*Slash*
Comfortably Numb
- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 760
- Поени од реакции
- 1.209
Изгледа може.ПРОВЕРИ.Дали можи од КСИА од електро да се аплицира за информатичките стипендии?
Изгледа може.ПРОВЕРИ.Дали можи од КСИА од електро да се аплицира за информатичките стипендии?
Јас колку што знам, ТИП А е таа појаката стипендија, а не ТИП Б.Дали со просек над 8.5 од техничките факултети МОРА да се аплицира за А,или може и за Б?
Може, ама само ако факултетот ти издаде уверение без тој предмет.Имам просек точно 8, еден предмет ми е положен со 6 но не ми е земена оценката, без тој предмет просекот ми е 8.2 може ли така да се аплицира?
За тип Б од 8.00 до 10 за технички и од 8.50 до 10 за општествени.Пример ако имаш 9.3 просек ти имаш можност да ја земиш тип А стипендија ама не е 100 посто сигурно дека не знајш колку ќе имат над тој просек.Зато мојш да си конкурираш со просек од 9.3 за Тип Б никој не ти бранит.А ако има слободни места за тип А тие ќе те преместат.А не важи тоа и за обратен случај.Ако конкурираш за Тип А и бидеш одбијан со 9.3 просек нема да те преместат во Тип Б.Муабетот ми е дека требит само минималниот просек да го исполнуваш а немат огранучување,т.е и со 10 просек мојш да аплицираш за тип Б.Јас колку што знам, ТИП А е таа појаката стипендија, а не ТИП Б.
ТИП Б мислам дека е од 8.00 до 9.00 за техничките, и од 8.50 до 9.50 за останативе (не сум сигурен). ТИП А е мислам од 9.00 до 10.00 за техничките, и од 9.50 до 10.00 за останативе. Така да ти можеш да конкурираш само за ТИП Б
EDIT: Грешка сум бил, за ТИП А било од 8.50 до 10.00 за технички и од 9.00 до 10.00 за општествени. ЗА ТИП Б, од 8.00 до 8.50 за технички и од 8.50 до 9.00 за општествени.
Мислам дека ти е подобро да си конкурираш за стипендијата од ТИП Б. ИМа само 170 ступендии од ТИП А, и сигурно ќе има многу повеќе кандидати од тебе со поголем просек, бидејќи ептен си на самата граница. Па лесно можеш без пари да останеш...
Вака ем ќе бидеш во овие со најголем просек, ем има 850 стипендии, би требало сигурно да добиеш...
Не го пишав намерно тоа, пошто сите знаат дека ако некој може да аплицира за ТИП А, автоматски може и за тип БЗа тип Б од 8.00 до 10 за технички и од 8.50 до 10 за општествени.Пример ако имаш 9.3 просек ти имаш можност да ја земиш тип А стипендија ама не е 100 посто сигурно дека не знајш колку ќе имат над тој просек.Зато мојш да си конкурираш со просек од 9.3 за Тип Б никој не ти бранит.А ако има слободни места за тип А тие ќе те преместат.А не важи тоа и за обратен случај.Ако конкурираш за Тип А и бидеш одбијан со 9.3 просек нема да те преместат во Тип Б.Муабетот ми е дека требит само минималниот просек да го исполнуваш а немат огранучување,т.е и со 10 просек мојш да аплицираш за тип Б.
Вондерфул напиша:Некој да не има резултати на пример од лани за тип А со какви проосеци зедоја стипендија? Оти на страната не ми ги отвора од минатите години.
Во ред во ред само реков да те поправам дан ги збуниш на некој членови кој не се доволно информираниНе го пишав намерно тоа, пошто сите знаат дека ако некој може да аплицира за ТИП А, автоматски може и за тип Б![]()
На приватен си ?Лани скоро сите имаа просек 9.6. ЈАс имав конурирано за Тип А и ме имаа одбиено а имав просек 9.9. Ама после поднесов жалба и ми ја уважија.
Ама сепак голем ризик е да се конурира за Тип А пошто има помалку стипеднии
Е сега не знам дали постои опција да се конкурира и за тип А и за тип Б.
ама сепак посигурено е да се конкурира за ти Б
http://mon.gov.mk/konkursimonДали има стипендии за средношколци и кои се условите ?
Дали некој знае ,благодарам
фала многуhttp://mon.gov.mk/konkursimon
Барај овде