T
Tetro
Гостин
sekako deka kaznuva sekogas koga pravime losi stvari
ова од искуство, или...?
Што имаш лошо направено и за колку време ти стигна казната?od iskustvo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
sekako deka kaznuva sekogas koga pravime losi stvari
ова од искуство, или...?
Што имаш лошо направено и за колку време ти стигна казната?od iskustvo
A што е кармата?Господ не, ама кармата да)
A што е кармата?
Хаха каква утка, не го загледав потписот. Ок.Што све изнакажа бе пријателе
Ако ти нешто си разбрал од постот (мојот) ја ќе си го пресечам
Околу болдот, ако употребиш малку кликер и духовна логика ќе сфатиш колку години имам.
Еве го гледањето на еден философ и теолог(агностик теист) и неговото размислување.
podobro da ne znaesШто имаш лошо направено и за колку време ти стигна казната?
И
Anyway , поентата ми беше - далеку од тоа дека кукавличакот е поим за агностичкиот теизам или има било какво значење,да било така - сигурно Сартр и другарите ќе му го плеснеле тоа у фаца.
Неговите пишувања за религијата и конкретно за христијанската етика -се многу ценети ,иако е познат по критикувањето на христијанството и еманципираност во подоцнежните години.Тој на некој начин го дефинира агностичкиот теизам и ден денес има големо влијание.
Влијанието на Кјеркегор?
Каде? Во филозофијата? Па скоро ништо.
Како инспирација за сентиментални романи, не е лош...
Many 20th-century philosophers, both theistic and atheistic, and theologians drew many concepts from Kierkegaard, including the notions of angst, despair, and the importance of the individual.
Philosophers and theologians influenced by Kierkegaard include :Hans Urs von Balthasar, Karl Barth, Simone de Beauvoir, Niels Bohr, Dietrich Bonhoeffer, Emil Brunner, Martin Buber, Rudolf Bultmann, Albert Camus, Martin Heidegger, Abraham Joshua Heschel, Karl Jaspers, Gabriel Marcel, Maurice Merleau-Ponty, Reinhold Niebuhr, Franz Rosenzweig, Jean-Paul Sartre, Joseph Soloveitchik, Paul Tillich, Malcolm Muggeridge, Miguel de Unamuno,Paul Feyerabend's epistemological anarchism in the philosophy of science was inspired by Kierkegaard's idea of subjectivity as truth.
Па ова е далеку од ништо.
ок.podobro da ne znaes
Или самите се казнуваме според она што го правиме или по начинот на размислување? Во Стариот завет кога Мојсеј побарал од фараонот да ги ослободи Евреите, Господ му го ожесточил срцето на фараонот та овој не попуштил и така си навлекол казна. Можел ли фараонот да одолее на тој бес или несвесно како да знаел дека мора да ја прими таа казна за се што правел, исто како и Мојсеј подоцна, кога со години талкал низ пустината по казна затоа што се сомневал во Бога иако го видел?
Како би објасниле кога на еден добар човек со само добри намери му се случуваат лоши работи како да е изложен на црна магија?