Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа ако за него се е можно, зошто бре Мики потопи, уништување, арки.....? А?
Врти сучи, пак испаѓа дека или не е семоќен и сезнаен, или е садист.

Ќе почнам да верувам дека филмот "Судир на титаните" ја доловува вистината за односот луѓе - богови, то ест НИЕ СМЕ ИМ ПОТРЕБНИ НА БОГОВИТЕ ЗА ДА СО НАШИТЕ МОЛИТВИ ЈА ХРАНИМЕ НИВНАТА БЕСМРТНОСТ, А НЕ ОНИ НАС;)

А јак доказ ли е напишаното од Матеј 19.26:eek:

Тоа е прашање на доверба, која верните ја имаат кон авториетите во Црквата, а не прашање на овосветовно докажување. Или,како што би рекле Светиите: прво веруваме, а потоа знаеме, .т.е. нашето суштинско незнање, го надополнуваме со нашето верување.
--- надополнето: Nov 22, 2011 2:56 PM ---
Епа ако за него се е можно, зошто бре Мики потопи, уништување, арки.....? А?
Врти сучи, пак испаѓа дека или не е семоќен и сезнаен, или е садист.

На овие прашање, веќе се дадени одговори на форумов. Сосема е друго прашањето дали ги прифаќаш или не.

Тоа е прашање на доверба, која верните ја имаат кон авториетите во Црквата, а не прашање на овосветовно докажување. Или,како што би рекле Светиите: прво веруваме, а потоа знаеме, .т.е. нашето суштинско незнање, го надополнуваме со нашето верување.

Исто ти е Мики, сите овосветовни докази што ги носи науката, претставуваат еден вид доверба кон авторитетот наречен закон на природата.

Очигледнио разликата е мала, некој прво верува а отпосле осознава или воопшто нејќе да осознае, а некои пал прво се обидуваат да осознаат па после да веруваат.

Кој како;)

На овие прашање, веќе се дадени одговори на форумов. Сосема е друго прашањето дали ги прифаќаш или не.
Линк некој до одговорите да посочиш ако сакаш....?
Или можеби тоа се некој одговори со суштинско незнаење, надополнето со твоето верување?

Море, ако кажеш дека нештото „...не може...„ така да се случи, значи дека тоа „неможење„ е јак доказ за невозможноста тоа да се случи?

Но, како што би рекол Богочовекот: „...За луѓето тоа не е можно, но за Бога, се‘ е можно....„.(Матеј, 19.26).

Но веќе напишав: растенијата, бидејќи се скроени со поедноставна природа, не мора да се удават во вода за да изгинат, а стихот убо вели дека гулабот донесол маслинов лист, со што се покажува начинот на прежививување кај растенијата: или преку семињата или преку остаток од нивните стебла.

Така, се‘уште можеш да направиш калемење на една овошка на друга, со земање гранче од едната, без притоа да почнеш да го растеж дрвото од неговата семка.

Не е доказ мојот исказ „не може“. Аргументот е во следните параграфи на кои миракулозно не обрнуваш внимание. Нејсе - имам време.

Растенијата, без оглед на тоа од каква природа се, апсолутно сигурно ќе изгнијат и УМРАТ ако 150 дена се потопени во вода, а уште повеќе под катаљон тони вода, каква што би требала да биде водата од еден таков потоп.

Не е потребно школо или посебен разум некој да човек разбере дека после тие 150 дена апсолутно секое дрво на планетата земја ќе умре.

Те разбирам ја ти што викаш за семето, за калемењето, гранчиња-манчиња и следствената ревитализација на растителниот свет. Но, пар дана по повлекувањето на водата (кога Ное го примил гулабот назад), целата земјина топка (ако е ова дебилно - нека е) би останала опустошена и без ниту едно живо копнено растение.

Свеж лист од маслинка - no, no!

Линк некој до одговорите да посочиш ако сакаш....?

Таман работа ако паметам се‘ што е и каде е одговорено на форумов. Но, прочепкај малце на „прашања за христијанството„.
--- надополнето: Nov 22, 2011 3:31 PM ---
Свеж лист од маслинка - no, no!

„No, no , Joe..."'-Silver Convention.

http://www.youtube.com/watch?v=rbJtIO62PUc

Таман работа ако паметам се‘ што е и каде е одговорено на форумов. Но, прочепкај малце на „прашања за христијанството„.

:pos::pos: МИКИ Цар си!!!
Ќе седиш до мене у Ајриш! Па што сака нека биде!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wk8WFekFS0I#t=147s

Маркирано е за 2.27s .

Иначе можеш и цел клип да го изглеаш, пошто е целиот гревовно пригоден. + е bouncy and catchy...

Срам да Ти е!....Ќе Те кажам на мајка Ти....:cautious:

:pos::pos: МИКИ Цар си!!!
Ќе седиш до мене у Ајриш! Па што сака нека биде!
Џабе ќе седи... :) Од седење фајде нема!
Оди ти седни до него во црква! :) Ако си маж! :pos:

Да не се стопам како вештерката од ОЗ? :vozbud:
Нема шанси, штом јас и крст сум бакнал и икона и ништо не ми било(за тест), може да ги посетуваш сепак се црквите архитектонско дело што ни самите верници не знаат зошто е такво, и зошто е врзано со страните на светот!

Во ред, ајде објасни ми/ни‘ зашто се храмовите структуирани токму така не поинаку...

Во ред, ајде објасни ми/ни‘ зашто се храмовите структуирани токму така не поинаку...
Јас да ти објаснам? Ти зошто си тука? А и има протестанти, па има католици, па има православни... Вие ќе си објасните ем да бидиме „тешката“ симболика :) Можеби тогаш ќе се вмешам за да направиме паралела помеѓу старите храмови и вашите новите.
Ќе платиш момче над 11 000 евра ако сакаш јас да објаснувам... Ако за лопата земавте без срам 4200 евра, моите размисли за вас, малку поеќе вредат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom