Хип хоп културата во Македонија

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Пак јас дечки.

Во изминативе 24 часа успеавме да извадиме 2 траки со 2 легенди од хип хоп музиката во Македонија. Уживајте :)

M

marko 1996

Гостин
Пак јас дечки.

Во изминативе 24 часа успеавме да измадиме 2 траки со 2 легенди од хип хоп музиката во Македонија. Уживајте :)

Ме претрка :) Оваа со аго само што сакав да ја стаам ја барав темава пола саат :) Само Пистолеро неможеш да го сметаш за хип хоп легенда , уште многу многу фурни леб му требаат :) У мак рап се знае 2 легенди АГО , Пики Сипи толку :) Иначе за тракава со АГО едно големо БРАВО :)

M

marko 1996

Гостин
Says who? Ја на пример повеќе го почитувам Пеше од Аго.
Тогаш не си добро запознаен со мак рапот т.е ИЧ не си запознаен со мак рапот. Колку и да не го сакаш Аго колку и да не ти се свиѓа човек кој заслужува најголем респект у мак рап е Аго.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Тогаш не си добро запознаен со мак рапот т.е ИЧ не си запознаен со мак рапот. Колку и да не го сакаш Аго колку и да не ти се свиѓа човек кој заслужува најголем респект у мак рап е Аго.
Секој со свое мислење. ;)

Пошто го знам Спирт лично можам да кажам дека е 10 пати подобар човек од сите заедно на тракава. Се гледа на кое ниво е праена тракава коа му префрлуваат за тоа како се мувал и дека се возел со автобус.
За ова зборам.

M

marko 1996

Гостин
Секој со свое мислење. ;)

Пошто го знам Спирт лично можам да кажам дека е 10 пати подобар човек од сите заедно на тракава. Се гледа на кое ниво е праена тракава коа му префрлуваат за тоа како се мувал и дека се возел со автобус.
За ова зборам.

Аго со Спирт да го ставаш на исто ниво срамота е , на исто ниво ке е кога секоја песна ке му биде како 3те ем си зајачиња гледаш дека у таа песна му прават на дечкото од дома да не излезе.Го убиваат зашто дечкото баш така звучи како што они ја направиле траката. Кај мене у потпис све ти е објаснето за Аго. Ако сакаш да дознаеш зашто е така пиши ми у ПП све ке ти објаснам. Ајде сеа поздрав се најубаво.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
На западот нешто ново!

--- надополнето: Nov 30, 2011 1:30 PM ---
Аго со Спирт да го ставаш на исто ниво срамота е , на исто ниво ке е кога секоја песна ке му биде како 3те ем си зајачиња гледаш дека у таа песна му прават на дечкото од дома да не излезе.Го убиваат зашто дечкото баш така звучи како што они ја направиле траката. Кај мене у потпис све ти е објаснето за Аго. Ако сакаш да дознаеш зашто е така пиши ми у ПП све ке ти објаснам. Ајде сеа поздрав се најубаво.
Не го оспорив ја тоа. Само ти кажувам дека повеќе респект имам кон Пеше од себе познати причини. И не реков дека го мразам Аго, напротив. У секој случај повеќе го почитувам од дечките што направија ,,хип хоп револуција'' (мада повеќе личеше на убиство на рапот).

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Подземан Ефект е туја да каже како стоив ствари
дека хип-хоп не е музика него култура уствари,
како на семинари држимо раперско предавање
Фабрика за рап - Подземан Ефект