A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
А бре, има некој информација што е работава со 181? Последниве 2-3 недели цело време ми јавува зафатено кога вртам?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722

Стандардно и пред да ми го сменат од Дуо во Руо брзината е таа се движи од 7 до 9....торент со добри сидери 900кб-1мб
--- надополнето: Nov 29, 2011 7:43 PM ---
Moze nekoj da go opise nacinot i postapkata za prefrluvanje od t-home na noviot paket na One,dogovorot mi istekuva na 17 dekemvri,pa ne bi sakal da utnam nesto.Koga kako kade..
Со лична карта одиш и бараш префрлување и ке треба да ти го одобрат барањето (1 ден) и потоа ке треба да потпишеш договор на 2 години,опремата ја даваат одма а за пуштање на бумот околу 4-5 дена максимум.Јас сум задоволен до сега од се.Веќе 5-та година со интернет од Он.нет без некои проблеми.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
А бре, има некој информација што е работава со 181? Последниве 2-3 недели цело време ми јавува зафатено кога вртам?
И погоре пишав баш денес се јавив и тоа одма заѕвони воопшто не чекав, а ти на оне си или друг оператор?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Епа изгледа неможеш да вртиш на тој број
Еј, де... па до пред 1 месец можеше...
Сега ќе им пратам еден мејл и ако е ваква каква што викаш работата ќе им се заканам со АЕК :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Moже да се врти и од Телеком, ама и на мене така ми праеше, баш во времето бројачот кога им беше заглавен, па отидов во салонот, и вработената таму ми рече дека од мобилен полесно се добивало линија..:tapp: ... пробав јас на 2-3 пати исто ми го кажуваше дека сите оператори се зафатени..(еден повик 2 денари..) .

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Aj pomognete mi da svatam nesto...ili site ovde ste vraboteni vo one ili ne se lutete ama ste slaknati:))) gledam brzini najmnogu 5 mbps a kolku plakjate mesecno z anet 1200? jas na cabletel imam 10 mbps download i 0.96 upload za eftini iljada denari i toa plus digitalna i analogna....moze da mi objasnite zosto dremete na one? ili ste bogatashi pa mozete da si dozvolite(iako i taka ne mi e pak jasno), ova se odnesuva na onie sto trcaat da potpisuvaat dogovori kaj one, spored mene najbedniot internet provajder. ALO NE E TOA VEKE ON>NET KAKO NA VREMETO!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Aj pomognete mi da svatam nesto...ili site ovde ste vraboteni vo one ili ne se lutete ama ste slaknati:))) gledam brzini najmnogu 5 mbps a kolku plakjate mesecno z anet 1200? jas na cabletel imam 10 mbps download i 0.96 upload za eftini iljada denari i toa plus digitalna i analogna....moze da mi objasnite zosto dremete na one? ili ste bogatashi pa mozete da si dozvolite(iako i taka ne mi e pak jasno), ova se odnesuva na onie sto trcaat da potpisuvaat dogovori kaj one, spored mene najbedniot internet provajder. ALO NE E TOA VEKE ON>NET KAKO NA VREMETO!
Да бе шлакнати сме и убаво ни е. Плаќам 1000 денари за 400гига интернет (на кој никогаш да му се приближам), на брзината не свршувам, дали ќе биде 5 или 10 не ме интересира, ми отвара страни брзо, филмови ми симиња за пола саат и не се жалам, ок ми е, така сум навикната. За телефонот имам бесплатни минути во One и за фиксен и за мобилен (мобилниот ми е One и на моите супер им доаѓа ова), а добивам за тие пари и Boom каде што има сите канали имаат македонски или српски превод. Сеуште ја имам дигиталната на Близу (земавме заради моите, само за преводот) - превод НЕМА! Ај да не претерувам, некогаш има една реченица во 10минути. ТОП СЕ!!!! Веќе неколку дена снемува телевизија константно. Можеби е до мојот реон па тоа е така, мене ми се погоди One па затоа ќе ги користам нивните услуги.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
mene film mi simnuva za 10 minuti, ova sto go iznapisa samo mi dokazuvas deka djabe frlas pari ok tvoj problem ama mene mi e kompletno nelogicno nekoj da e zadovolen od ponekvalitetni uslugi wow bravo
--- надополнето: Nov 29, 2011 11:36 PM ---
i da te pobijam so drug fakt jas fakjam 120 kanali na cabletel za isti pari ti fakjas kolku se na one? 45? na kogo mu e bolje ti vidi

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
mene film mi simnuva za 10 minuti, ova sto go iznapisa samo mi dokazuvas deka djabe frlas pari ok tvoj problem ama mene mi e kompletno nelogicno nekoj da e zadovolen od ponekvalitetni uslugi wow bravo
Леле браво филм ти симнува за 10 минути и ќе го гледаш пред мене ... дечко дај бе што ти е, свршуваш на тоа за колку брзо ќе ти го симне филмот и ќе можеш да се фалиш во маало дека прв го симна? Ај на олимпијада да те пријавиме ако сакаш? Добро искуство немам со Близу, а со Оне напротив и не ми кажувај ти на мене за квалитетни или неквалитетни услуги, дојди да видиш кај мене дигиталната на Близу колку е квалитетна или можеме од најосновното да почнеме - аналогната. Никогаш сум немала интернет од нив, ама знам оние што имаат често се жалат.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
--- надополнето: Nov 29, 2011 11:36 PM ---
i da te pobijam so drug fakt jas fakjam 120 kanali na cabletel za isti pari ti fakjas kolku se na one? 45? na kogo mu e bolje ti vidi
Добро бе курина, ајде марш од темава. Не ме замарај со тој близоо 120 канали од кој 60 врска немаат, 20 се албански. Остануваат 40 и бак на боом се подобри.

+ не сите сме од скопје тука. Си имаш тема близоо фали се тамо дека имаш "120" канали

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Колку канали од тие 120 гледаш??? Мене ми требаат fox life, fox crime, travel and living и discovery. + за 150 денари го добивам спорт клуб на кој раат можам да си гледам англиско првенство. Додека Близу од многу одамна е во преговори за тој канал.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
Се јавив на 181 да прашам дали има некоја комбинација на пакети за некое си минимално плаќање за телефон зошто немам потреба од користење на фиксен,а нели неможи поинаку за користење на нет. и дечкото толку беше арогантен и за малце ќотек ќе добиев дека препрашав, па носетесе у 3 лепе, не одам кај овие па ако сакат шо сакат нека понудат!

Kajgana Shop

На врв Bottom