Велес

G

Gray Foxx

Гостин
Кои бе сине Бескичмењаци па до шеесеттите вашите предци спиеја заедно со стоката:vozbud:

И дај не плукај по тие кои ја оформија Македонија како држава,со право на јазик,идентитет...гревота е многу луѓе изгинаа за Македонија(и народот) БИДЕ ПРИЗНАТ!

,

Пари се вртат ваму бре ало нели ти е јасно јас се прашувам каде исчезнаа Тоните сребро и злато од топилница.

Ќе фанат од трите подолгото,патем нека не ве лажат ко бош била неупотреблива....кога низ светот работат нуклеарни централи над 40 години.

Гледаш уште повеќе не ти е јасмно,НАВОДНО со два ипол милиони евра ќе се деконтаминира велес...која сума колку треба да си забеган да веруваш дека со тие средства ќе доконтаминираш.

Ниту директно ниту индиректно не сум поврзан со Топилница.
--- надополнето: Nov 11, 2011 5:44 PM ---
Ејј зар тие шо сакаа топилница да се отвори во Велес се тие што ја оформија Македонија као држава?
Пак он пари, разбираш бе дека кур не ме боли кој колку пари ќе земе се ДОДЕКА НЕ СЕ РЕСТАРТИРА?!?
Цел пост ти паѓа у вода, и така беше без поента.
Ти си за рестартирање или имаш премногу слободно време?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Valkyri,не си ми баш јасен.Ти сакаш да се рестартира топилница или не сакаш ама мислиш дека тоа сепак ќе се случи и дека не може да се спречи?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Де бре му писнаа на човеков...изглеа ќе мора да се стиши...оти има луди глави....ама можеби па и градоначалников да е заебан табиет,па нема да отстапи.

Сепак грд настан:

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=82716

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Велес се обедини околу реален непријател. Откако ја почувствував атмосферата, сиот тој народ воден од една мисла и чувство, јасно ми е дека топилницата нема пак да проработи, макар ние велешани да бидеме принудени да преземеме и најрадикални мерки. Ај баш да ги видам оние од „Ме Отру Дхем“, како ќе ги спротивставуваат нивните „ќе вработиме 1.200 работници“ против нас 15-20 илјади велешани што сме подготвени буквално на сé, за да не дозволиме пак да се рестартира пеколот! Затоа, нека реагира државата што е можно побрзо, ако треба платете му и оштета на оној тип што планира „минимално да загадува“, само тргнете го подалеку од Велес, ние да не го тргаме, а потоа или продајте му ја фабриката на некого што ќе ја размонтира и таму ќе изгради мол, јавна куќа, што било друго или дајте му го просторот на градот, па таму, како што веќе напишав, да никне зелен парк и споменик на неизброените жртви. Оти велешани се подготвени да ги применат сите цивилизирани мерки за да се спречи ужасот, ама ако дојде нож до коска, е тогаш сетете се дека не се од Велес само Рацин, Неделковски и Џинот, туку и Поп Орданов, Кирков и Мечев, а ген си е ген.-Александар Русјаков

B

Black Guard

Гостин
Ејј зар тие шо сакаа топилница да се отвори во Велес се тие што ја оформија Македонија као држава?
Не,грешка си и неќеш да мислиш ДРЖАВАТА е таа која ДОЗВОЛИЛА и Дозволува да се случи тоа и се е решено имаш Устав,закони бла бла-не е виновник фирма или поединец.
Македонија како држава е оформена по крајот на втора светска војна,знаеме сите,албанска окупација,бугарска терор ама ПОБЕДИВМЕ ДУШМАНИ БЕ!!!

Пак он пари, разбираш бе дека кур не ме боли кој колку пари ќе земе се ДОДЕКА НЕ СЕ РЕСТАРТИРА?!?
О)брни внимание на речникот ама да ти кажам(и кажав) НЕ СУМ НИТУ ДИРЕКТНО а најмалку па ИНДИРЕКТНО ЗАСЕГНАТ од топилница што значи (покултурно) гајле ми е за Топилница.

така да гајле ми е и мене за пари ама зарем не ја гледаш ЗЛОУПОТРЕБАТА т.е зелениве сакале два ипол милиони евра за деконтаминација(бог да чува-ПОИМ немаат што е деконтаминација-две милијарди долари нема да бидат доволни) значи сакаат да се соберат пред згурата да изденгубат некој дејн и правец крстарење-ете тие "екологисти " ми се повраќа.

Ти си за рестартирање или имаш премногу слободно време?
Никој нема слободно време пријателе,слобдно време=илузија.
--- надополнето: Nov 12, 2011 5:36 PM ---
Valkyri,не си ми баш јасен.Ти сакаш да се рестартира топилница или не сакаш ама мислиш дека тоа сепак ќе се случи и дека не може да се спречи?
Јас сум за рестартирање на топилницата но со СТРОГА и ЈАВНА контрола на емисиите,нивно минимизирање,нова генерација филтри а може и нов погон за рицајклинг на згурата и секако може и еко дано.

Значи САКАМ да се рестартира но се да биде во согласност со законот.

или не сакаш ама мислиш дека тоа сепак ќе се случи и дека не може да се спречи?
99% сум сигурен сека ќе се рестартира,за три до 4 години додека се средат подготовки и НИКОЈ не може тоа да го спречи бидејќи тоа е законот.

И просто ме чуди и општината и градоначалникот па баш они ТРЕБА да се ЗА РЕСТАРТИРАЊЕ ама политичките поени се послатки а во меѓувреме на ручеци велешани терајте по јавни кујни.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Јас сум за рестартирање на топилницата но со СТРОГА и ЈАВНА контрола на емисиите,нивно минимизирање,нова генерација филтри а може и нов погон за рицајклинг на згурата и секако може и еко дано.

Значи САКАМ да се рестартира но се да биде во согласност со законот.
Така кажи си дека сакаш да се рестартира,не се срами мме.
Тоа строги,јавни контроли,филтри,милтри,технологии,закони, ти реков-ми рече,се прикаски за мали деца.На таа локација,НАСА да ја донесат не може да спречи загадување.Среќа наша шо таквите шо размислуваат како тебе се многу малку.

[QUOTE99% сум сигурен сека ќе се рестартира,за три до 4 години додека се средат подготовки и НИКОЈ не може тоа да го спречи бидејќи тоа е законот.
И просто ме чуди и општината и градоначалникот па баш они ТРЕБА да се ЗА РЕСТАРТИРАЊЕ ама политичките поени се послатки а во меѓувреме на ручеци велешани терајте по јавни кујни.][/QUOTE]

:D
Братучед,законот не е библија бе,луѓе го носат,луѓе го менуваат.

Има многу начини да спречи рестартирање и кога имаме ситуација кај што 90% од жителите на Велес и околината кои се дирекно засегнати од таа фабрика се против, тогаш не треба, туку МОРА да се спречи ретартирање на чудовиштето што не труеше со децении.

А тебе чим чуди што општината, градоначалникот и жителите се против тогаш или имаш проблем со здраворазумска логика,што може и да е последица од долгогодишното труење од фабриката шо сакаш да се рестартира,или лажеш кога викаш дека немаш никаква врска со трујачиве.
Пари,мари,вработувања,немале луѓето леб да јадат,воа-ноа се финтите шо они ги употребуваат.За кур ми се пари ако треба за свеќи да ги давам.

По твојава логика општината и градоначалникот треба под итно да бараат ослободување на уапсените од франкфурт мафија кои вработуваа повеќе луѓе одколку што трујачиве ветуваат дека ќе вработат,ги плаќаа 10 пати повеќе одколку топилница во најдобрите времиња и не го загадуваа градот.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.479
Поени од реакции
6.848
Многу се насмеав кога новиот газда на метрудхем вечерта после протестот, за канал 5 изјави дека немало никаков доказ дека топилницата е крива за разните болести кај луѓето и аномалии кај децата......

кој глупак човече.......

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Така кажи си дека сакаш да се рестартира,не се срами мме.
Тоа строги,јавни контроли,филтри,милтри,технологии,закони, ти реков-ми рече,се прикаски за мали деца.На таа локација,НАСА да ја донесат не може да спречи загадување.Среќа наша шо таквите шо размислуваат како тебе се многу малку.

[QUOTE99% сум сигурен сека ќе се рестартира,за три до 4 години додека се средат подготовки и НИКОЈ не може тоа да го спречи бидејќи тоа е законот.
И просто ме чуди и општината и градоначалникот па баш они ТРЕБА да се ЗА РЕСТАРТИРАЊЕ ама политичките поени се послатки а во меѓувреме на ручеци велешани терајте по јавни кујни.]
[/quote]
:D
Братучед,законот не е библија бе,луѓе го носат,луѓе го менуваат.

Има многу начини да спречи рестартирање и кога имаме ситуација кај што 90% од жителите на Велес и околината кои се дирекно засегнати од таа фабрика се против, тогаш не треба, туку МОРА да се спречи ретартирање на чудовиштето што не труеше со децении.

А тебе чим чуди што општината, градоначалникот и жителите се против тогаш или имаш проблем со здраворазумска логика,што може и да е последица од долгогодишното труење од фабриката шо сакаш да се рестартира,или лажеш кога викаш дека немаш никаква врска со трујачиве.
Пари,мари,вработувања,немале луѓето леб да јадат,воа-ноа се финтите шо они ги употребуваат.За кур ми се пари ако треба за свеќи да ги давам.

По твојава логика општината и градоначалникот треба под итно да бараат ослободување на уапсените од франкфурт мафија кои вработуваа повеќе луѓе одколку што трујачиве ветуваат дека ќе вработат,ги плаќаа 10 пати повеќе одколку топилница во најдобрите времиња и не го загадуваа градот.[/quote]
DA ZIVEE MAFIJA FRANKFURT
znaete li deka blagodarenie na tie pari ziveese mnoooogu narod
a seto toa se sluci blagodarenie na zatvaranjeto na topilnica
dali ste videle vo Veles sega momentalno kolku bolno retardirani mladi deca ima
dali nekoj go primetil toa od vas dragi moi velesani
dali znaete kolku mrtvi deca se imaat rodeno i kolku bebinja se frleni vo grob blagodarenie na taa topilnica
sto ke se sluci ako se vrabotata 1200 novi vraboteni????????????????????
ke umrat nasite naredni generacii nasite deca vnuci ke bidat retardirani i bolni
ZOSTO>>>>
zaradi toa sto 1200 vraboteni sto ke rabotat za 15 000 plata ke ne trujat cel grad
a i celata okolina nasegade a ne samo veles
zaradi toa sto ke se otvori topilnica
epa ke rabotime nesto drugo kako sto sme rabotele i sme se macele bez topilnica
a so nea a bez nea pak ke se najde rabota i egzistencija
epa ako se otvori topilnica ke ima mnogu golem bunt vo VELES
a i treba da ima
koj ja poddrzuva topilnica mislam deka e slabo umen ili ne e od Veles
a tie sto se od veles znaat mnogu ubavo

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Некој да ми каже каде е транфузиологија(ваљда го погодив) и да ми каже од колку до колку часот работи..ИТНО!

B

Black Guard

Гостин
DA ZIVEE MAFIJA FRANKFURT
znaete li deka blagodarenie na tie pari ziveese mnoooogu narod
[/quote]

Да и ммнооогу умреа ебати црна пара.

B

Black Guard

Гостин
Подобра опција НЕМА иако ќе биде поскапа сепак кога е во прашање животната средина мораме да ја зачуваме така да трошоците за дислокација би биле ирелевантни ако ги земеме предвид трошоците врз здравствениот систем предизвикани од топилницата.
--- надополнето: Nov 15, 2011 6:47 PM ---
Согласно со законот, мислиш да испаѓам надвор со гас маска или?
Само колку за инфо-Гас маска НЕ ШТИТИ од тешки метали ниту од чад туку само од боеви отрови.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Некој да ми каже каде е транфузиологија(ваљда го погодив) и да ми каже од колку до колку часот работи..ИТНО!
Кај тоа вратите за лаборатории на влез на болница кај рампа. Работи секој ден најверојатно до два саат. Ако ти е за давање крв, влези у првата или втората врата не сум баш сигурна, од почеток на бараката.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
http://www.vlada.mk/?q=node/590&language=mk

Ајде да се надеваме дека еднаш засекогаш ќе го мавнеме воа чудовиштево од градот
Луѓе а шо беше тоа денес свирење низ градов со коли....т.е околу 16h до 17h....една кола имаше со плаво знаме не видов точно...а другата кола беше со огромно Македонско знаме....и првиот пат накај топилница поминаа....

Да не имало некое славење по повод на изјавава на премиерот??

Kajgana Shop

На врв Bottom