ - вибрационо се разбира :)))))

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Џузепе Тартини,композитор во креативна криза подолго време, направил трејд на душата за инспирација за својата музика. Подолу е приложена и сметкопотврда од Лукавиот.

S

Sattva

Гостин
АУ тоа да! хехе. .море и Стравински и Прокофјев би ги ставил за „ѓаолски“ - вибрационо се разбира :)))))
Има лоши вибрации и надвор од металот, турбо фолкот не може да се стави ни во тоа ќоше (ама најверојатно и тука има исклучоци).... еве техното мене крајно ме вознемирува... се наоќа нешто ’мрачно’ и во класиката... во било кој правец... Ама бруталниот метал е ултимативен енергетски вампир, барем за мене... но тоа не значи дека ги потценувам или градам некои предрасуди кон љубителите на метал. И јас сум слушала порано свашта, и мене ми се гадело од некои наконтени тетки што те исмеваат а кои не гледаат подалеку од напудрените носеви, ама што можеме тука, освен да си тераме по свое и да си се придржуваме до својот вкус :) Па сега, ако се промени со тек на врее, тоа е друга приказна...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Има лоши вибрации и надвор од металот, турбо фолкот не може да се стави ни во тоа ќоше (ама најверојатно и тука има исклучоци).... еве техното мене крајно ме вознемирува... се наоќа нешто ’мрачно’ и во класиката... во било кој правец... Ама бруталниот метал е ултимативен енергетски вампир, барем за мене... но тоа не значи дека ги потценувам или градам некои предрасуди кон љубителите на метал. И јас сум слушала порано свашта, и мене ми се гадело од некои наконтени тетки што те исмеваат а кои не гледаат подалеку од напудрените носеви, ама што можеме тука, освен да си тераме по свое и да си се придржуваме до својот вкус :) Па сега, ако се промени со тек на врее, тоа е друга приказна...
Абе се е до „вкусот“ - уствари до слухот, што може прво увото да ти поднесе, а после тоа дали мозокот добро ти исперцепирал, па дали ти се допаѓа или не...
Еве на пример има еден Британски психоделичен метал бенд „Анатема“, и искрено многу ми се допаднаа албумите A fine day to exit и A natural disaster, па онака се заинтересирав да слушнам нешто од нивните почетоци, па штракав на нет и прочитав дека во 90-тите се прогласени за најгласен бенд во Британија. Најдов диск, го купив, и кога слушнав, човече тоа беше нај дебилното и нај големото срање што некад сум го чул.. Ко 100 магариња да рикаат одеднаш - е јебеш не можам да слушам такво нешто, али ко сака нека слуша. Добро им го вратив дискот, ги смуфтарав дека не им чини, па го заменив со Мајлс Дејвис :)...

Иначе, од класикава, поновава да речеме, многу е психо и Рахмањинов.. е тој е уан хелл оф а мадер факер....

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406

Џузепе Тартини,композитор во креативна криза подолго време, направил трејд на душата за инспирација за својата музика. Подолу е приложена и сметкопотврда од Лукавиот.

абе нели имаше филм за ова, а ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
верник може да биде и да слуша христијански дет метал.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
абе нели имаше филм за ова, а ?
Not sure. Би била добра тема.
Инаку не е само Тартини, и Паганини лично влегол во сферата на купопродажни договори со рогатиот.
http://en.wikipedia.org/wiki/Deal_with_the_Devil

Резултати од садењето тикви...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartini_tone

Заклучок, класичарите имаат документи црно на бело околу замешаноста на нечестивиот во нивната музика, за разлика од модерните музичари чиешто наводно ѓаолство може да е само плод на рекламирање/пи-ар...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Not sure. Би била добра тема.
Инаку не е само Тартини, и Паганини лично влегол во сферата на купопродажни договори со рогатиот.
http://en.wikipedia.org/wiki/Deal_with_the_Devil

Резултати од садењето тикви...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartini_tone

Заклучок, класичарите имаат документи црно на бело околу замешаноста на нечестивиот во нивната музика, за разлика од модерните музичари чиешто наводно ѓаолство може да е само плод на рекламирање/пи-ар...
Коа веќе го спомна и Николо Паганини, овде иако не е музичар припаѓа и Ѓото (Giotto) кој со рака нацртал перфектен круг. Тоа секако е дело на нечестивиот, па Ѓото е убиен од Папата.

Уметноста е дело на нечестивиот. Тој им го поматува умот на уметниците и затоа тие прават дела кои никој не ги разбира. Можеби се тоа нешто еквивалентно на псалмите или молитвите. Којзнае. Уметноста е ѓаолска работа

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Забегавте надвор од тема со муабетиве.

Искрено во светов не постои подобра музика од метал.
Еве и зошто...
Прашајте било кој музичар во светов кои се најтешки музички насоки за свирење и ќе ви одговорат метал и џез (со тоа што од џезот голем дел е дебилска импровизација, но остатокот е повеќе од пристојно).
Знам дека на вас ви звучи како урлање, но тоа е само дел. Во металот има врискања, граули итн кои што се ужасно јебано тешки за изведување. Нареден пат ко вашиот нискоинтелигентен мозок ќе јаде говна пробајте да го направите тоа па ќе видите. Секој може да рапува, но секој не може да биде вокал во метал бенд. Како надоврзување голем дел од метал групите имаат и чисти вокали, и за ваше големо разочарување тие вокалисти и во најлош ден имаат подобар глас од големите срања што ги слушате како адел, бруно марс и што ти кур знам. Затоа што во металот нема место за медиокритет, или си најдобар во тоа што го правиш, или ќе бидеш успешен во било кој друг музички правец каде не се бара талент.

Наредно би зборуал за музичкиот момент.
Металот се поистоветува со класика. За да бидеш гитарист, басист, тапанар, клавијатури во еден просечен метал бенд свирењето треба да ти биде на универзитетско ниво. Тука зборуваме за сериозни музичари, голем дел од овие луѓе предаваат во реномираните универзитети во светот. Кажете ми кој рапер предава рапување некаде?
Секоја година се прават рангирања на најдобрите музичари и секоја година членовите на метал бендовите преовладаат на ти списоци. Навистина ми е жал што е тоа така, затоа што не изгледаат про геј како џастин тимебрлејк но во нашиот свет се бара квалитет а не заби од 50 000 долари ви ебам залудно потрошените сперматозоиди.
Продукцијата е секогаш најдобра, квалитет на звукот секогаш поставува нови стандарди. На сите музички доделувања секоја година рок/метал бендови добиваат награди за звучниот квалитет и фактот што албумите веќе како стандард се снимаат 5.1...
За визулниот и текстуалниот дел не ни има потреба да зборувам.
Албумите се концептуални и делуваат како книга.
Да имаше оскари метал албумите секогаш ќе победуваа.

Јадам говна вака затоа што навистина сте дури застрашувачки глупави на моменти.
Знаете ли ова како изгледа?...еве вака.

На вас ви кажуваат дека шеќер и вода (тука ставете се што е на топ листи од ријана до бијонсе до сите рап аренби поп рок комедии што вие мислите дека се добри само затоа што не е турбофолк иако сите знаеме дека у кафани се кршите) е најдоброто благо што постои на свет. Од друга страна ние (луѓе со тронка памет) не сакаме да веруваме во тоа дека некој друг може да ми каже мене што ми се допаѓа па решаваме сами да си пробаме. И опаа откриваме киндер чоколадо.
Ја ви кажувам луѓе киндер е најбоља ствар на свет...а вие неееееее шеќер и вода има на топ листа види како мрда со гзот.
А бе луѓе многу повкусно и поубаво е ова...НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ШЕЌЕР И ВОДА ЛЕЛЕ ЌЕ СВРШАМ

Е па умрете ебате ви идиотите :pos:

Ете еден троа поголе офтопик.

Kajgana Shop

На врв Bottom