S
Sattva
Гостин
Е ова е веќе нешто другоЕ овие две песни се мошне интересни, не дека нешто се вознемирувачки - а.к.а Сатански, али интересен е текстот во нив.... . и музиката наравно
![Палец горе (y) (y)](/styles/default/xenforo/smilies/thumbsup.png)
Е ова е веќе нешто другоЕ овие две песни се мошне интересни, не дека нешто се вознемирувачки - а.к.а Сатански, али интересен е текстот во нив.... . и музиката наравно
Знаеш што е интересно, како бре, по ѓаволите, некој таму одредува, определува, или што знам прави, за да некои песни ги одреди како Ѓаолски или Сатанцки, а?Е ова е веќе нешто друго![]()
’Ѓаволски’, но не од аспект на морална религија, туку вибрационо.Знаеш што е интересно, како бре, по ѓаволите, некој таму одредува, определува, или што знам прави, за да некои песни ги одреди како Ѓаолски или Сатанцки, а?
Кој е тој репер?!?
Текстот, музиката?! Пошто ако е музиката, таа сама по себе нито не може да одреди, дури ни наслов ако не и ставиш. Тоа ти е као на пример, еве песнине погоре од Жан Мишел Жар - Оксиџен, да ги стави под наслов - кончерто во Фис-мол, онда сами по себе не би можеле да претставуваат као некои си „сатански“ песни. Мислам кој е тој репер јебо те!?
А ако глеаш па според текстот, онда бре, Боб Дилан е сатанист, Битлси со песнана - Lucy in the Sky with Diamonds е ѓаолштина невидена, пошто наведуе на ЛСД (демек), а да не ги зборам па Стоунси со Sympathies for the Devil!?!?
Како и да е , ова е голем BULL SHIT,....
АУ тоа да! хехе. .море и Стравински и Прокофјев би ги ставил за „ѓаолски“ - вибрационо се разбира’Ѓаволски’, но не од аспект на морална религија, туку вибрационо.
Има лоши вибрации и надвор од металот, турбо фолкот не може да се стави ни во тоа ќоше (ама најверојатно и тука има исклучоци).... еве техното мене крајно ме вознемирува... се наоќа нешто ’мрачно’ и во класиката... во било кој правец... Ама бруталниот метал е ултимативен енергетски вампир, барем за мене... но тоа не значи дека ги потценувам или градам некои предрасуди кон љубителите на метал. И јас сум слушала порано свашта, и мене ми се гадело од некои наконтени тетки што те исмеваат а кои не гледаат подалеку од напудрените носеви, ама што можеме тука, освен да си тераме по свое и да си се придржуваме до својот вкусАУ тоа да! хехе. .море и Стравински и Прокофјев би ги ставил за „ѓаолски“ - вибрационо се разбира))))
Абе се е до „вкусот“ - уствари до слухот, што може прво увото да ти поднесе, а после тоа дали мозокот добро ти исперцепирал, па дали ти се допаѓа или не...Има лоши вибрации и надвор од металот, турбо фолкот не може да се стави ни во тоа ќоше (ама најверојатно и тука има исклучоци).... еве техното мене крајно ме вознемирува... се наоќа нешто ’мрачно’ и во класиката... во било кој правец... Ама бруталниот метал е ултимативен енергетски вампир, барем за мене... но тоа не значи дека ги потценувам или градам некои предрасуди кон љубителите на метал. И јас сум слушала порано свашта, и мене ми се гадело од некои наконтени тетки што те исмеваат а кои не гледаат подалеку од напудрените носеви, ама што можеме тука, освен да си тераме по свое и да си се придржуваме до својот вкусПа сега, ако се промени со тек на врее, тоа е друга приказна...
абе нели имаше филм за ова, а ?
Џузепе Тартини,композитор во креативна криза подолго време, направил трејд на душата за инспирација за својата музика. Подолу е приложена и сметкопотврда од Лукавиот.
![]()
Not sure. Би била добра тема.абе нели имаше филм за ова, а ?
Коа веќе го спомна и Николо Паганини, овде иако не е музичар припаѓа и Ѓото (Giotto) кој со рака нацртал перфектен круг. Тоа секако е дело на нечестивиот, па Ѓото е убиен од Папата.Not sure. Би била добра тема.
Инаку не е само Тартини, и Паганини лично влегол во сферата на купопродажни договори со рогатиот.
http://en.wikipedia.org/wiki/Deal_with_the_Devil
Резултати од садењето тикви...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tartini_tone
Заклучок, класичарите имаат документи црно на бело околу замешаноста на нечестивиот во нивната музика, за разлика од модерните музичари чиешто наводно ѓаолство може да е само плод на рекламирање/пи-ар...
eve ti http://www.youtube.com/watch?v=e7fjfRYU1L8 http://www.youtube.com/watch?v=VBmMU_iwe6UЕ зашто ненормално? дај предлог каква музика да слушаме