Dzish ради информација се разбирал или не незнам ниту ме интересира но форумов е општ заеднишки а не поле за расправии па како нека ти каже некој друг,прво види точно што напишав и најди ми мотор по шифра-тип напишан со нафта како си напишал.
Има мотори мал минион и не ми објаснувај па нарочито за опел зошто од пола мој живот возам опел, а не сум од вчера,а покрај тоа и сам си ги одржувам возилата.
За информација моторов е од вауксал англиска верзија на опел и вградуван во нивни возила а опел ги користи само во верзуја на вектра а 2.0 16в цдх фул опрема од 1995г,во некои калибри и една астра модифицирана верзија.
Прашањето ми е има ли некој искуство со тој ама баш тој тип на мотор а не општо што е како е и ...
Но за тоа ок. Кој има ако има и ако сака нека пиши а ти шефе ако си толкав стручњак нема да коментираш за капалки и слишни глупост и дека вентилот е подмачкан само одреден процент а останатиот сув.
Абе џанам глупост до неа,не се гумички куку се семеринзи на вентили кои служат за да не оди маслото во делот за согорување што не е допустиво односно ако по одредени километри се стврднат или оштетет тратко речено ке троси масло и ке чади -се гледа сивкаст лад на издув во место при давање на поголеми обртаи.
Уште нешто ако те интересира прашај имам 51 г и од свои 14 од 125пз почнувам да растурам,ремонтирам и прават триста глупости со коли и од мотори. Не е фалење но ме нервираат типови знам ама не кажувам.
Знај и чувај си го,но јас знам ама не се и ке учам додека су жив.
DRAGIPUSKA!
за цитроенот или било кое возило со централна има можност да си приклучиш ако нема кога ќе отвориш или затвориш врати-централна да има и визуелно давање на жмигавци или јас имам на позиција.
На самиот склоп има конектор кој треба со инструмент да провериш кој ти е оној што дава сигнал-минус за да може да искористиш и го приклучиш за визуелно покажување на централна.
Уште едно прашање -централната ти е монтирана покасно или е фабричка?
Пиши ке го средиме проблемот-и не е некој проблем
поздрав
--- надополнето: Nov 29, 2011 10:22 AM ---
И едно дополнување за шефот шо знае а не кажува
оди на:
http://www.auto-types.com/opel/opel-vectra-20i-16v-cd-4-doors-sedan-421/
ги има моделите на вектри има и др ова е страна за сите можни возила произведени и нивни карактеристики :
http://www.carfolio.com/specifications/
може да ви користат на сите да си проверите кој модел што има.
Има и др.
--- надополнето: Nov 29, 2011 10:34 AM ---
Не се разбирам многу...
Оpel Vectra 2.0 DTI 16V 1995 cm3, 101 HP....
Па пошо не се разбирам, ќе остам некој друг да те посоветува...
Е и одговор на то што го пиша.
Стварно мислам дека не се разбираш,
Најде некаде мотор 2.0 16в од 1995г еко?
или тресна и отана интересен. Пишувајте но прво проверете податоци па одговор а не ми покажуваш мотор од 2001-ва година---1995 година ок?
Има интернет и ми покажуваш сликички.
Ако се потрудеше (пошто се разбираш) ќе видеше дека се работи за 2000 16 вентила 136коњски сили со 2аербега клима,абс,хечбек,195/65 -15,маглинки,појачано-дополнително светло назат за магла и незнам уште некои глупости.
Без навреди но се разидовме со моделите и проблемов.