Православието ерес или вистина?

Nokia music

благодат, милост и мир од Бог Таткото
Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Оваа тема е започната се со цел да видиме што преставува Православието.
Дали оди паралелно со она кое Библијата го вика, и да се види до каде одат нивните нововерства.
--- надополнето: Nov 15, 2011 11:07 AM ---
Прашање
дали може објаснување за крштевање на мали бебинња? Од каде се појавува тоа? бидејќи Библијата е јасна за воденото Крштевање

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Самиот поставуваш замка, уште на почетокот од темава, со тоа што православието го условуваш не со православието, туку со оној протестантски принцип „сола скриптура„, демек, се‘ е во Писмото, па ако православието не го следи Писмото (а сигурен сум дека тоа и ќе се обидеш да го „докажеш„ :D), тогаш, „логично„ е дека православието не е уредено според Писмото...:confused:

Миљон пати напишав: православната Црква се потпира и на Светото Писмо, но и на Светото Предание, кое (Предание) се надоградува се‘ до ден-денешен.

А ако сметаш дека некоја заедница треба да „оди„ паралелно со Библијата, тогаш ќе треба да се вратиме во времињата во кои Библијата е канонизирана.
--- надополнето: Nov 15, 2011 11:11 AM ---
Прашање
дали може објаснување за крштевање на мали бебинња? Од каде се појавува тоа? бидејќи Библијата е јасна за воденото Крштевање
Прашање:
дали моето постоење зависи од тоа дали моето име е споменато во Библијата?

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
пестани да се залажуваш, ако православна се потпираше на Светот писмо, немаше да биде во контрадикторност со него.

Одговор. Не зависи.

а преиспитај се за внесување ереси во христијанството кој ја има главната улога.
И преиспитеј кој е сола скриптура, тоа што православна го работи нема никакво Божјо дејство, ниту некаква потркепа па ти види кој е соло скриптура во ситуацијава

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.305
Поени од реакции
3.691
Дали оди паралелно со она кое Библијата го вика, и да се види до каде одат нивните нововерства.
Прашање
Лично не разговарам за религија, моите верувања дал ги имам или не се само мои и ничии други но парадоксален ми е фактот дека некој се зачленил денес, и веднаш трга во форумџиството со тема која во најмала рака го навредува верувањето или неверувањето на другите. Знаеш пропагаторите никогаш не биле добредојдени на било кој форум, бар не во Македонија. Твоето протолкување дека нешто не го бива ме згрозува со самото читање и твојата смелост читај мањак размислување да поставиш тема со општо неартикулирани ставови кои напаѓаат други. Давам цела моја месечна плата ако имаш до моментов причитано бар десет различни постови од десет различни членови во форумот религија или ајде во цела кајгана... Ми се плаче што се има можност да користи интернет и компјутери.

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Лично не разговарам за религија, моите верувања дал ги имам или не се само мои и ничии други но парадоксален ми е фактот дека некој се зачленил денес, и веднаш трга во форумџиството со тема која во најмала рака го навредува верувањето или неверувањето на другите. Знаеш пропагаторите никогаш не биле добредојдени на било кој форум, бар не во Македонија. Твоето протолкување дека нешто не го бива ме згрозува со самото читање и твојата смелост читај мањак размислување да поставиш тема со општо неартикулирани ставови кои напаѓаат други. Давам цела моја месечна плата ако имаш до моментов причитано бар десет различни постови од десет различни членови во форумот религија или ајде во цела кајгана... Ми се плаче што се има можност да користи интернет и компјутери.
Пријателе полека не брзај ке си ја дадеш платата за џабе :) колку за твоја информација имав профил на кајгана, само бидејки не го користев подолго време и го заборавив пасс и морав да направам нов профил.
А за тоа дека напаѓам, го користам истото право со кое православна го напаѓа се она кое не е православно во и надвор од форумов.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.305
Поени од реакции
3.691
Пријателе полека не брзај ке си ја дадеш платата за џабе :) колку за твоја информација имав профил на кајгана, само бидејки не го користев подолго време и го заборавив пасс и морав да направам нов профил.
А за тоа дека напаѓам, го користам истото право со кое православна го напаѓа се она кое не е православно во и надвор од форумов.
Си слушнал за техничка поддршка, ресет на лозинка, контакт со администрација... искрено смачено ми е еи мене и сите верувам ~40.000 кајганции и уште бар два пати по толку други по на сите други македонските форуми да гледаме како некој не дупи во здрав мозок викаќи дека заборавил лозинка... ахааа да, лозинка можеби но како ти било името тука сигурно не си заборавил а ако си сакал ќе си го врател после две размени на пораки...
кажи точно дека си се логирал само за да направиш нешто со чист акаунти бидеќи со другиот “ќе ти се смеат“...
И да, не тролувам, туку само анти тролувам...
Православието никого не напаѓа, исто као што исламот, хиндуизмот и милоон други вери ... и атеизмот никого не напаѓаат... напаѓаат нивните демек следбеници кои за жал никако да сватат дека ниедна вера или невера не е агресивна кон другите вери ...

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Пријателе ако ти се коментира на темава слободно,но не одстапувај. Ако ја браниш православна Црква направи го тоа како што треба а не да ме напаѓаш цело време! и пази малку како се понашаш, и ич не ме тангира мене дали ти е смачено, шо има ја тебе да ти се правдам ако ти се коментира арно ако не оди на друга тема коментирај и готово.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Прашање
А зошто само православието би било ерес истото прашање може да се постави и за Исламот,Католицизмот и секоја друга религија,или ти не си православен па сега дај удри пропаганда

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
А зошто само православието би било ерес истото прашање може да се постави и за Исламот,Католицизмот и секоја друга религија,или ти не си православен па сега дај удри пропаганда
Овде се дисктира за православието, отвори тема за католицизмот или исламот, иако гледам дека за исламот има нешто по форумов па и за католицизмот што тоа секако не те спречува да отвориш нова тема.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Pravooslavieto poveke se potpira na svojata,, sveta tradicija,, otkolku na Biblijata, vtoro kogo iam prasano za ova mi vikaat popovite ne mi se svidjaat posto ne praat ko sto zborat, i najposle se e tamu demagogija kao treba vaka treba onaka ako site praat taka ama nikoj ne pravi nisto edno lomotat drugo praat, em gresnici se em vernici ne e ni cudo sto malkumina ja znaat pravoslavnata vera a po tradicija se kao toa znaci malku crkvata napravila za da gi zapoznae svoite so svoeto znam sea ke kazat komunizmot ova ona ama toa ne drzi videte gi drugite pa ke vi stane pojasno. Najpolse po postapkite lugeto kazuvaat najjasno sto sakaat da pravat i sto gi zanima.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Овде се дисктира за православието, отвори тема за католицизмот или исламот, иако гледам дека за исламот има нешто по форумов па и за католицизмот што тоа секако не те спречува да отвориш нова тема.
против православието.
Ти која вера си?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Мислиш овде сакаш и посакуваш да се дискутира против православието

Nokia music

Член од
15 ноември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
3
Мислиш овде сакаш и посакуваш да се дискутира против православието
Во врска со православието. Да си каже секој што мисли.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
јас верувам во Исус! и во тоа што Библијата го кажува.
Таквите кои веруваат во „исус„ (веројатно некој познаник од маало...) и таквите кои „веруваат„ во Библијата (веројатно добиена бесплатно...), немаат шо друго да праат у текот од денот, па се „закачуваат„ на форуми и првата тема шо ја отвараат, тоа е тема за повраќаници, бљувотини и големи колични усен секрет, насочени кон православната Црква.

Ај почни да ни‘ причаш за „точното учење„ од Твојата заедница па да почнам да Ве пердашам...

Kajgana Shop

На врв Bottom