Фан клуб - РК Вардар

Одличен меч изигра Вардар...
Искрено ме изненадија,ПРИЈАТНО...
Не очекував ваква игра на Вардар....
Досега освен Загреб,Вардар е единствениот тим шо успеал на Металург да му покажи заби на нивни терен..
И во ЛШ Металург не видел толку мака да излези на крај со одбраната на противникот како вчера....
Одбраната беше КАМЕН....
Така треба да се игра одбрана.....без да се дозволи нималку слободен простор за шут кон голот...
Не се видоа ни Мојсо ни Мирклуловски...
Борко одличен....мотивиран беше против "СВОИТЕ"...:D
Вујо одлично ја постави тактиката....како буквар беше прочитана играта во напад на Металург...(не сум воопшто изненаден,со оглед дека ги знае како дишат грото од играчите на Металург).....

Тоа е својствено за нив, друже. Класични пички, научени на судиските привилегии што ги имаат кај нас. Кога ќе изостане тоа во голема мера како што беше случај вчера, си го покажуваат правото лице.
Јас би рекол Михо треба да го снабди Вардар со два бекови шутери, еден на лев и еден на десен бек. Не смее Вардар да се ослонува на инвалидите Ф. Лазаров и Симовиќ. Штетата што ја прават тие двајца во офанзива, останатите не можат да ја исправат.

Prva rabota na trening Vujo treba da gi nauci da frlaat kontri i da realiziraata penali , sramota e 5 penala utnati i 4 kontri neuspesno napraveni, radi ova ne pobdivme, seuste mi e krivo i nemozam da poveruvam sto se promasivme

Ама и они утнаа 4 пенала....:)
Што би било кад би било :D Контрите мора да се оправат...
И подитно купување на некој шутер во стилот на Прибак и Надовеза...
Бтв денес приметив дека уствари Јан Собол живеел на 100 метри од мене :D

Ама и они утнаа 4 пенала....:)
Што би било кад би било :D Контрите мора да се оправат...
И подитно купување на некој шутер во стилот на Прибак и Надовеза...
Бтв денес приметив дека уствари Јан Собол живеел на 100 метри од мене :D

Оти Ојлевски не доби ич шанса дали 5-10 минути играше цел тим странци ви е ретко македонец се наоѓа освен Борко..ве убија судиите мислам дека каде каде свиреа за Металург иако и на крајот за вас свирнаа нешто.На Мојовски стартот врз Јовчевски беше чисто за 2 минути но имаа во тој момент исклучен играч и сигурно затоа не им исклучи.

Оти Ојлевски не доби ич шанса дали 5-10 минути играше цел тим странци ви е ретко македонец се наоѓа освен Борко..ве убија судиите мислам дека каде каде свиреа за Металург иако и на крајот за вас свирнаа нешто.На Мојовски стартот врз Јовчевски беше чисто за 2 минути но имаа во тој момент исклучен играч и сигурно затоа не им исклучи.
Ете таман Ојлески фати форма, Марковиќ почна да игра одлично. Греота е да одбереш кој да игра. Од наша гледна точка нормално е дека сакаме Ојлески да игра за напредокот на Македонската репрезентација, ама изгледа Марковиќ подобро се снаоѓа. Ќе добиваат рамномерно шанса и двајцата.
Криво ми беше што Ангелевски не доби некоја минутажа. Освен двата пенали, имаше уште еедна одлична шанса, ама Станич ненормално добро одбрани.
Кај сакаш да најдеш Македонец кога Металург ги испокупува сите поквалитетни...
На секоја позиција по 2-3 играчи имаат...
Не си во право, не е само Борко. Тука се и Стоилов, Никола Маркоски, Ојлески, Јовчевски, Куковски кои редовно играат барем по малку.
Вчера Николиќ ги засени Стоилов и Никола во нападот, иначе Никола е постандарден.
Кукоски често игра во одбраната и на голем дел од мечевите он беше клучна алка во дефанзивата. Тука е и Филип Лазаров кој за вчера беше суспендиран.
Од судењето сум задоволен.
Мислам дека фер беа судиите, за разлика од тоа како ни се судело низ годиниве во дуелите со Металург. Веќе сум заборавил што е тоа фер судење кога сме играле против нив...

Убаво објасни Сајбер,имаме доста македонски репрезентативци што играат важна улога во тимот. Јовчевски и Ојлески ја стартуваа секоја утакмица во СЕХА до сега,но Марковиќ се покажа со Тартан и вчера изигра топ исто така. Кукоски е лав во одбрана,малку и грубо оди на противниците,али Вујо верува во него и заедно со Абатиќ,ги затворија сите. Марковски исто така стартува редовно во прв тим, впрочем пикерската линија ни е топ пополнета со двајца македонски репрезентативци,а Николиќ го покажува искуството кога е најпотребно,како на пример вчера.
Вујо оваа сезона почна да го игра Ангеловски,но треба уште повеќе да го форсира, да стекне на искуство момакот. Вчера брцна еден пенал,еден промаши.

Тука е и Лазаров,кој игра топло,ладно во СЕХА,вчера беше суспендиран.

Така да,далеку од вистината е дека нема македонски момци во Вардар,единствено е точно за бековската линија,но Металург ги зема сите за да греат клупа во шупана.Левов сигурно би имал првотимски статус во Вардар,но ете на дечкото му е поважно да е на платен список кај минчо,него да игра и да напредува.

И момци,некој го виде Манасков да пројде покрај Кукоски и Јовчевски:)

Браво за Вардар одлична игра пред се во одбрана. Толку пенали промашени на двете страни досега ретко имам видено на некој меч. Вардар вчера одлично ги запре Наум и Маркович. После ова дефинитивно мора да игра фајнлфор но и не смеат да се кренат премногу во облаци.
Инаку и Металурзиве кондиционо беа исцрпени од мечот со Констанца што се одигра на гости ама тоа и сега не е толку битно бидејќи Вардар си го направи своето остана непоразен на гости. Овој бод е многу значаен за Вардар бидејќи тешко дека некоја друга екипа ќе му земе бод на Металург кој според мене нема да има дилеми дека ќе влезе во фајнлфор.

Браво Вардар!!! Конечно покажаа заби.

Одбраната коска. Максимално го исфрустрираа Мојсоски, Миркулоски речиси и да не се виде. Борко покажа дека кога му се брани, може да се носи со најдобрите.
Марковиќ ве моментов е многу покомплетен играч од Ојлевски. Гоце има квалитет но знае да направи тешки глупости кога е густо, за вакви мечеви правото решение за Вардар е Марковиќ. Вујо мали добро почна, но врзува 2 слаби натпревари. Браво за Додер одличен кога требаше, Петриќ конечно покажа дека и тој некогаш играл ракомет, Николиќ исто.

За крај малку оговарање. Вечерта пред мечот со Татран, Кукоски во 12ч. вечерта играше мал фудбал :confused:. Така не му се зема место на Абутовиќ во одбрана

Инаку утре играме прјателска со селекцијата на Египет :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom