A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Случајно да не е заглавен https://secure.on.net.mk/users/nlogin.php .. еве неколку дена по ред ми покажува една иста бројка кај потрошени мб.. :confused:
И кај мене е заглавено... Ја па деновиве си спуштам филмчиња, клипови и си викам добро имам уште многу за трошење - да не не скинат од еднаш сега 5ГБ!!! :S

(Неверојатно): Или случајно да не не закачат (частат) на 400ГБ пакет? Пошто сега нема друг :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
И кај мене е заглавено... Ја па деновиве си спуштам филмчиња, клипови и си викам добро имам уште многу за трошење - да не не скинат од еднаш сега 5ГБ!!! :S

(Неверојатно): Или случајно да не не закачат (частат) на 400ГБ пакет? Пошто сега нема друг :)
Aбе јас се пазам, ама знаеш како е во сообраќајот, ти пазиш, ама некој друг ќе те слупе :D
Баш сеа проверив и истото е.. покушав да им звонам и ме маткат дека сите оператори биле зафатени .
Пази да не ни го закачат на крај да му доплаќаме за секој 1гб потрошен над лимитот. ..а ова ти што го кажа е Sci Fi Movie :D

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Случајно да не е заглавен https://secure.on.net.mk/users/nlogin.php .. еве неколку дена по ред ми покажува една иста бројка кај потрошени мб.. :confused:
Кај мене не ми се верува дека е заглавено. Али баш ќе го следам деновиве.
Сега е 113 гига што е немогуќе дури и теоретски. Половина од тоа па до 60 можеби (игрите од по 18, 12, 5, 10 гига ...севкупно 50 и 3-4 филма од просек по 1 гига) ама 113... :confused: физички не можам да постигнам. Со 2.3 мбпс брзина и чести падови на врската треба дење ноќе да симнувам. Дури и од техничка им беше чудно што пријавив мала брзина, а толкав сообраќај.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Од денес и јас преминав од Дуо на Руо :pos: Боом-от ми е пуштен но гледам дека сеуште и брзината ми е 10 мб од екстримот,а на secure веке ми куца од тековните 400 гига(немам теоретски шанси да го потрошам па исто како неограничен ми е)доколку ми остане вака 10 мегабити со 400 гига ке ми биде топ.Само едниот приемник на бумот ме дупи после ке го вратам. :D

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
И како сте задоволни од новиов пакет Fix/Net/TV TOTAL ???
Интернетот стабилен им е ??

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Сега е 113 гига што е немогуќе дури и теоретски.
...Со 2.3 мбпс брзина...
да се самоцитирам. Од вчеравечер од 18 часот до сега до 20 часот (115.7 гига) сум симнал 2.7 гига кога ни игра ни филм сум симнал, половина ден сум бил на работа и при брзина од 2.04 Мбпс :tapp:

Како се раскинува договор со Оне? Мене ми истекува отприлика декември, дали уште важи ако не одиш месец дена пред крај на договорот ќе ти го продолжат автоматски (т.е. после помалку од месец не можеш да раскинеш) или сега со завршување не се продолжува автоматски?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
да се самоцитирам. Од вчеравечер од 18 часот до сега до 20 часот (115.7 гига) сум симнал 2.7 гига кога ни игра ни филм сум симнал, половина ден сум бил на работа и при брзина од 2.04 Мбпс :tapp:

Како се раскинува договор со Оне? Мене ми истекува отприлика декември, дали уште важи ако не одиш месец дена пред крај на договорот ќе ти го продолжат автоматски (т.е. после помалку од месец не можеш да раскинеш) или сега со завршување не се продолжува автоматски?
Оди си со време, мислам дека уште не е донесен таков закон, за да неможат автоматски да ти го продолжат договорот. Само се збореше дека ќе биди така, но сеуште нема ништо.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Оди си со време, мислам дека уште не е донесен таков закон, за да неможат автоматски да ти го продолжат договорот. Само се збореше дека ќе биди така, но сеуште нема ништо.
Фала за инфото Види Фотос. Ми прекипе, кога нема проблем се ептен ок со брзина и стабилност ама кога има...со техничка се многу слаби. Две недели ме маткаат со ресетирање на модем :unsure:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
HD канали има само на макств...близоо можеби усте некој ама на бум тв НЕМА HD канали...а брзината горе долу во ред е...некој нема ни 1мб

Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
T - home od aspekt na kvalitet i postojanost so aktivna podrska e najdobar,no cenata blagodarenie na nasite vladeteli (kako sopdtvenici so 49 %) e previsoka.Za primer vo edna Bugarija za 400 denari(12.99)leva davaat nevozmozni uslugi.malku poskapi se vo Hrvatska,Slovenija Germanija,no sepak daleku poevtini od nas.Definitivno se prefrluvam na novata ponuda od One(999)denari,no me interesira dali postoi moznost za postavuvanje ruter,davaat tie,sto kako ako znae nekoj.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Definitivno se prefrluvam na novata ponuda od One(999)denari,no me interesira dali postoi moznost za postavuvanje ruter,davaat tie,sto kako ako znae nekoj.
Како мислиш дали постои можност за рутер ? Неможат да го ти забранат они тоа. За давање, не даваат, нема ни потреба на сите да даваат. Сам си купуваш рутер и си правиш што сакаш со мрежата.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Како мислиш дали постои можност за рутер ? Неможат да го ти забранат они тоа. За давање, не даваат, нема ни потреба на сите да даваат. Сам си купуваш рутер и си правиш што сакаш со мрежата.
Они даваат вежичен рутер слично како кај Т Хоме.Ја се префрлам и кога потпишав договор така ми кажаа

Kajgana Shop

На врв Bottom