Страшниот Суд

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Се удави кутра тема. Значи, Ристос ис каминг бек, и време е за страшниот суд. Секоја душа излегува пред него, и се отвара книгата на жиувотот на дотичната душа. Ова правел, она правел, плусој, минуси...

Замислете некоја исклучително дрска душа, како големиот инквизитор, да побара отчет од Исус. Нешто во стилот, зошто се стандардите толку високо поставени, зарем за само малкумина му е важно на Бог, што ќе правиме со кутрите души кои не можеле да живеат со толку високи стандарди и такви слични весели теми...

Бостонските адвокати нема да можат да го одбранат...

Точно. Се знае Кој ќе суди.
Инаку да. Имам личен опит, се покајав за своите гревови...:)
Се каам и за неопростивиот грев, а тоа е посочување на основните поими,вредности и догми на некои кои се декларираат како христијани а немаат абер од сето тоа.
Ти имаш личен опит?
Твоите колеги по конфесија имаат?

Само оние кои доброволно се декларираат за припадници на одредена конфесија која своето постоење го оправдува и легитимира со постоењето на Неговиот збор, како што е даден во писмото - мораат да ја исповедаат и практикуваат верата, како што богот во кој веруваат заповедал.
Значи ако се декларираат како христијани само во тој случај. Не сметаш дека самата декларација треба да стои позади некаква содржина, а не само празна реторика, страв и суеверие комбинирано со неколку ритуали (пагански:icon_lol: ) за време на големи верски празници...
Никој не ве тера да се декларирате, нели.
За будисти,суни муслимани,зулу пагани,абориџини или сики или слични на нив...важат други правила и прописи.

А и ти не одговори на многу прашања...којзнае зошто...

Све си натокмил и све знаеш. Нормално, сеа е ред другите да ги доведеш у ред. Са хималајских висина твога интелекта и искуства. Мене не ми упатувај такви прашања. Прашањето е за форумски курнази кои ad nauseam се просераваат за ѓаоли, страшни судови, исполнуење на закони, смирение и покајание. Со цинизам, злорадост, пуно смајлиња и извичници.

Све си натокмил и све знаеш. Нормално, сеа е ред другите да ги доведеш у ред. Са хималајских висина твога интелекта и искуства. Мене не ми упатувај такви прашања. Прашањето е за форумски курнази кои ad nauseam се просераваат за ѓаоли, страшни судови, исполнуење на закони, смирение и покајание. Со цинизам, злорадост, пуно смајлиња и извичници.

Уживај си Петре во незнаењето како сосема легитимен middle of the road претставник на својата конфесионална определба.Ништо повеќе, ништо помалку.
Ако некој загребе под површината на декларативната припадност, лишена од содржина и богата со лицемерие се активира одбрамбениот механизам на рандом конфесионален припадник, паѓа смоквиниот лист на наводна култура,пристојност и елоквентност и се доаѓа до испади на краен примитивизам и навреди...

Не ме изненадуваш воопшто, напротив...:)

Секој со својот крст, Петре...:icon_lol:

Се удави кутра тема. Значи, Ристос ис каминг бек, и време е за страшниот суд. Секоја душа излегува пред него, и се отвара книгата на жиувотот на дотичната душа. Ова правел, она правел, плусој, минуси...

Замислете некоја исклучително дрска душа, како големиот инквизитор, да побара отчет од Исус. Нешто во стилот, зошто се стандардите толку високо поставени, зарем за само малкумина му е важно на Бог, што ќе правиме со кутрите души кои не можеле да живеат со толку високи стандарди и такви слични весели теми...

Бостонските адвокати нема да можат да го одбранат...

Патот до спасението е тежок бидејќи е поставена квота од 1/3 до 2/3 од душите од стварањето на светот.
А стандардите можеби не се толку високи колку што лажните припадници на верата се слаби и склони на искушенија...

Значи, сеа доаѓа или не судниот ден? Пошто кошто глеам Страворгин со право пиша дека се удави кутрава тема.. епа чим се удавила, да доудавиме..

Ајде со песна...

гледам дека по трет пат дрндам за Страшниот суд.. али нема везе.. еве ќе бидам досаден и упорен (ваљда и ќе успеам да преобратам некој што верува во Страшниот суд со овакви перверзии)

еве изволте ... 21 Октомври сме, а надвор времето е прекрасно, па спроед тоа еве прочитајте за чичето што го „предвидува“ страшниот суд...

http://www.msnbc.msn.com/id/44983933/ns/technology_and_science-science/

Страшен суд имате секоја ноќ пред да заспиете и ако си правите рекапитулација нормално за поминатиот ден: што вие направивте полезно во денот што изминал!
Затоа, не забегувајте!

Народите кои не Те почитуваат го истурија својот бес, но сега дојде времето на Твојот гнев! Дојде време да им се суди на умрените, да се наградат Твоите слуги, пророците, и сите Божји луѓе - оние што имаат страхопочит спрема Твоето име, мали и големи. Дојде време да бидат уништени уништувачите на Земјата!“ http://www.youtube.com/watch?v=11iCmzGnOI8

Народите кои не Те почитуваат го истурија својот бес, но сега дојде времето на Твојот гнев! Дојде време да им се суди на умрените, да се наградат Твоите слуги, пророците, и сите Божји луѓе - оние што имаат страхопочит спрема Твоето име, мали и големи. Дојде време да бидат уништени уништувачите на Земјата!“ http://www.youtube.com/watch?v=11iCmzGnOI8
Кога таквиот бог ќе ми покаже молба каде јас барам од него да бидам создаден, тогаш ќе има за право да ми поставува услови и да бара нешто за возврат, затоа што ме создал.

Сите вие што мислите дека почитта може и треба да се изнуди со сила, закана и заплашување, наместо да се заслужи, сте искрено за жалење.

П.С. Дали со видеово сакаш да кажеш дека 21 12 2012 е "времето" кое е дојдено за да твојот бог (кој е љубов) го истури својот гнев на нас?

Кога таквиот бог ќе ми покаже молба каде јас барам од него да бидам создаден, тогаш ќе има за право да ми поставува услови и да бара нешто за возврат, затоа што ме создал.

Сите вие што мислите дека почитта може и треба да се изнуди со сила, закана и заплашување, наместо да се заслужи, сте искрено за жалење.

П.С. Дали со видеово сакаш да кажеш дека 21 12 2012 е "времето" кое е дојдено за да твојот бог (кој е љубов) го истури својот гнев на нас?
vremeto 21 .12 2012 e vo znakot na vodolijata , ili doba na antihristot, zivi bile pa ke videme sto ke bide ,no nekako na arno ne odat rabotive

Каков верник си ти?Во ниедна религија не е одреден датумот на крајот на светот.

vremeto 21 .12 2012 e vo znakot na vodolijata , ili doba na antihristot, zivi bile pa ke videme sto ke bide ,no nekako na arno ne odat rabotive
Догодина ова време, кога се ќе си биде како и сега, дали и тогаш ќе бидеш убеден во тоа што го веруваш?

da taka e pojavata na noviot mesija ili antihristot mozno e da e vo 2012
И кој ќе знае кој е Антихристот. Ќе му пишува на чело? Во светот веќе постојат повеќе луѓе кои можат да се квалификуваат за таа работа. Зошто мислиш дека веќе не е дојден, туку дека треба да дојде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom