Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка голема ќе биде ако го критикуваме Ешли Кол.

Here's my theory on AVB and Chelsea's ongoing defensive 'confusion'.

AVB, being new but shrewd, has seen that John Terry has too much power, both within the dressing room and with Abramovich. His tactic, therefore, is to play a high line, thus exposing Terry's lack of pace so that it's plain to everyone (but especially the owner) that he is the defensive weak link and needs to be replaced. AVB can then bring in his own captain and get the power his role needs.

If Terry complains publicly about the tactics then he is admitting that he has no pace. If he complains privately to Abramovich, then AVB's tactic has made it look like he's not acting in the best interests of the club. If Abramovich decides to side with Terry, then AVB walks away with £££'s. Whatever happens, AVB wins.

Anyway, let's hope it drags on all season and they finish 7th.
:rolleyes:

Епа плачкото игра 4-5 сезони на врвно ниво,нема замена,игра по 50 натпревари во сезона,плус настапи за репрезентации,пријателски,вамте-тамте.Има душа човекот,не е робот.
Јас ако би барал кривци,сигурно не би го кривел прв Ешли,има многу пред него кои не заслужуваат да играат во Челзи.
Баш поради тоа, и не му е изговор, јас да зимам плата од 750к неделно би трчал и гол по теренот, овој го и прави тоа но само тоа, му фали употреба на мозок и срце додека игра, затоа и толку голови примаме по левата страна.

Едно е сигурно, Кол е очаен и посакувам што побрз негов трансфер, едно време беше најдобар, сега е тапа, имаме по таапозиција младинци како Анхолт и Бертран во кои имам голема доверба неголи во плачково.

Му треба одмор на човекот,не е веќе за 50 натпревари во сезона..Треба да се играат почесто Р.Бертранд и кога ке се врати од позајмица Ван Анхолт или да се донесе Переира од Порто и ке може човекот на дава максимум на барем 30тина натпревари по сезона..Друга опција е и Луиз лев бек да игра,во Бенфика на таа позиција повеќе играше.

Исто мислам дека крајно време е Боас да престане да го игра како централен бек,затоа што не е за таа позиција..Повеќе ке има слобода во средниот ред или како десен/лев бек и ке може да оди напред секој напад..

Глупости, каква плата зима и 50 натпревари му се малку, и башка професионалец е, не ме интересира, исто како и нив што не ги интересира ништо за Челзи.
Колку посакувам да сум Абрамович, цел тим би намавал, би ги поретерал од Англија.
И Боаш мора да се освести веќе дека вака не оди, дека некои играчи мора да заминат или да дремат на клупа, крај краева имаме добри резерви, Бертран, Лалкович, Анхолт, Клифорд, МекЕхран, ги имам гледано сите како играат и играат 10 пати посигурно, и попаметно од овие платеници што ги имаме во тимот.

Глупости, каква плата зима и 50 натпревари му се малку, и башка професионалец е, не ме интересира, исто како и нив што не ги интересира ништо за Челзи.
Колку посакувам да сум Абрамович, цел тим би намавал, би ги поретерал од Англија.
И Боаш мора да се освести веќе дека вака не оди, дека некои играчи мора да заминат или да дремат на клупа, крај краева имаме добри резерви, Бертран, Лалкович, Анхолт, Клифорд, МекЕхран, ги имам гледано сите како играат и играат 10 пати посигурно, и попаметно од овие платеници што ги имаме во тимот.

Не би му биле малку 50 натпревари ако играше во Италија или Шпанија,ама во Англија каде што се игра 10 пати побрз фудбал не е веќе способен за таа бројка на натпревари.. Лани мислам дека сите 38 натпревари во ПЛ ги одигра и изгледа се нема повредено уште од април 2010та..

Е што сега, ќе го оправдам дека е неспособен затоа што играл 50 натпревари?
Оправдување нема, сите се кохштаплери и не ги боли ни за Челзи ни за ништо, битно им е само неделната плата да се зема и тоа е.
Освен Ивановиќ и Мата, никој друг не го заслужува местото во Челзи, посебно не да ги брани боите на овој клуб, дури и Лампард и Тери кои претставуваа легенди, сега се бледи, анемични, непрепознатливи.

Што има врска колкава плата зема,кога е веќе истрошен?Кога не му може душа.Оди и трчај цел ден низ град,и после навечер земи искачи се на некој врв планински,јас ќе ти дадам колку сакаш пари.
Ешли Кол е најмалку крив од останатите,иако беше кривец за голот на Џонсон.
За МекЕкран се согласувам,ако веќе не го игра,тогаш нека го даде во Свонси на позајмица или во Болтон,за да се искали и од наредна сезона да се пробие и во прв тим.Клифорд ништо посебно,Бертран е добар,не знам зошто не го форсира,барем против полесни противници.Лалковиќ е напаѓач,и е многу добар за негови години,ама не знам.Штом Лукаку не го игра,за него да не правам муабет.

Што има врска колкава плата зема,кога е веќе истрошен?Кога не му може душа.Оди и трчај цел ден низ град,и после навечер земи искачи се на некој врв планински,јас ќе ти дадам колку сакаш пари.
Ешли Кол е најмалку крив од останатите,иако беше кривец за голот на Џонсон.
За МекЕкран се согласувам,ако веќе не го игра,тогаш нека го даде во Свонси на позајмица или во Болтон,за да се искали и од наредна сезона да се пробие и во прв тим.Клифорд ништо посебно,Бертран е добар,не знам зошто не го форсира,барем против полесни противници.Лалковиќ е напаѓач,и е многу добар за негови години,ама не знам.Штом Лукаку не го игра,за него да не правам муабет.
Што да ти речам, проблемите се огромни, и никој тренер нема мадиња да игра со млади играчи.

Што да ти речам, проблемите се огромни, и никој тренер нема мадиња да игра со млади играчи.

Баш ме интересира што ќе направи против Волвс.Ај со Леверкузен можеби нема толкави мадиња за да излезе со променет состав,ама со Волвс баш сакам да видам со каков состав ќе излезе.
И не ми е јасен Боас.Кога веќе Калу го избаци и од клупа,зошто не го стори истото и со Малуда,не гледа дека Малуда е најслабиот играч во Челзи моментално,а и во последните 3 години?

Welcome to the reality.

Или можи и не, од ко видов дека Малуда и Анелка биле ѓубре, а Мата стварно чинел. :pos:

А зарем има тренер на Челзи кој работел за Абрамович кој не завршил со win ситуација досега, безразлика што правел и не правел? Зборуваме реално, ако зборуваме за исфрлање гомна од уста, тогаш се повлекувам.

Welcome to the reality.

Или можи и не, од ко видов дека Малуда и Анелка биле ѓубре, а Мата стварно чинел. :pos:

А зарем има тренер на Челзи кој работел за Абрамович кој не завршил со win ситуација досега, безразлика што правел и не правел? Зборуваме реално, ако зборуваме за исфрлање гомна од уста, тогаш се повлекувам.

Maта не го ставај во уста,исто и Ивановиќ и Чех.За другите збори колку сакаш.

Сега со Леверкузен ќе биде пеколно тешко.На домашен терен се многу јаки тие.Додуша неважно ми е дали Челзи игра на гости или дома.Секако може да прими два,три или пет гола.Несигурна ми е секоја утакмица веќе,и за со Волвс се плашам дека ќе изгубиме,без разлика што играме на Стемфорд.
Ех,какви времиња дојдоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom