Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
здраво, земав nokia n97 и сакам да ја сменам маската.. кажете ми каде има добри маски оригинал и колку пари би ме коштала.. и што бои на маски постојат ? фала.. поздрав

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
здраво, земав nokia n97 и сакам да ја сменам маската.. кажете ми каде има добри маски оригинал и колку пари би ме коштала.. и што бои на маски постојат ? фала.. поздрав
Ако е обична а не мини постојат црна и бела, маски оргинални имаш само во овластениот дилер на нокиа - радио нет ама спреми си столче кога ќе ти кажат цена
јас не би ти препорачал да менуваш, + ако менуваш маска ќе мораш и тачскрин тој е уствари предна маска па и механизам што би бил различна боја ако земеш бела маска на црн телефон пример

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ако е обична а не мини постојат црна и бела, маски оргинални имаш само во овластениот дилер на нокиа - радио нет ама спреми си столче кога ќе ти кажат цена
јас не би ти препорачал да менуваш, + ако менуваш маска ќе мораш и тачскрин тој е уствари предна маска па и механизам што би бил различна боја ако земеш бела маска на црн телефон пример
бела е нокиата, значи иде заедно со тачот така?
ќе идам до бисер ќе се распрашам таму е овластен на нокиа...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ееее дојде време и ја да пишам на темава за совет за мобилен :)
Што би зеле:
Samsung Galaxy Mini s5570

Или Sony Ericsson Xperia x8

Aј баш да видам :)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
3
Во мала дилема сум... Три телефни мегу кои едниот поефтин меѓутоа доста добар ко останатите два. Прашањето е :
HTC Sensation
http://www.gsmarena.com/htc_sensation-3875.php

HTC Sensation XE
http://www.gsmarena.com/htc_sensation_xe-4164.php

Samsung Galaxy S II
http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php

Разликата во цените е мала а секој во нешто е подобар од другите, ваше мислење ?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
757
Што би зеле:

X8 имам и сум презадоволен. Самсунгот го имав на 5,6 саати и ги споредував со X8цата. Екранот на ериксонот е појасен и пореспонзивен. Ја би идел на x8.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
X8 имам и сум презадоволен. Самсунгот го имав на 5,6 саати и ги споредував со X8цата. Екранот на ериксонот е појасен и пореспонзивен. Ја би идел на x8.
Батеријата и оперативниот систем се тие кои ме лажат за самсунгот :) Ги имам работено и двата и искрено во тач-скринот не осетив некоја разлика :)
--- надополнето: Nov 23, 2011 12:57 AM ---
Ке почекам уште некој друг да прокоментира, не е на одмет :)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
757
Батеријата и оперативниот систем се тие кои ме лажат за самсунгот :) Ги имам работено и двата и искрено во тач-скринот не осетив некоја разлика :)
--- надополнето: Nov 23, 2011 12:57 AM ---
Ке почекам уште некој друг да прокоментира, не е на одмет :)
Самсунгот има официјален 2.3 ако не се лажам, а Х8 има тиња батерија. Тоа е факт.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Во мала дилема сум... Три телефни мегу кои едниот поефтин меѓутоа доста добар ко останатите два. Прашањето е :
HTC Sensation
http://www.gsmarena.com/htc_sensation-3875.php

HTC Sensation XE
http://www.gsmarena.com/htc_sensation_xe-4164.php

Samsung Galaxy S II
http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php

Разликата во цените е мала а секој во нешто е подобар од другите, ваше мислење ?
Јас би одел на HTC Sensation XE, има најјак хардвер итн ... не сум бил никогаш за галаксиите, многу се лесни и пластични (за мене) нема тежина телефонот, секако единствено нешто добро кај галакси2 е екранот
--- надополнето: Nov 23, 2011 9:14 AM ---
Што би зеле:

Samsung Galaxy Mini s5570, освен помалата резолуција на екранот во се друго е подобар од 8цата, сум имал 8ца и ми стоеше една недела неможев да ја користам, за мене е многу грбав телефон (ноу хард филигс)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Член од
31 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
imam problem so lg p350 optimus, koga ke kliknam na na aplikacijata za slikanje se gasi telefonot. pomos

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Пробај хардресет, можеби некој системски фајл ти фали за подигнување на камерата или е зафатен од друга апликација.
Направи си претходно бекап.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Предности и негативни страни на HTC HD2

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Предности и негативни страни на HTC HD2
Предности:
- Супер за девелопери
- Супер за луѓе што сакаат да си менуваат оперативни системи, денеска WinMob 6.5 - било кој ром можеш, утре било кој андроид ром, задутре било кој WP7 ром можеш - за разлика од 90% од телефоните во светов што ако е например Андроид - само Андроид ромови можеш да ставаш
- Супер брзина, чист екран, екстра камера за цената
- Еден од погласните модерни хај тек телфони
- се и сешто секаде има за него и од софтвер и од хардвер
Негативности:
- Слаба батерија
- Полугумирана маска што се распаѓа
- Стар модел

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Ми треба мала помош.Денес си купив Samsung S5260 но со него не добив USB кабел, сега го приклучив со USB од нокиа но неможе да го најде уредот , а на телефонот ми пишува дека е конектиран...Можно ли е до кабелот да е ?

Kajgana Shop

На врв Bottom