Така кажи си дека сакаш да се рестартира,не се срами мме.
Тоа строги,јавни контроли,филтри,милтри,технологии,закони, ти реков-ми рече,се прикаски за мали деца.На таа локација,НАСА да ја донесат не може да спречи загадување.Среќа наша шо таквите шо размислуваат како тебе се многу малку.
[QUOTE99% сум сигурен сека ќе се рестартира,за три до 4 години додека се средат подготовки и НИКОЈ не може тоа да го спречи бидејќи тоа е законот.
И просто ме чуди и општината и градоначалникот па баш они ТРЕБА да се ЗА РЕСТАРТИРАЊЕ ама политичките поени се послатки а во меѓувреме на ручеци велешани терајте по јавни кујни.]
[/quote]
Братучед,законот не е библија бе,луѓе го носат,луѓе го менуваат.
Има многу начини да спречи рестартирање и кога имаме ситуација кај што 90% од жителите на Велес и околината кои се дирекно засегнати од таа фабрика се против, тогаш не треба, туку МОРА да се спречи ретартирање на чудовиштето што не труеше со децении.
А тебе чим чуди што општината, градоначалникот и жителите се против тогаш или имаш проблем со здраворазумска логика,што може и да е последица од долгогодишното труење од фабриката шо сакаш да се рестартира,или лажеш кога викаш дека немаш никаква врска со трујачиве.
Пари,мари,вработувања,немале луѓето леб да јадат,воа-ноа се финтите шо они ги употребуваат.За кур ми се пари ако треба за свеќи да ги давам.
По твојава логика општината и градоначалникот треба под итно да бараат ослободување на уапсените од франкфурт мафија кои вработуваа повеќе луѓе одколку што трујачиве ветуваат дека ќе вработат,ги плаќаа 10 пати повеќе одколку топилница во најдобрите времиња и не го загадуваа градот.[/quote]
DA ZIVEE MAFIJA FRANKFURT
znaete li deka blagodarenie na tie pari ziveese mnoooogu narod
a seto toa se sluci blagodarenie na zatvaranjeto na topilnica
dali ste videle vo Veles sega momentalno kolku bolno retardirani mladi deca ima
dali nekoj go primetil toa od vas dragi moi velesani
dali znaete kolku mrtvi deca se imaat rodeno i kolku bebinja se frleni vo grob blagodarenie na taa topilnica
sto ke se sluci ako se vrabotata 1200 novi vraboteni????????????????????
ke umrat nasite naredni generacii nasite deca vnuci ke bidat retardirani i bolni
ZOSTO>>>>
zaradi toa sto 1200 vraboteni sto ke rabotat za 15 000 plata ke ne trujat cel grad
a i celata okolina nasegade a ne samo veles
zaradi toa sto ke se otvori topilnica
epa ke rabotime nesto drugo kako sto sme rabotele i sme se macele bez topilnica
a so nea a bez nea pak ke se najde rabota i egzistencija
epa ako se otvori topilnica ke ima mnogu golem bunt vo VELES
a i treba da ima
koj ja poddrzuva topilnica mislam deka e slabo umen ili ne e od Veles
a tie sto se od veles znaat mnogu ubavo