Бугарија го политизира "Трето полувреме", ја презема улогата на Грција во ЕУ

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Самиот режисер зборува,како проучувал това она,па сакал историската вистина,па обичал историjaта... :D
Jaс ли сум глух или ти не си го чул?!
тогаш и филмов е документарец, затоа што опишува личности настани од историјата?

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Бугаро-татариве беа ФАШИСТИ! Tоа е историски факт. Кој сака нека негира,ама така е.

Истребија 7200 македонски Евреи во неколку дена.

Фактот што спасиле 50 000 нивни Евреи не го поништува фактот дека убиле 7200 македонски Евреи.

На филмов му направија одлична реклама.Сега гледаноста ќе биде уште поголема.

P.S. Hемој некој Татар да ме цитира и да ме убедува во нивните гомнарии. Не реплицирам назад.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугаро-татариве беа ФАШИСТИ! Tоа е историски факт. Кој сака нека негира,ама така е.

Истребија 7200 македонски Евреи во неколку дена.

Фактот што спасиле 50 000 нивни Евреи не го поништува фактот дека убиле 7200 македонски Евреи.

На филмов му направија одлична реклама.Сега гледаноста ќе биде уште поголема.

P.S. Hемој некој Татар да ме цитира и да ме убедува во нивните гомнарии. Не реплицирам назад.
Точно това е проблема - изкривуване на фактите. Мене едно не ми е jaсно, ако Бугариja и бугарите са виновни, зашто Германиja плакja сега компенсации на бугарските евреи?
--- надополнето: Nov 14, 2011 5:58 PM ---
тогаш и филмов е документарец, затоа што опишува личности настани од историјата?
Режисерот претендира да има документални сцени.
--- надополнето: Nov 14, 2011 5:59 PM ---
Да бе и со Германија од разонода бевте на ист фронт.
И со СССР бевме на ист фронт и?
--- надополнето: Nov 14, 2011 6:01 PM ---
Јас велам нека политизираат колку сакаат , на филмов му прават бесплатен маркетинг .......

Kaмо среќа да го забранат во Бугарија ....:D
:D Определено никоj нема да го забрани. Ваквите работи са етап на един многу поразличен период от светската историja. Жалам ако мислиш дека некоj ке седне да забранува филм ден денес во XXI век во време на интернет и на технологии.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
И со СССР бевме на ист фронт и?
Ништо не го менува фактот дека Бугарија беше дел од окупаторите односно фашистичкиот фронт на Германија, безразлика дали подоцна сте се опаметиле откако сте немале излез.

Aj вака
Бевте окупатори во Втора Светска Војна или не?
Ги депортиравте македонските Евреи во Треблинка или не?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Бугаро-татари, грко-гејци....и ние после се буниме дека сме биле навредувани?

Мислам, коа веќе сакате да водите асална дискусија со некој присутни Бугари на форумов не ги пцујте.

Многу глуп потег е на тројцата бугарски европратеници, ама не значи дека цела Бугарија се согласува со тоа. Како и да е, сите факти покажуваат дека Бугарија, без разлика дали активно или пасивно, учевствувала во холокаустот.

Се сложувам дека не е точна бројката на убиени Евреи, ама сепак.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Ке биде забавно кога излезе филмот. ;)
Во Бугариjа има доволно документи, кои ке излезат наjаве. Режисерот после да го е срам да си покаже носот надвор од дома :icon_lol:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Толку се глупави македонистите и фалсификатори на историјата дека дури и еден знак не знаат како е Но вие народот македонски сте уште глупави да им верувате многу глупави.
Пошто ние Македонците сме глупави, од денес дискутирај си на бугарски форуми. Перманентно баниран.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Во Бугариjа има доволно документи, кои ке излезат наjаве. Режисерот после да го е срам да си покаже носот надвор од дома :icon_lol:
Така е, плус вториот гол беше чист офсајд и беше тнр „бугарски гол„ а бугарски гол не може да им се пише на Македонци :mad:. Значи резултатот бил 1-1 а не 2-0 и режисерот трееба да се срами од ваква аматерска грешка. Под итно филмот да се преснима и да се исправи историската неправда кон Бугарите.

Воедно апел до бугарските парламентарци да протуркаат и предлогот да се забрани, или барем да се пресними и борбата во Роки 4 и да победи црниот.

http://www.youtube.com/watch?v=bN-SShi58cI&noredirect=1

Имено, на 00:34 на Драго како да го мава црњото по храбрите демократски американски м00да и со тоа засекогаш ја менува светската историја и нанесува непоправлива штета на целиот демократски свет и пред се на Бугарите. :mad:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
си го слушнал она: Кој има нешто да каже, нека каже или нека молчи засекогаш?
секогаш имате пусулче за нешто? додуша не верувам на Атила (кој на аватар има грб на Финска)

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
си го слушнал она: Кој има нешто да каже, нека каже или нека молчи засекогаш?
секогаш имате пусулче за нешто? додуша не верувам на Атила (кој на аватар има грб на Финска)
Хахаха, тоа да не ти е свадба :)
Тепрва ке биде забавно. Режисерчето си фана белjата :D

P.S. Да, гербот на Финска е на аватарот ми, во право си. Поздрав за откритието!!! ;)

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Ништо не го менува фактот дека Бугарија беше дел од окупаторите односно фашистичкиот фронт на Германија, безразлика дали подоцна сте се опаметиле откако сте немале излез.

Aj вака
Бевте окупатори во Втора Светска Војна или не?
Ги депортиравте македонските Евреи во Треблинка или не?
бевме окупатори на јужна Србија и на Грција на Македонија не сме биле зашто тогаш не постоеше таква држава.
Србите не ви даваа тимот да се вика Македонија бугарските фашисти му дозволија.
Бугарските фашисте дозволија и еврејн да е тренер на тимот.
Евреите се товарен на возовите од германската војска со помош на бугарската полиција која е над 80%
од локални Македонци
важно е Бугарите да ви се криви бидејќи Србите ви се браќа:tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Видела жабата го потковуваат коњот, па и таа кренала нога.

Чисто колку да се најдат у муабет па и вие па.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
бевмеокупаторинајужна Србија ина Грција наМакедонија несме билезашто тогаш не постоешетаквадржава.
Македонија постоеше, но разделена, а вие окупиравте дел.

Значи да заклучиме:
- Бевте окупатори и ги депортиравте Евреите од територијата на денешна Република Македонија во Треблинка.

Фала на одговорот.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Инбтересно што сите стеексперти за Бугарска историја, а тоа што навивачите на еден македонски клуб се викаат балисти го ќутите. Да, Џемо Хаса не беше фашист, само Бугарите беа. Тоа е најголеиот проблем во Македонија, со двоен аршин одите и на крајот ќе дојдеме до пропаст поради тоа.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Инбтересно што сите стеексперти за Бугарска историја, а тоа што навивачите на еден македонски клуб се викаат балисти го ќутите. Да, Џемо Хаса не беше фашист, само Бугарите беа. Тоа е најголеиот проблем во Македонија, со двоен аршин одите и на крајот ќе дојдеме до пропаст поради тоа.
И што кажа сега???
Или онака колку да не те заборават?:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom