Колку програмери не има на форумов?

C/C++, C#, Visual Basic, HTML и сега го учам ASP.NET ...

Инаку C, HTML и ASP ги владеам најдобро. А никако да ми легне објектно-ориентираното програмирање засега :cautious:

Pascal/Delphi - солидно
C/C++ по малце, недоволно да се положи ни еден од нив :LOL:
И летово почнав да учам Visual Basic, али ме фати мрза и баталив :oops:

C/C++, Java, HTML но SQL најмногу сакам, во фаза на учење сум и засега најинтересно ми е :)

Студирам Компјутерски науки и инженерство, па демек знам по малку :D

И не е важно колку знаеш теорија туку практично а мислам дека сите шо набројувате да ве ставам на лаптоп да програмирате нема да знаете да оправете ниедна прогарама. :D
101% ги знам овие јазици.
C/C++, C#, Visual Basic, Јava, SQL, Web Design
од другите јазици синтакса и основни работи, а и нема потреба да ги изучувам овие се најбарани. ;)

И не е важно колку знаеш теорија туку практично а мислам дека сите шо набројувате да ве ставам на лаптоп да програмирате нема да знаете да оправете ниедна прогарама. :D
101% ги знам овие јазици.
C/C++, C#, Visual Basic, Јava, SQL, Web Design
од другите јазици синтакса и основни работи, а и нема потреба да ги изучувам овие се најбарани. ;)
Web design програмски јазик, првпат слушам, ова да не е јазик во развој во тајната лабараторија на Google...

(PHP,HTML,АJAX,...) и тоа е еден начин на програмирање т.е пишување код. ;)

Кога веќе си ги групирал подобро PHP стави го во јазици, а и Javascript ... HTML не е програмски јазик, ниту пак SQL, а уште помалку Ajax.Репликиве инаку се веројатно поради твојата воведна реченица, а не дека не си во право :)

(PHP,HTML,АJAX,...) и тоа е еден начин на програмирање т.е пишување код. ;)
Знам друже што сакаш да кажеш, ако некој сака да се направи попаметен од другиот секогаш може да најде начин, еве сега може да ти кажам дека пхп е скриптен, целта ми беше да не ги обесхраруваш луѓето со такви констатации дека само ти можеш само да програмираш и е многу тешко, треба труд да се вложи, ама не е ракетна наука програмирањето.

Delphi за програмирање и SQL за бази. Не ги знам другите јазици ама со овие работам од одамна и ги знам стварно добро.

Dali moze nekoj da mi pomogne so ovaa zadaca: 1+(1+2)+(1+2+3)...(1+2+...n) , treba da bide napisana kako potprograma vo pascal. blagodaram :)

Кога веќе си ги групирал подобро PHP стави го во јазици, а и Javascript ... HTML не е програмски јазик, ниту пак SQL, а уште помалку Ajax.Репликиве инаку се веројатно поради твојата воведна реченица, а не дека не си во право :)
PHP и JavaScript се скрипти не јазици.
--- надополнето: Dec 1, 2011 3:11 PM ---
101 % не ги знае јазиците тој што ги напишал, а не ти бе друже.. мислам кажи си од што имаш познавање а не да се правиш GodFather :)

Воведот и развојот на темава се смешни... Прва работа... ако знаеш C++ конзолно програмирање тоа незначи дека знаеш C++ туку тоа може да се дефинира како познавање на основите на C++ (истото важи и за останатите програмски јазици). Друга работа... (x)HTML, XML, AJAX, .NET и други технологии и слично се наведени како програмски јазици... трета работа, се убацува некој што не прави разлика помеѓу скриптен јазик и скрипта... којзнае уште што нема да видиме на темава. :)

кај мене делфи у 2ра учевме
Делфи во четврта другарче. :)

Ау ама се практични факултетиве во Македонија, јас разбирам дека треба наставна програма да се напише и све тоа, но јас Делфи го работев 97 и веќе сум го заборавил, пошто одамна не се користи баш многу многу. Ако веќе се вади кадар, нека се вади спремен кадар....

Ау ама се практични факултетиве во Македонија, јас разбирам дека треба наставна програма да се напише и све тоа, но јас Делфи го работев 97 и веќе сум го заборавил, пошто одамна не се користи баш многу многу. Ако веќе се вади кадар, нека се вади спремен кадар....
никој не рече дека е застарена програма. но да те прашам нешто. запознаен си дека делфи до ден денес се користи во комерцијална банка на пр имер? и дека секоја можна апликација што ја имаат ( десктоп ) е Делфи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom