Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Јас не признавам авторитети, но признавам аргументи, кога некој ми вели дека магаре лета, а и двајцата знаеме дека не лета, тука нема "Можда" му се сонило дека на магарето му пораснале крилја.Тоа што ти тврдиш дека никој не те исправил не значи дека си во право. Можда никој не сакал да се занимава со твоите инаетчиски постови. Башка, ти си сатаниста, не признаваш авторитети. Кој тебе може да те исправи мајсторе, евер?
Исправање на грешки кај тебе е како исправање на жица за стругање паркет со гумен чекич. Мене ми е позабавно да глеам тазе поликолор како се суши на ѕид него да се занимавам со исправки на твои тврдења.
Многупати сум кажал дека во дискусија влегувам единствено за објективно прифатени аргументи, и тука нема "можда". Кога десет луѓе гледаат дека пред нив има река, значи дека има река.
Субјективните "вистини", не ги коментирам се додека не почне некој да ги пласира, наметнува и докажува како апсолутни, и единствено точни. Тоа очигледно тебе и на сличните како тебе им пречи, но тоа си е твој проблем, слободно најди си свежо обоен ѕид, и гледај како се суши ако имаш проблем, со исправањето на моите тврдења.