Фан Клуб: Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
П

Паспарту

Гостин
Утре доаѓа Огбона, а зимските подготовки дефинитивно ќе бидат во Анталија...

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Сите сме деца на Македонија

Навивачката група на скопски Вардар, „Комити Запад“, изминатиов викенд организираше добронамерна посета на етничките Македонци кои живеат во областа Пустец, во југозападна Албанија. На тој начин „Комитите“ уште еднаш ја покажаа својата човечност на дело и на „евтините“ провокации со палењето на државното знаме на Македонија, одговорија на оригинален, хуман и великодушен начин. Впрочем, вистинскиот патриотизам и чувството на припадност кон својот народ не се искажува со палење на туѓите државни симболи, туку со подадената рака кон своите сонародници.
Главната порака што одбраната „црвено-црна чета“ сакаше да ја испрати со посетата на регионите во западнато соседство, доминантно населени со етнички Македонци, беше „И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА МАКЕДОНИЈА“. Слоганот беше испечатен на маиците и блузите што „Комитите“ им ги подарија на учениците Македонци од локалното основно училиште. На крајот на краиштата, доколку некој најдобро знае и сочувствува како е да се биде граѓанин од „втор ред“ дури и во сопствената татковина, односно општество, тоа се токму момците од „западната трибина“, кои во минатото дури и од нас, претставниците на „седмата сила“, честопати биле неоправдано посочувани и обвинувани како дежурни виновници за сите спортски, политички и меѓуетнички инциденти во земјава. Оттука, воопшто не беше лесно да се дојде до нивната изјава за впечатоците од реализираната посета во соседството. Во прашање е здружение на граѓани со изградени принципи, чијашто доверба со право треба да се заслужи.
„Оваа посета е дел од хуманитарните активности на ’Комитите’, на која ѝ претходеа два хуманитарни настани, посетата на Домот за деца „25. Мај“, како и крводарителската акција во која учествуваа околу 60-тина членови на нашата група. Како трет дел од нашата акција решивме да појдеме за Пустец, Албанија, каде што во девет села живеат 5.000 Македонци, бидејќи сметавме дека на нашите таму им е потребна поддршка да се чувствуваат како дел од нас, да не заборават дека и тие се деца на Македонија, исто како и ние. Пријатно нè изненади глетката што сите топоними беа на македонски јазик, секоја улица беше со име од македонската историја и напишана на македонско кирилично писмо, сите зборуваа на македонски јазик и не почувствуваме дека се наоѓаме надвор од границите на Македонија. Учениците, наставниците и директорот нè примија срдечно со ’Добре дојдовте’. Влеговме во обиколка на училиштето, а таму на македонски напишани многу разни дела на учениците, како и делови од македонската култура. На градоначалникот Едмонд Темелко му подаривме дрес и фудбалска топка, што беа поздрав од играчите на ФК Вардар, а на сите деца им подаривме маички со симболите на ’Комити’ и на општина Пустец и со текстот ’И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА МАКЕДОНИЈА’, по што, видно возбудени, ги облекоа и истрчаа надвор гордо да се сликаат со нас. Потоа ја посетивме и македонската православна црква ’Св. Архангел Михаил’, којашто ни остави навистина силен впечаток, и други поважни места. По сè, градоначалникот домаќински нè покани на ручек, каде што ни беше подготвен македонски специјалитет, крап во тава, и повторно бевме изненадени, бидејќи се користеа македонски производи и пијалаци“, гласеше официјалното соопштение од навивачката група „Комити Запад“ испратено до редакцијата на „Многу Спорт“.

извор:http://sport.mnogoo.mk/mk/articles/sport/site-sme-deca-na-makedonija

Конечно некој да како што треба и малку поопширно,не како другиве во два реда

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Покрај 3-те автобуси (бар толку мислам дека ќе наполниме) од Скопје, Вардар во сабота ќе ја има поддршката и од група Кратовци. Се спрема и коцка Комити Кратово :D
И ќе повторам, немој некој да крши сточиња или да ми лудува во автобуси а да дреме како курац на трибина. Знаете колкава казна ни бапнаа за Маџари???
1500 евра...
Епа мислете му ја ако пак некој крши столчиња или пак демолира автобуси :mad:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Покрај 3-те автобуси (бар толку мислам дека ќе наполниме) од Скопје, Вардар во сабота ќе ја има поддршката и од група Кратовци. Се спрема и коцка Комити Кратово :D
И ќе повторам, немој некој да крши сточиња или да ми лудува во автобуси а да дреме како курац на трибина. Знаете колкава казна ни бапнаа за Маџари???
1500 евра...
мислам дека барем 4 автобуси ќе наполниме ама оваа ми е според тоа евентот што го има на фб од фк вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
мислам дека барем 4 автобуси ќе наполниме ама оваа ми е според тоа евентот што го има на фб од фк вардар
Брат да идеа ситњ што се пријавуваат таму, по 1 000 души ќе бевме секоја утакмица на домашен, а по 500 на гости :D
Ќе видиш како на пола ќе им ниде рано, на другите ладно...:D
Јас типувам на бројка од 180-тина души:)

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
1500 евра...
Sto zboris be ? :D
--- надополнето: Dec 1, 2011 12:50 PM ---
Брат да идеа ситњ што се пријавуваат таму, по 1 000 души ќе бевме секоја утакмица на домашен, а по 500 на гости :D
Pedercinja :D

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
и 180 е одлично таман просекот да си го задржиме за оваа година

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Sto zboris be ? :D
--- надополнето: Dec 1, 2011 12:50 PM ---

Pedercinja :D
Такви најави има на нашиот форум. Има еден дечко што постојано пишува од Кратово и такви му се најавите:D
--- надополнето: Dec 1, 2011 12:59 PM ---
Ne e odlicno , ja ocekuvam 200 dusi sgurno da bideme 250 max
Абе што повеќе очекуваш, толку повеќе и ќе се разочараш :D
Јас можам да кажам дека од кај мене ќе има едно 15-тијна души сигурно :)
Очекувајте и слика од нов графит. Уште толку ја придобиваме младината од овие населби :D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Такви најави има на нашиот форум. Има еден дечко што постојано пишува од Кратово и такви му се најавите:D
--- надополнето: Dec 1, 2011 12:59 PM ---

Абе што повеќе очекуваш, толку повеќе и ќе се разочараш :D
Јас можам да кажам дека од кај мене ќе има едно 15-тијна души сигурно :)
Очекувајте и слика од нов графит. Уште толку ја придобиваме младината од овие населби :D
glaven si :D

Kajgana Shop

На врв Bottom