M
Moon Child
Гостин
Како поминавте?
Многу е чудно колку луѓето се различни од тоа што ги гледаме по телевизии или од тоа како телевизиите се обидуваат да ни ги презентираат.Како поминавте?
Баш ме интересира ти што би направил за да има нешто ново. Знаеш, човекот учи додека е жив.Човекот си умре, кучињата си лаеа, караванот си врвеше. На југоистокот ништо ново.
Би се иселил. На Балканот нема ништо ново во последниве 2300 години, од Александар. Само нови робовладетели, нечиста крв и братоубиство.Баш ме интересира ти што би направил за да има нешто ново. Знаеш, човекот учи додека е жив.
Инаку, кучињата уште лаат, почнаа по малце и да гризаат
Е да, се согласувам дека најлесно е да се избега, само проблемот е што ќе треба на друга планета да одиме.Би се иселил. На Балканот нема ништо ново во последниве 2300 години, од Александар. Само нови робовладетели, нечиста крв и братоубиство.
Еден од мнооогуте.Овој случај е срам за македонските институции, и полициски, и судски,...
Полицаец, власт, судија, адвокат, службеник на шалтер, не се никој и ништо за големината на Македонија.И после Цитро, Прпл Пума и Македонцки и останати ќе те убедуваат ако земеш бугарски пасош си предавник... овие што се?
Знаев дека државава е отидена по канализација ама дека до волку се работиве страшни на ниа сон...
Патриоти, бидејќи тој збор денес во земјава е редефиниран, на протестите едвај 100 души се собираа, на контра протест организиран за 1-2 дена, над 300, каде се сега тие 300 партиски послушници да бркаат правда, зашто нели тогаш за убеното дете излегоа на улица, а не зашто тоа им го наложила партијата за да само учествуваат во манипулацијата на јавноста преку Сител и остнатите партиски мегафони, дека оние другите, кои протестираат, се соросоиди организирани од СДСМ.
Пак ќе прашам, а знам дека многумина од нив ја пратат и темава на форумов, каде сте сега ?
Еднаш реков, ќе кажам пак, утре ако нечиј брат, сестра, роднина од тие 300 контрапротестанти биде изгазен на раскрсница од некоја фаца од МВР или некоја друга владина институција ( пупу, недај боже ), и тогаш камерите нема да работат, баш тогаш некои проблеми ќе имаат и нема да функционираат.
И Пол Пот беше премал за големината на Камбоџа...па реши да ја намали во размер...Полицаец, власт, судија, адвокат, службеник на шалтер, не се никој и ништо за големината на Македонија.
Не ме мешајте мене онаму каде што не треба.
--- надополнето: Nov 30, 2011 3:40 PM ---
Јас не излегов ниту на протест, ниту на контрапротест.
Токму зошто беа партиски препукувања.
Ја би да обесам некој главоња на сред плоштад, одма до Ацета, ама не ми се лежи затвор сама за ситеБаш ме интересира ти што би направил за да има нешто ново. Знаеш, човекот учи додека е жив.
Инаку, кучињата уште лаат, почнаа по малце и да гризаат
Ја би сите главоњи, многу ги имаме, ќе снема место на плоштад. Инаку јас не те оставам самаЈа би да обесам некој главоња на сред плоштад, одма до Ацета, ама не ми се лежи затвор сама за сите
Ако се обединевме до сеа, немаше да не ду*ат у здрав мозок.Ја би сите главоњи, многу ги имаме, ќе снема место на плоштад. Инаку јас не те оставам сама
А ако за некое чудо се обединиме како народ и заедно го спроведеме планов, нема лежење затвор
Зашто да лежиш затвор кога сам се обеси главоњата со сајлатаЈа би да обесам некој главоња на сред плоштад, одма до Ацета, ама не ми се лежи затвор сама за сите
Кодошите се производ на немоќ за лична реализација, и компензираат со подмолно однесување, а тоа на големо е искористено од центрите на моќ. И кога ќе успееат со помош на кодошите да го свртат народот сам против себе, многу лесно си ја обезбедиле моќта. Ама владетелите не се криви, криви се оние што дозволиле животот да им биде директно раководен од други, а на штета на сите. Тие таквите кога ментално ќе еволуираат, тогаш народот ќе се обедини.Ако се обединевме до сеа, немаше да не ду*ат у здрав мозок.
Знаеш како викаат:Од тројца комити, четворица кодоши :треп:
Ти го бранеше Спасов, добро се сеќавам. А ваквите службеници, полицајци, судии, адвокати ја сочинуваат државава.Полицаец, власт, судија, адвокат, службеник на шалтер, не се никој и ништо за големината на Македонија.
Не ме мешајте мене онаму каде што не треба.
--- надополнето: Nov 30, 2011 3:40 PM ---
Јас не излегов ниту на протест, ниту на контрапротест.
Токму зошто беа партиски препукувања.