еми пробав јас али неќе, таков корисник не постои, а со истото корисничко име и пасворд на линкот за ЛАН, ме логира, треба различни или истите се ?и ја сум лан -.- и има
на страната шо ти кажав
пошто ја други неам
еми пробав јас али неќе, таков корисник не постои, а со истото корисничко име и пасворд на линкот за ЛАН, ме логира, треба различни или истите се ?и ја сум лан -.- и има
на страната шо ти кажав
Не си го знаеш јузерот и пасвордот, не е истиот со логирањето на https://clients.cabletel.com.mk/lanlogin/index.phpеми пробав јас али неќе
Некит ни така, ај утре посабајле ќе им вртам у техничка, сеа гужва е, ќе се изначекам.Не си го знаеш јузерот и пасвордот, не е истиот со логирањето на https://clients.cabletel.com.mk/lanlogin/index.php
генерички јузерот ти е XXXYYY каде XXX се првите три букви од името на кого е регистриран, а YYY се презимето
пасвордот е исти ко јузерот
Ти можеби си генерирал 400-500 гига сообраќај за овие неколку дена, но не ти се „брои“ целиот сообраќај. Не се брои кон youtube, а не се брои ни кон бугарските ИП адреси. Не се брои ни локалниот сообраќај кон ИП адреси од Близу. Се' на се' тие го бројат само интернационалниот сообраќај, за кој не верувам дека ти е повеќе од 100-200 гига, односно кај мене статисички излегува околу една четвртина (максимум една третина) од вкупниот сообраќај што го генерирам.Иначе ме интересира, иако пакетиве се неограничени, има негде да се види колку имаме потрошено ?
ја типувам за овие 3-4 дена како што сум корисник, сигурно иам претепано некој 400-500 гига
Како бе не се брои јутуб и трансфер кон бугарија?Ти можеби си генерирал 400-500 гига сообраќај за овие неколку дена, но не ти се „брои“ целиот сообраќај. Не се брои кон youtube, а не се брои ни кон бугарските ИП адреси. Не се брои ни локалниот сообраќај кон ИП адреси од Близу. Се' на се' тие го бројат само интернационалниот сообраќај, за кој не верувам дека ти е повеќе од 100-200 гига, односно кај мене статисички излегува околу една четвртина (максимум една третина) од вкупниот сообраќај што го генерирам.
Ако така гледаме, кај ДТВ од 120 има напишано 84 канали. Не се сите ставени тука пошо има многу шкљ програми.http://www.blizoo.mk/dtv_60.html
Haha digitalna tv 60 kanali,a na sajtot 36 kanali ima,znaci od start ti kazuvaat kolku kvalitet dobivas
Интересна работа, тогаш немам ни 50 гига, 80% од трафикот сигурно ми е од замунда, нешто тракер-мк и youtube, иначе youtube има сервери во Бугарија или што е фората ?Ти можеби си генерирал 400-500 гига сообраќај за овие неколку дена, но не ти се „брои“ целиот сообраќај. Не се брои кон youtube, а не се брои ни кон бугарските ИП адреси. Не се брои ни локалниот сообраќај кон ИП адреси од Близу. Се' на се' тие го бројат само интернационалниот сообраќај, за кој не верувам дека ти е повеќе од 100-200 гига, односно кај мене статисички излегува околу една четвртина (максимум една третина) од вкупниот сообраќај што го генерирам.
Zamunda е бугарски сајт нели...па, има нека тајна везаИнтересна работа, тогаш немам ни 50 гига, 80% од трафикот сигурно ми е од замунда, нешто тракер-мк и youtube, иначе youtube има сервери во Бугарија или што е фората ?
јузерот и пассот може да ти бидат и телефонот шо си го оставил за контакт, мене така ми се.Некит ни така, ај утре посабајле ќе им вртам у техничка, сеа гужва е, ќе се изначекам.
Немој да не си навлечеш проблеми самоПошто сакам да поднесам петиција за приклучок во зградата во која живеам, ќе може ли да сумираме, да ми кажете сите што живеете во различни делови на Скопје како сте задоволни од услугата кај вас? Пошто јас кај баба ми го имам нетов и сум ептен задоволен, ама па од друга страна колешка на татко ми го има во Кисела Вода и не и чинело(сепак, ова не е некој релевантен извор..). Ми треба потврда дека секаде е океј, за да бидам на чисто кога некој од зграда ќе го убедувам дека е добар нетот и дека ќе им биде боље на Blizoo него на Telekabel..
--- надополнето: Nov 21, 2011 4:23 PM ---
Zamunda е бугарски сајт нели...па, има нека тајна веза
Еми ништо не ми кажаа, сеа треба да ги погодувам, ете кај некој име и презиме, кај некој број...јузерот и пассот може да ти бидат и телефонот шо си го оставил за контакт, мене така ми се.
пробај ти сеа, во договорот ти пишува ваљда како е, неам видено дали се исти договорите како претходно..Немој да не си навлечеш проблеми само
ипак во цела зграда, секакви си живеат, од пребирливи, до неуки за интернет и компјутери...за секој проблем има првин тебе да ти се качат на глава, во секој случај за интернетот, стабилност, брзина давам 10/10, за 4-5 дена користење што го имам, иначе населба Гази Баба.
--- надополнето: Nov 21, 2011 4:29 PM ---
Еми ништо не ми кажаа, сеа треба да ги погодувам, ете кај некој име и презиме, кај некој број...
Да си ми жив и здраво братко, со мобилката епробај ти сеа, во договорот ти пишува ваљда како е, неам видено дали се исти договорите како претходно..
Да друже, и баш ради тоа прашувам, пошто ако нешто не чини со интернетот ќе ми го потат мене. Добро е тоа што не мора станарите да се обврзат на година или две, ќе си пробаат, па ако им се бендиса ќе си напраат договор. Требало само да се покаже дека има заинтересираност. А стабилноста и брзината на интернетот зависат од повеќе фактори, нели...Немој да не си навлечеш проблеми само
ипак во цела зграда, секакви си живеат, од пребирливи, до неуки за интернет и компјутери...за секој проблем има првин тебе да ти се качат на глава, во секој случај за интернетот, стабилност, брзина давам 10/10, за 4-5 дена користење што го имам, иначе населба Гази Баба.
--- надополнето: Nov 21, 2011 4:29 PM ---
Еми ништо не ми кажаа, сеа треба да ги погодувам, ете кај некој име и презиме, кај некој број...