eBay (официјална тема)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Зависи дали живееш в град каде има пошта или не
живеам во град и има пошта ;)
не знам што сакаше да кажеш
баш во градот не би требало да ти наплакат поштарина а во село пошто би било подалеку би требало да ти наплатат
или можда дека битолчаните се по европски стандард па наплакаат хехе

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
живеам во град и има пошта ;)
не знам што сакаше да кажеш
баш во градот не би требало да ти наплакат поштарина а во село пошто би било подалеку би требало да ти наплатат
или можда дека битолчаните се по европски стандард па наплакаат хехе
в град има пошта и 100.000 жители, Ред е да ти појдеш в пошта и подигнеш, уплатиш, испратиш. исто како што има амбулант па не шетаат доктори по станови и куќи. В село пошто нема пошта, нема амбуланта, и поштар и доктор ќе ти дојдат дома. Такви ви се условите, али од друга страна имате здрава храна и чист воздух и помалце стрес од нас.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
ај не се трескај од земја
100 000 жители е за тебе град ?

како прво ти кажав дека дека сум во град а ти одма почна да се понашаш ко сељак
второ не знам каква е твојата смотана логика дека само во селата носат поштарите дома
а како трето пак ке кажам твоето нема логика бидејки јас треба да плакам што ми иде поштарот дома а не ти

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Дали прават обештетување како на пример некој ме заебал не ми пуштил пратка од тоа што сум нарачал?
Кој да те обештети??Македонски пошти??
Обештетување може да добиеш само кај препорачани и вредносни пратки и тоа со утврдени меѓународни поштенски стандарди.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Кој да те обештети??Македонски пошти??
Обештетување може да добиеш само кај препорачани и вредносни пратки и тоа со утврдени меѓународни поштенски стандарди.
што не е точно.
ми пратија погрешен прозивод или поконкретно различна боја од ист производ. фино лепо им го сликав и им кажав дека бојата ја згрешија. без проблем ми пратија друго на нивни трошок.
не е се така црно, и тие се луѓе грешат.
ама морате да сватите дека има разноразни луѓе низ светот, и тие морат некако да си се штитат од луѓе само за беља, кои пробуваат да ја искористат ситуацијата. на пример да ти стигни а да им се жалиш дека не ти стигна, па да му бараш друго, па незнам што не ти чинело. се по светот има, затоа за нестигната пратка малце е позафркнато. ама не дека тие не го пратиле, туку едноставно можи да се загинало. малце ризик треба, ако не секогаш можите од продавница да го купите по многу поголема цена без ризик.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
што не е точно.
ми пратија погрешен прозивод или поконкретно различна боја од ист производ. фино лепо им го сликав и им кажав дека бојата ја згрешија. без проблем ми пратија друго на нивни трошок.
не е се така црно, и тие се луѓе грешат.
ама морате да сватите дека има разноразни луѓе низ светот, и тие морат некако да си се штитат од луѓе само за беља, кои пробуваат да ја искористат ситуацијата. на пример да ти стигни а да им се жалиш дека не ти стигна, па да му бараш друго, па незнам што не ти чинело. се по светот има, затоа за нестигната пратка малце е позафркнато. ама не дека тие не го пратиле, туку едноставно можи да се загинало. малце ризик треба, ако не секогаш можите од продавница да го купите по многу поголема цена без ризик.
Што не е точно во мојот пост,не те разбирам???

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Што не е точно во мојот пост,не те разбирам???
не велам дека твоето не е точно, но јас имам поинакво искуство.
кај мене се работетше за нарачка од 20 долари, со обична пошта ни осигурана ни ништо. па немав никаков проблем. ми пратија друго.
инаку реално да не дојди до тоа, да почниш да си ја бараш правдата по повисоки инстанци.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
не велам дека твоето не е точно, но јас имам поинакво искуство.
кај мене се работетше за нарачка од 20 долари, со обична пошта ни осигурана ни ништо. па немав никаков проблем. ми пратија друго.
инаку реално да не дојди до тоа, да почниш да си ја бараш правдата по повисоки инстанци.
Мислев обештетување на загубена пратка од поштата од која си ја испратил/ја примаш пратката,ама сега и тебе те разбрав. ;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Имам слушнато дека кревате рејтинг ако купувате од Е-бау, па претпоставувам нема да биди проблем некој да ми порача нешто.
Значи, сакам да купам едно кабле, во македонија не можам да најдам такво. Кошта 5 долари, и free shipping.
Eве линк од каблето, па ако сака некој да ми сврши работа, нека ми пиши ПП да договориме како да го порачаме.
http://www.ebay.com/itm/USB-MIDI-Cable-Converter-PC-Music-Keyboard-Adapter-/260501435641?pt=Keyboards_MIDI&hash=item3ca71874f9#payId

Член од
14 септември 2011
Мислења
577
Поени од реакции
179
сакам да нарачам еден часовник од ибеј..негде вредноста му е околу 80долари..има некој искуство со нешто вакво..ќе плаќам некој давачки тука кај нас у пошта или не..

Член од
29 ноември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
Здраво ме интересира како можам да порачам, од Ebay се работи за овој произавод:

http://www.ebay.com/itm/Twin-Double-Bass-Drum-Kick-Pedal-Hardware-Double-Chain-/380341322627?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588e1c0383

Производот кошта 85 долари читав дека треба Pay Pall за да може да се порача. Дали ке може некој да ми го порача кои има порачувано од ebay и колко би искоштало од прилика да ми го донесат до мк.
Нека пише кој може да го порача да се договориме за порачката. Фала однапред позз. :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Здраво ме интересира како можам да порачам, од Ebay се работи за овој произавод:

http://www.ebay.com/itm/Twin-Double-Bass-Drum-Kick-Pedal-Hardware-Double-Chain-/380341322627?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588e1c0383

Производот кошта 85 долари читав дека треба Pay Pall за да може да се порача. Дали ке може некој да ми го порача кои има порачувано од ebay и колко би искоштало од прилика да ми го донесат до мк.
Нека пише кој може да го порача да се договориме за порачката. Фала однапред позз. :)
Че те фати негдека 150 долари, за 2 недели че ти стаса. Сеа уште да најдиш некој да ти го порача :)

Член од
29 ноември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
Че те фати негдека 150 долари, за 2 недели че ти стаса. Сеа уште да најдиш некој да ти го порача :)
Ок фала за информацијата ке се потрудам да најам некој кој може да порача. :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
денес ми стигна држач за телефон за у кола којшто цената му беше не знам помалце од 5 долари
и поштарот ми го носи и + 100 денари да платам на пратката напишано (30 денара демек за поштарина и 70 за царина wtf) а досега никогаш немав платено ни за поштарина ни за царина
и забележав имаше печат дека е ослободено од царина доколку на другите ми пишуваше дека не подлежи на царина
од кога почнаа да царинат толку ситни делови без никаква вредност ?
ајде си реков 100 денари не се многу па си платив
каде можам да се побунам за вакво нешто или барем да ми објаснат зошто сега ми царинат за пластика а пред тоа не ми царинеа за поскапи работи?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
како ти побарал за царина ако на пликот пиши дека е ослободено од царина( печатот) ????
ај за некој таму поштански услуги сваќам, ама да ти побара царина поштарот а на него пиши дека е ослободено е тоа не сваќам.
имаше печат или не на пакетот?

Kajgana Shop

На врв Bottom