T
Tetro
Гостин
Јас гледам разлика. И тоа е проблем голем, дека плаќам даноци и јас. Но менаџирањето на една вака голема компанија како ЈСП, дека пред 3-4 години ги покачија цените како резултат на зголемувањето на цените на нафтените деривати, па после да немаат ниту денарче на страна останато, па задолжувања, па нови автобуси (донација од Влада, уствари од наши џебови), старите на топење во Макстил, дел од нив во другите села низ Македонија, нека се радуваат на старо ако не можат на нови,... и на крај да има ново покачување на цените...Скопје има Скопјани, можеби 200 000, од 1 милион. Се останато е дојдено и тоа никој не го негира. Сите тие луѓе денес се чувствуваат како скопјани и не гледам ништо погрешно во тоа.
Можеш да го користиш ,,аргументот,, до кога сакаш, ова е МОЕ мислење и стојам зад него, и ако е поинаку, нема да ми се допадне.
Тоа што ти го сакаш најди го во некоја Утопија, не на оваа планета. Сакаш работни места... ете се отворило нешто. Ама сега одма има друг проблем.
До вчера пешки одеа по 10 км од селата, сега автобус со кој јас вака искомплексирана се возам, за нив е испод чест.
Што те прави тебе поразличен од оној кој со книшка се вработува? Јас не гледам разлика.
Ова е чисто, мазохистички, другарице.
Пример: Да се радуваш дека чичко полицаец ти пишал казна за прекршок, којшто го немаш сторено, и знаеш дека е неисправно, но се радуваш дека твоите пари завршуваат во државната каса, и се фалиш по другари како добро функционира системот.
Браво.