Football Manager 2012 - Општа дискусија

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Колку што имам аут средства, толку имам и ин. Буџетот го намалувам за сметка на платите и... воала: перфектен тим. :) Ненормални зделки имам направено... Манчестер ми ги зедоа Елиа и Красич за 20 и 25 милиони, со тие пари ги зедов Валенсија и Гансо. Вилшер на позајмица ми беше, со опција да го купам за 30 милиони, али попуштија па за 15 го зедов. Толку добив за Матри од Валенсија. Ѕиглер, Лихштајнер, Екдал, Џовинко, Мело и Маркисио ми донесоа 45 милиони, со тие пари си ги зедов Рафина, Стеген, Поли и Навас.

По крајот на првата сезона, со парите од Мота, Де Чеље, Пациенца, Кваљарела, Пепе, Џакерини ги зедов Тевес, Исла и Кардозо. + - некои трансфери, и тоа е тоа. :)

Да напоменам, поголемиот дел од играчите што ги имам донесено или беа на трансфер листа, или беа при крај со договорите.
HG at Nation 2-ца имаш, HG at Club 0 :/

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На форумиве странски се врти еден многу популарен челинџ:

Take the San Marino club team from the lower Italian leagues to Serie A glory. The second part is to get cracking with the international side and eventually win the World Cup

Г

Гучи

Гостин

10 натпревари без примен гол, и нормално низата ми ја заеба Кара со автогол :vozbud: :tapp: али му простувам, од коа ми се повреди Агер царува у одбраната :love:

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Дали мора да чекам дур го тупат резултати од Bahrain under 21s vs Russia under 21s ???

Чекањето ми ја ништи желбата за играва...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490

Veltins-Arena, место каде што парите ја губат својата вредност. :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Veltins-Arena, место каде што парите ја губат својата вредност. :D
Што е финтава со Дани и Сити !? И на 2010, и на 2011 го купуваат кај мене... и сеа на 12кава, а глеам и кај тебе го зеле... :icon_lol:

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Што е финтава со Дани и Сити !? И на 2010, и на 2011 го купуваат кај мене... и сеа на 12кава, а глеам и кај тебе го зеле... :icon_lol:
Исто и кај мене го земаат Дани, хахаха.. What sorcery is this?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Исто и кај мене. На секоја "сејфка" Дани иде во Сити :D

Ама после ми го дадоа на позајмица на мене. :D

O

ob1

Гостин

10 натпревари без примен гол, и нормално низата ми ја заеба Кара со автогол :vozbud: :tapp: али му простувам, од коа ми се повреди Агер царува у одбраната :love:
Со Ливерпул играш? Ај покажи преку принт скрин што формација играш и што играчи имаш и успеси со клубот. Дека ја исто играм со Ливерпул..

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Неколку збора после изиграни 6 сезони со Интер .
На овој менаџер ми се случија доста работа кој до сега прв пат ми се случуваат а ми се немаат случено на претходните менаџери а играм повеќе од 10 години .

1. 4 сезони со ред освојувам лига на Шампиони
2. давам 45 милиони за играчи ко Пасторе кој што дава 32-33 голови во сезона и исто толку асистенции и исто толку пари за некој си Вршаљко да го ебам само да ми пополни позиција десен бек
3. Прв пат имав најдобар стрелец у тим а дефанзивец Ранокиа . 2017 - 2018 ќе бидам сега и три сезони со ред Ранокиа дава по 20 голови или повеќе а немам ништо наместено за корни
4. Лев бек ми игра Армеро . Дечково последнава сезона напраи 39 асистенции и предходните две сезони имаше 36 и 29 асистенции .
5. Последнава сезона во Италија дадов 124 голови со 10 примени . Еден ебан пораз од Џенова и 99 бодови . Ова со бодовиве и едниов пораз ми се има случено ама ова со головиве не ме јеби
6. Во тимот на година за Серија А 9 играчи мои од 11 . Мои не беа левото и десното крило бидејќи не играм со таква формација играм со дијамант во средина .
7. Цела сезона во сите натпреварувања ја завршив со два порази . Еден у Серија А од Џенова и полуфинале ЛШ во гости од Ливерпул

Од мене толку , ако приметам нешто друго ќе пишам

Г

Гучи

Гостин
Со Ливерпул играш? Ај покажи преку принт скрин што формација играш и што играчи имаш и успеси со клубот. Дека ја исто играм со Ливерпул..

Прва сезона ми е ова, пред да почне ги земав A. Ayew и Doumia (за двајцата платив околу 40 мил. али 48 месеци ке ги исплаќам). И сеа на полузесона го земав и Афелај (на трансфер листа беше) и го играм Advanced Forward, партали праи до сеа 7 гола и 4 асистенции на 9 утакмици:vozbud:
Прв пати играм со 4-4-2 и доста успешна ми е :D Имам наместено само Zonal marking и додавањата зависи од времето, ако е лошо играм со Direct иначе Short..

Член од
27 јануари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Take the San Marino club team from the lower Italian leagues to Serie A glory.
The second part is to get cracking with the international side and eventually win the World Cup

challenge_accepted_Amazing_Feats_Fails_WIns_Lolz_and_A_Contest-s325x265-158648-535.png

O

ob1

Гостин
Го купив овој Doumbia, гледам сите викаат дека бил многу ѕвер и давал по многу голови, па ќе може да ми кажете како најубаво да го играм, како ќе биде најефективен?

Kajgana Shop

На врв Bottom