Петарди, ракети, пиротехника ...

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ти дојде на врата полиција и дали плати нешо казна или те опоменаа? наравно ако те фатила
коментаров ми е пишан незнам од кога сум заборавил дури дека сум коментирал на темава :) иначе не, за петарди ме немаат гонето :)

Има некој појдено на битпазар?
Како идат цените?Пиратки,топовски удари,буренца,прачки(од оние де шо испуштаат огномет во различни бои) и слично...?

Има некој појдено на битпазар?
Како идат цените?Пиратки,топовски удари,буренца,прачки(од оние де шо испуштаат огномет во различни бои) и слично...?

Имам појдено деновиве и вака се движат цените: Пиратки 70 денари кутија, буренца 130-150 денари кутија, Топовски удар К0212 - 50 денари од парче(или 200 денари цел пакет 6х), Т.Удар Биг Тајгер 50-60 денари...,
Големи буренца (М-10.000) - 210-250 денари кутија, мини пиратки 20 денари кутија, Римски свеќи се движат од 100-300 денари зависи каква, Ракети од 150-3000 денари итн...
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:05 PM ---
Ова за намалениве цени Пр-од 210-250 денара е ако се исценкаш..

Петардите и ракетите се за луѓе што професионално работат со тоа.Да,огномет изгледа убаво кога е професионално изведн а тоа децата со петардите ќе не нервираат цееееел месец...да неможеш да спиеш на раат...
А некој и ќе се повреди...би сакал да се забранат и одстранат од улиците.

Петардите и ракетите се за луѓе што професионално работат со тоа.Да,огномет изгледа убаво кога е професионално изведн а тоа децата со петардите ќе не нервираат цееееел месец...да неможеш да спиеш на раат...
А некој и ќе се повреди...би сакал да се забранат и одстранат од улиците.

Нека се радуваат, Деца се:)

Нека се радуваат, Деца се:)
Не не не...гревота е,некој цел живот ќе има трауми од повредите што може да ги добие,а секоја нова година има по неколку десетици повредени.Барем од тоа можеме да ги заштитиме.

Не не не...гревота е,некој цел живот ќе има трауми од повредите што може да ги добие,а секоја нова година има по неколку десетици повредени.Барем од тоа можеме да ги заштитиме.

Би било најдобро петардите да се продаваат легално бидејќи ке може да ги купи само возрасно лице а кога се продаваат нелегално било кој може да си купи

брееееееееее со овие петардиве- аман више нека ги забранат скроз, луда работа
почнаа да пукаат месец дена унапред- алооооооооо
грев кучево, е толку преплашено што се крие кај ќе стаса -:( уплав има веќе и надвор да излезе

Имам појдено деновиве и вака се движат цените: Пиратки 70 денари кутија, буренца 130-150 денари кутија, Топовски удар К0212 - 50 денари од парче(или 200 денари цел пакет 6х), Т.Удар Биг Тајгер 50-60 денари...,
Големи буренца (М-10.000) - 210-250 денари кутија, мини пиратки 20 денари кутија, Римски свеќи се движат од 100-300 денари зависи каква, Ракети од 150-3000 денари итн...
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:05 PM ---
Ова за намалениве цени Пр-од 210-250 денара е ако се исценкаш..
каде е вака на бит пазар ? ? :D

Јас одамна не пукам петарди, огномет по 1 во специјална пригода (свадби, нова година) признавам, ама подобро петарди да се и да смрди на црн барут цел месец отколку да не смееш да излезеш на прослава од некој залутан куршум.

Немам пукано петарди за нова година 3-4 години по ред(демек голем сум) али оваа година ќе си купам да ги изрокам да го разбудам малку "детето" во мене.

Би било најдобро петардите да се продаваат легално бидејќи ке може да ги купи само возрасно лице а кога се продаваат нелегално било кој може да си купи

А шо, демек сеа +18 шо можат алкохол и цигари да купуваат, малолетни не купуваат?

Оваа година може нешто ситно да се рокне, би поминал до Мирновец да се проверат цените. Да видиме огнометите како се движат, некој 2-3 ако дозволува буџетот да се земат.
Пукање петарди по згради, влезови, фрлање во двор тоа е раце да кршиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom