A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Луѓе седмица имате (претпоставувам), и да е некој јак вирус, дефендерот ќе се активира, од кога имам седмица немам ништо силно закачено освен некои „ситни“ малвери кои малвербајтс ги чисти со еден скен. Инсталирав и Касперски еднаш за да проверам дали е вака и тој ништо не најде.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јок дефендерот е доста слаб, е сега еден сегемент од заштитата на Windows е доста добрa, но само ако си напреден корисник, и знаеш како да го подесиш, (rules - inbound -outbund) а тоа е Firewall-от :)

Иначе за друг пат,ако сакаш да провериш дали имаш некоја гадинка во компјутер, заборави инсталирање на антивирус, ако не си запознаена со процедурата на целосно одстранување потоа, затоа што избришан антивирус, само од контрол панел е далеку од избришан, и истиот знае да направи доста проблеми. Како и да е еве кои програми се дури повеќе од доволни за целосен тест на еден компјутер.

Еmsisoft Anti Malware 6.0
Hitman Pro
Malwarebytes (иако веќе го спомна)
TDSS Killer (користете го во safe mode)

Скенирањето со овие 4 програми, и резултат = 0 инфекции, значи дека вашиот систем е 99.9% чист.

Се извинувам за офтопик, забегавме :D

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Тие што се на Blizoo, ова новото „оптичката моќ“ може некој да потврди дека оптика носат до дома? Дека влакно оптичко уштекуваат у медиа конвертер или па истата инсталација само се зголемува брзината.

Малце ми е нелогично, инвестиција никаква немаа (барем кај мене у маало) а ми нудат пакет оптика.
Да бидам искрен и малце нерелано ми беше кога чув. Тоа се гради, инфрастурктура е, они од ништо - бап - Fiber Power!

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Тие што се на Blizoo, ова новото „оптичката моќ“ може некој да потврди дека оптика носат до дома? Дека влакно оптичко уштекуваат у медиа конвертер или па истата инсталација само се зголемува брзината.

Малце ми е нелогично, инвестиција никаква немаа (барем кај мене у маало) а ми нудат пакет оптика.
Да бидам искрен и малце нерелано ми беше кога чув. Тоа се гради, инфрастурктура е, они од ништо - бап - Fiber Power!
Оптика до дома не носат, оптиката ја носат до маало, ја уштекуаат у една главна кутија, ко централа ли не знам што им е, и од тоа вадат бакарни кабли до корисниците до дома, тој е принципот кај мене, на тој начин сум поврзан јас и брзината е лудница, симнува и качува со по 8-9 мегабајти во секунда.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Оптика до дома не носат, оптиката ја носат до маало, ја уштекуаат у една главна кутија, ко централа ли не знам што им е, и од тоа вадат бакарни кабли до корисниците до дома, тој е принципот кај мене, на тој начин сум поврзан јас и брзината е лудница, симнува и качува со по 8-9 мегабајти во секунда.
Значи повторно останува поврзувањето она - старото - коаксиалка па преку штекови у тв и модем? Оној стариот модем го имаш така.. Вертикалната моторола или имаа сега некој нови легнати (али тие идеа со VoIP) ако земеш и тел од кај нив?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Значи повторно останува поврзувањето она - старото - коаксиалка па преку штекови у тв и модем? Оној стариот модем го имаш така.. Вертикалната моторола или имаа сега некој нови легнати (али тие идеа со VoIP) ако земеш и тел од кај нив?
Не, немам модем, дирекно сум врзан од бандера во кукиште :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Јок дефендерот е доста слаб, е сега еден сегемент од заштитата на Windows е доста добрa, но само ако си напреден корисник, и знаеш како да го подесиш, (rules - inbound -outbund) а тоа е Firewall-от :)

Иначе за друг пат,ако сакаш да провериш дали имаш некоја гадинка во компјутер, заборави инсталирање на антивирус, ако не си запознаена со процедурата на целосно одстранување потоа, затоа што избришан антивирус, само од контрол панел е далеку од избришан, и истиот знае да направи доста проблеми. Како и да е еве кои програми се дури повеќе од доволни за целосен тест на еден компјутер.

Еmsisoft Anti Malware 6.0
Hitman Pro
Malwarebytes (иако веќе го спомна)
TDSS Killer (користете го во safe mode)

Скенирањето со овие 4 програми, и резултат = 0 инфекции, значи дека вашиот систем е 99.9% чист.

Се извинувам за офтопик, забегавме :D
уште едно ;)

http://www.z-oleg.com/secur/avz/

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Значи LAN. Имаш телевзија, или пак само интернет?
Да ЛАН, чисто нет.
имаат комшии пакети така со телевизија и телефон, али појма неам што модем користат, но брзини исто вака ѕверски вадат :)

G

galaxy

Гостин
Немам интернет. На модемот свети лед диодата со Интернет. Пробав се, рестартирање, ресетирање, на друг пц. со друг днс, и пак нема.
Совет?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
јави се на техничка поддршка

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Иначе ме интересира, иако пакетиве се неограничени, има негде да се види колку имаме потрошено ?
ја типувам за овие 3-4 дена како што сум корисник, сигурно иам претепано некој 400-500 гига :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Иначе ме интересира, иако пакетиве се неограничени, има негде да се види колку имаме потрошено ?
ја типувам за овие 3-4 дена како што сум корисник, сигурно иам претепано некој 400-500 гига :)
https://clients.cabletel.com.mk

Kajgana Shop

На врв Bottom