Верски вести II

Статус
Затворена за нови мислења.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Ух, не сум знаел.
Тоа му доаѓа околу 200 милиона годишно преминуваат во Ислам. Отприлика една држава со големина на Бразил преминува во ислам. импозантно, нема што. Значи на таа една и пол милијарда, годишно и се приклонуваат околу 200 милиони. И Ако не скокне стапката на конвертирање во Ислам, ако остане на 2,9% на годишно ниво. За околу 30 години цел свет би требало да е 100% исламски.

Ај сеа разбуди се и види ноџињата да не ти биле откриени цело време...

Да речеме дека си мислел на САД. Тогаш приказната е дека годишно град со големина на Сиетл, преминува во Ислам и повторно истите статистички патишата ќе докажат дека па ноџињата да ти биле откриени.

Да не си мислел на 2,9% од популацијата во Саудијска Арабија?

Слабо стоиш со математика, само незнам дали си малолетен или малце потпораснат па знаеш да читкаш и размислуваш како голем дечко.
Сега испаѓа според твоето генијално размислување дека светот ќе остане на оваа бројка која што е и нема да мрдне!!! Епа младиќу преку 2.3% годишно се зголемува бројот на популацијата... Сега ќе треба друга математика да користиш (малце потешка) за да пресметаш.
И ако не те мрзи гледај си го клипот до крај а ноџињата можат да ти бидат откриени само пази очите ШИРОКО отворени и паметот тука, тоа е многу битно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.928
Слабо стоиш со математика, само незнам дали си малолетен или малце потпораснат па знаеш да читкаш и размислуваш како голем дечко.
Сега испаѓа според твоето генијално размислување дека светот ќе остане на оваа бројка која што е и нема да мрдне!!! Епа младиќу преку 2.3% годишно се зголемува бројот на популацијата... Сега ќе треба друга математика да користиш (малце потешка) за да пресметаш.
И ако не те мрзи гледај си го клипот до крај а ноџињата можат да ти бидат откриени само пази очите ШИРОКО отворени и паметот тука, тоа е многу битно.
Види Ал Каедо, не си ни прв ни задњи кој го испратиле од вехабискион форум тука да препишува саудијски памфлети.

Ако светската популација се зголемува за 2,3% годишно, тогаш секоја година таа бројка од 2,9% конвертити, би била уште поголема. Ништо старшно, пак за околу 30-тина години сите ќе сме Муслимани.
Кого тогаш ќе дигаме во воздух?
Како тогаш ќе се заработуваат 72 девици, коа нема каури да се убиваат и цркви да се рушат? (гарант ќе се измисли нешто)

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Види Ал Каедо, не си ни прв ни задњи кој го испратиле од вехабискион форум тука да препишува саудијски памфлети.

Ако светската популација се зголемува за 2,3% годишно, тогаш секоја година таа бројка од 2,9% конвертити, би била уште поголема. Ништо старшно, пак за околу 30-тина години сите ќе сме Муслимани.
Кого тогаш ќе дигаме во воздух?
Како тогаш ќе се заработуваат 72 девици, коа нема каури да се убиваат и цркви да се рушат? (гарант ќе се измисли нешто)
Хаха човек незнае дал да плаче или се смее... трагично!
Обично кога човек нема факти и не е силен со зборови поткрепени со факти станува агресивен и почнува да омаловажува и навредува.Еве тоа се случува и со тебе...
Мал човеку, ако мислиш дека ме изнервира ќе ти кажам дека сум многу спокоен затоа што знам дека нема друго решение со неверници како тебе освен спокој и толеранција.
Ало, зборуваме за вера чиста како солза, и единствена - непроменлива како што е Исламот а не за секти(вехабисти и незнам што).

Престани со кукање и лелекање, земи читај го Коранот и најди го мирот во себе.
п.с
Пак не ми пушташ клиповите, кутриот Рабин за кого зборува!? Ајде јас грешка сум ама тој вика за 70 години повеќето од популацијата ќе ја прифатела муслиманската вера.
И овој да не е од вехабистите?!?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.928
^ Секако дека станува збор за факти. Па и јас тврдам дека цел свет ќе биде Муслимански за околу 30-тина години, по таа прогресија што ни ја даде ти.
Не гледам каде не се слагаме.
Јас само ги поставив како прашања за иднината, неодреденоста на насоките по кои ќе дејствуваме како Муслимани после тој светол чин на конечна доминација, за кој ете не сме ни знаеле до сега, пред ти да не информираш.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Хаха човек незнае дал да плаче или се смее... трагично!
Обично кога човек нема факти и не е силен со зборови поткрепени со факти станува агресивен и почнува да омаловажува и навредува.Еве тоа се случува и со тебе...
Мал човеку, ако мислиш дека ме изнервира ќе ти кажам дека сум многу спокоен затоа што знам дека нема друго решение со неверници како тебе освен спокој и толеранција.
Ало, зборуваме за вера чиста како солза, и единствена - непроменлива како што е Исламот а не за секти(вехабисти и незнам што).

Престани со кукање и лелекање, земи читај го Коранот и најди го мирот во себе.
п.с
Пак не ми пушташ клиповите, кутриот Рабин за кого зборува!? Ајде јас грешка сум ама тој вика за 70 години повеќето од популацијата ќе ја прифатела муслиманската вера.
И овој да не е од вехабистите?!?
Трагично е вашето незнаење, но уште потрагична е вашата заслепеност во религијата.
Секогаш вадите цитати од контекст, секогаш според религиската пропаганда.

Фактите се следни (според официјални извори):

Религија која добива најмногу верници според конвертирања е Христијанството.
Религија која добива најголем број верници според природен прираст е Христијанството.
Религија која добива најголем број верници процентуално е Исламот.

Но ништо од ова не може да се спореди со фактот како што религиите губат верници.
Шеснаесет проценти од населението во светот е НЕрелигиозно. И не само тоа, туку ширењето на НЕрелигиозноста пример во САД е со најголем процент!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Дали си знаел дека 2.9% од вкупната популација годишно преминуваат со ИСЛАМ???
Дали си слушнал дека во развиениот свет најбрзорастечки тренд е неверувањето во богови?!?

Дали знаеш дека двете најагресивни монотеистички религии (ислам и христијанство) губат најмногу следбеници?

Не ли знаеш дека институционалните религии умираат?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.928
Турските сили за безбедност го убија напаѓачот кој претходно рани три лица во дворецот Топкапи во Истанбул, објави Си-Ен-Ен Турк.

Напаѓачот почна да пука по случајни минувачи, а по доаѓањето на полициските сили разменуваше оган и со полицајците речиси еден час. Според очевидец, напаѓачот бил вооружен со пушка и извикувал „Алах е голем и други работи на арапски јазик“. Тој бил облечен во фармерки и кожна јакна и имал брада.

Tурскиот министер за внатрешни работи Идриз Наим Шахин изјави дека напаѓачот бил 36-годишен Либиец кој влегол во Турција во неделата.

При истрелите се повредени еден војник, чувар на паркинг и турист, кои се пренесени во болница, но засега нема информации за сериозноста на нивните повреди.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Трагично е вашето незнаење, но уште потрагична е вашата заслепеност во религијата.
Секогаш вадите цитати од контекст, секогаш според религиската пропаганда.

Фактите се следни (според официјални извори):

Религија која добива најмногу верници според конвертирања е Христијанството.
Религија која добива најголем број верници според природен прираст е Христијанството.
Религија која добива најголем број верници процентуално е Исламот.

Но ништо од ова не може да се спореди со фактот како што религиите губат верници.
Шеснаесет проценти од населението во светот е НЕрелигиозно. И не само тоа, туку ширењето на НЕрелигиозноста пример во САД е со најголем процент!
Што имам да објаснувам некому кој мисли дека вистинските факти се кријат зад Википедиа. Обиди се да најдеш по релевантни информации ако сакаш да дискутираме. Википедиа е дното!

Дали си слушнал дека во развиениот свет најбрзорастечки тренд е неверувањето во богови?!?

Дали знаеш дека двете најагресивни монотеистички религии (ислам и христијанство) губат најмногу следбеници?

Друже може да играме со бројки цела ноќ и пак ништо. Ќе ти кажам уште еден факт кој вели дека според хоум департментот на Велика Британија најпопуларна т.е најгледана тв станица во светот е Peace TV. Дали ова ти значи нешто незнам но тоа се фактите. И пази, зборуваме за Велика Британија. Неслучајно оваа роднина на поранешниот премиер Тони Блер ја прифати исламската вера...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Што имам да објаснувам некому кој мисли дека вистинските факти се кријат зад Википедиа. Обиди се да најдеш по релевантни информации ако сакаш да дискутираме. Википедиа е дното!
Абе торко, податоците се превземани од официјални сајтови на организации кои ги вршеле испитувањата и дадени се најдолу на секој артикл од Википедија!

За разлика од твоите клипчиња, кај што некој фанатик предвидува некоја глупост и твоите смешни реченици...

2,9% :pos:

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Абе торко, податоците се превземани од официјални сајтови на организации кои ги вршеле испитувањата и дадени се најдолу на секој артикл од Википедија!

За разлика од твоите клипчиња, кај што некој фанатик предвидува некоја глупост и твоите смешни реченици...

2,9% :pos:
Лингур, податоци се превземени од организации кои пишуваат тоа што им одговара...
Не ми се курчи тука и не изигравај дебилско створење. Иди шетај...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Лингур, податоци се превземени од организации кои пишуваат тоа што им одговара...
Не ми се курчи тука и не изигравај дебилско створење. Иди шетај...
Хаха... пишувале што им одговара. Си помешал нешто...
Религиските пропаганди пишуваат тоа што им одговара. За тоа колку глупости пишуваат, доказ си самиот ти со твоите 2,9%...
Прво проба да ја дискредитираш Википедија, кога виде дека тоа не успева, сега ги обвинуваш организациите дека пишувале што им одговарало... што ќе смислиш следно после постов?
Организациите вршат само истражувања и тие ги објавуваат, а податоците од нив не им одговараат на сите.
Да те земиме тебе пример, сосем добро ти одговара фактот дека исламот процентуално добива најмногу верници во последните години, но не и фактот дека религиите вклучувајќи ја и твојата масовно ги губат.
Ти и твојата религиска пропаганда, одбирате кои податоци да бидат објавени, а кои не. Е тоа торко еден е дебилско.

Да, вистината боли најверојатно...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве нешто и за „светлата„ иднина и за „прекрасната„ сегашност:

http://borbazaveru.info/content/view/4195/1/
--- надополнето: Dec 2, 2011 8:47 AM ---

DBack,

ај напни го то умо и наместо вакви паушали и памфлети, дај троа поубо елаборисај: зашто се случува сето она кое го наведуваш во постот погоре? Во спротивно, ќе испадне дека ми/ни‘ ДОКАЖУВАШ ОЧИГЛЕДНИ РАБОТИ, нели? А очигледните нешта, се очигледни и не се докажуваат токму ради нивната очигленост...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еве нешто и за „светлата„ иднина и за „прекрасната„ сегашност:

http://borbazaveru.info/content/view/4195/1/
--- надополнето: Dec 2, 2011 8:47 AM ---

DBack,

ај напни го то умо и наместо вакви паушали и памфлети, дај троа поубо елаборисај: зашто се случува сето она кое го наведуваш во постот погоре? Во спротивно, ќе испадне дека ми/ни‘ ДОКАЖУВАШ ОЧИГЛЕДНИ РАБОТИ, нели? А очигледните нешта, се очигледни и не се докажуваат токму ради нивната очигленост...
Токму така, Мики, бројките зборуваат самите. Толку е очигледно. Религиите губат тло под нозе. Секој нареден ден, со екое ново откритие, со секој дообразован човек, религиите се една скала подолу. Трендот е очигледен.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Токму така, Мики, бројките зборуваат самите. Толку е очигледно. Религиите губат тло под нозе. Секој нареден ден, со екое ново откритие, со секој дообразован човек, религиите се една скала подолу. Трендот е очигледен.
DBack,

одговорот погоре е ДАЛЕКУ од задоволителен, дури и ако го прифатам на рационално ниво‘. За духовноста во одговорот, да не прајме муабет...

Патем кажано, „чак„ и во нашево време на „масовно„ образование, верата не исчезна, туку би рекол и дека се возобновува. Што се „тиче„ бројките и статистиките, тоа е веќе видена работа: 104%, 25,4% и слични лаги.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom